ροή ειδήσεων

Φρίκη στη Ρόδο: Στο εδώλιο 53χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρώην συζύγου του



«Ό,τι και να κάνεις, όπου και να πας, θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ. Δεν έχω να χάσω τίποτα», φέρεται να της είπε


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναμένεται να καθίσει στις 13 Μαΐου, ένας 53χρονος από τις Καλυθιές Ρόδου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρώην συζύγου του. Ο άνδρας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον Απρίλιο του 2018 σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και φυλάκιση 10 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αυτής, ωστόσο, ο 53χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το επόμενο διάστημα που ακολούθησε, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, η οποία τελικά τον Ιανουάριο του 2021 έγινε δεκτή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου και έτσι ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιούλιο του 2017, όταν ο 53χρονος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της 49χρονης πρώην συζύγου του. Ήταν γύρω στις 11 το βράδυ της 24ης Ιουλίου, όταν ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και αφού παραβίασε το παράθυρο, μπήκε στο ισόγειο κρατώντας ένα μαχαίρι με μεγάλη λάμα για την κοπή κρέατος στο ένα χέρι του και έναν σιδερένιο λοστό στο άλλο.

Αμέσως, όρμησε στην 49χρονη προσπαθώντας να την χτυπήσει όμως τελικά δεν τα κατάφερε καθώς εκείνη αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διέτρεχε, άρπαξε ένα διακοσμητικό σπαθί «σαμουράι» που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού της και το κράτησε προς την μεριά του 53χρονου, ώστε να τον αποτρέψει να την πλησιάσει, ενώ παράλληλα άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Εντούτοις, ο μαινόμενος άνδρας, σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δεν σταμάτησε εκεί. Στις 26 Ιουλίου 2017, στις 8.15 το βράδυ επί της επαρχιακής οδού Καλυθιές – Φαληράκι εντόπισε την πρώην σύζυγό του να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο. Τότε, πήγε δίπλα της με το δικό του δίκυκλο και προσπάθησε να τη ρίξει, σηκώνοντας το πόδι του για να την κλωτσήσει. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να ακινητοποιήσει την πρώην σύζυγό του, την οποία στη συνέχεια άρπαξε από τα μαλλιά και τη χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στον αυχένα, στο στήθος και στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

«Θα σε τελειώσω εδώ που είμαστε στην ερημιά και δεν θα υπάρχουν μάρτυρες. Προχθές μου ξέφυγες αλλά σήμερα δεν γλιτώνεις. Θα σε σκοτώσω, δεν έχεις μάρτυρες, είσαι μόνη σου. Ό,τι και να κάνεις, όπου και να πας, θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ. Δεν έχω να χάσω τίποτα», φέρεται να της είπε.

Τέλος, το ίδιο βράδυ, όταν κλήθηκε η Αστυνομία για να τον συλλάβει, ο 53χρονος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας ελιγμούς τράπηκε σε φυγή. Τελικά, συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, απείθεια, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για τις οποίες παραπέμφθηκε σε δίκη και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον έκρινε ένοχο, και τον καταδίκασε.

 newsbreak

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *