ροή ειδήσεων

Πως εξελίσσονται τα “νούμερα” των tour operators στη Γερμανία | Αυξημένες πωλήσεις για το Καλοκαίρι

 

Συνεχίζεται το “comeback” των Γερμανών ταξιδιωτών



Yψηλότερες πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2024, σε σχέση με την περυσινή, θερινή, τουριστική περίοδο προβλέπουν οι κορυφαίοι, Γερμανοί, ταξιδιωτικοί πράκτορες και, ακόμη πιο σημαντικό, επιστροφή του αριθμού των Γερμανών ταξιδιωτών στα προ-πανδημικά μεγέθη, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ταξιδιών “τσιμπάνε” και το αυξημένο κόστος διαβίωσης πλήττει τη μεσαία τάξη στη Γερμανία.
 

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έχει μπει σε αντίστροφη πορεία και επέστρεψε σε κανονικό επίπεδο της τάξης του 2,4% τον Μάρτιο. Αυτή η είδηση από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πιθανό να έχει χαροποιήσει πολλούς επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς η πτώση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τις πρόσφατα διαπραγματευθείσες μισθολογικές ρυθμίσεις σε πολλούς τομείς οδηγεί σε αύξηση των εσόδων των καταναλωτών και συνεπώς, σε αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών και πάλι.

Τι λένε οι Γερμανοί tour operators

Σύμφωνα με τον τελευταίο φάκελο της fvw|TravelTalk για την αγορά των tour operators, η πλειονότητα των tour operators είχε ήδη επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα τζίρου του 2019 πέρυσι, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση των τιμών των διακοπών έως και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι tour operators που δραστηριοποιούνται στον τοµέα των οργανωµένων αεροπορικών ταξιδιών TUI, Schauinsland-Reisen, Alltours, Vtours, Anex Group και Coral-Travel/Ferien Touristik επωφελήθηκαν σε µεγάλο βαθµό από την πτώχευση της Thomas Cook, όμως, πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με τους αριθμούς των ταξιδιωτών πριν από τον Covid-19.

Αυτό μεταβάλλεται ενόψει του καλοκαιριού του 2024, καθώς μια έρευνα μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων σχετικά με τις κρατήσεις για την προσεχή, υψηλή, τουριστική περίοδο δείχνει ότι σχεδόν όλοι τους αναμένουν επιστροφή των επισκεπτών στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Οι Alltours, Schauinsland-Reisen και Bentour είχαν ήδη πετύχει αυτό τον στόχο στο παρελθόν. Για το τρέχον τουριστικό έτος 2023/24, η TUI, η LMX και η Vtours, μεταξύ άλλων, αναμένουν επίσης να ξεπεράσουν τον αριθμό των επισκεπτών του 2019.

Σύμφωνα με τον Chief Product Officer του ομίλου Dertour, Sven Schikarsky, τα στοιχεία του ομίλου εξελίσσονται επίσης θετικά, αλλά προς το παρόν “εξακολουθούν να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο του 2019 για το καλοκαίρι του 2024”.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας FTI με έδρα το Μόναχο, από την άλλη, αναφέρει διψήφια ποσοστιαία αύξηση, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023 και είναι “ικανοποιημένος από την εξέλιξη”, όπως διαβεβαιώνει ο επικεφαλής για θέματα Tour Operating του ομίλου, Casper Urhammer.

Οι διακοπές παραμένουν ακριβό… σπορ

Σύμφωνα με τον Roland Gaßner, διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης της Travel Data + Analytics (TDA), στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε ήδη κλείσει το 60% του κύκλου εργασιών του καλοκαιριού του 2019 όσον αφορά τις οργανωμένες διακοπές στη Μεσόγειο, με το 45% του αριθμού των ταξιδιωτών να έχουν κάνει κράτηση.

“Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών που έχουν κάνει κράτηση αυξάνεται και πάλι σημαντικά. Αλλά ο κλάδος έχει ακόμη δρόμο μπροστά του”, λέει ο κ. Gaßner. Προειδοποιεί δε, πως οι καλές πωλήσεις της τελευταίας στιγμής είναι πλέον σημαντικές.

Ο Schauinsland, μεταξύ άλλων, υποθέτει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του tour operator, Andreas Rüttgers. Όπως και άλλοι τουριστικοί πράκτορες, η εταιρία με έδρα το Ντούισμπουργκ βασίζεται στη βοήθεια των ταξιδιωτικών γραφείων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές τιμές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά, μένει να δούμε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της TDA, οι τιμές για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2024 αυξήθηκαν πρόσφατα περαιτέρω 8% κατά μέσο όρο ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση.

Αυτό συμφωνεί με την ανάλυση του Holidaycheck για το καλοκαίρι του 2024, σύμφωνα με την οποία τα ζευγάρια θα πρέπει να πληρώσουν κατά μέσο όρο 2.727 ευρώ και οι οικογένειες 4.571 ευρώ για τις επόμενες καλοκαιρινές τους διακοπές σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς. Οι αντίστοιχες μέσες τιμές το προηγούμενο έτος ήταν 2.627 ευρώ και 4.393 ευρώ.

Δημοφιλείς προορισμοί όπως η Τουρκία και η Μαγιόρκα είναι πιο ακριβοί εφέτο, σε σχέση με το 2023.

Η επιθυμία για ταξίδια εξακολουθεί να είναι υψηλή

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες και εκπροσώπους τουριστικών πρακτόρων, η επιθυμία για ταξίδια παραμένει υψηλή. Εντούτοις, μόνο 15 από τα 80 εκατομμύρια των Γερμανών πολιτών ταξιδεύουν, όπως υποστηρίζει ο κ. Gaßner. Στη μεσαία τάξη, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 40 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία, αρκετοί έχουν ήδη εγκαταλείψει την επιθυμία για διακοπές.

Το γεγονός ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πάντως τα πάνε καλά αυτή τη στιγμή συνδέεται στενά με τις κάτωθι πέντε τάσεις:

– Προσφορές έγκαιρης κράτησης.
– All-inclusive διακοπές επιλέγουν οι οικογένειες.
– Οι best agers περιποιούνται τους εαυτούς τους.
– Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων συνεχίζουν να γνωρίζουν “έκρηξη”.
– Η Τουρκία παραμένει στο επίκεντρο.


money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *