ροή ειδήσεων

Χάλκη: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο σκάφος στην Ελλάδα γράφει ιστορία!Παραδοσιακή τέχνη συναντά την πράσινη ενέργεια στον "ΑΓΙΟ ΝΙΚΙΟ", ένα μοναδικό μοντέλο που θέτει πρότυπα για το μέλλον.


Ο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΙΟΣ» είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο σκάφος της Ενεργειακής Κοινότητας Χάλκης και ένα εξαιρετικό υπόδειγμα παράδοσης και τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σκαρί της ελληνικής ναυπηγικής τύπου “Βαρκαλάς” που φτιάχτηκε με την παραδοσιακή τέχνη της Ξυλοναυπηγικής στον ταρσανά της Οικογένειας Καμίτση στην Πάτμο και κινείται εξ ολοκλήρου με πράσινη ενέργεια από τα ηλιακά πάνελ που βρίσκονται στην οροφή του.


Το σκάφος κατατάσσεται στα πλέον σύγχρονα ενεργειακά και πράσινα μοντέλα με εκπομπές μηδενικών ρύπων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προστασία της ατμόσφαιρας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Όπως όλα τα ηλεκτροκίνητα σκάφη έχει λιγότερα κινούμενα μέρη από τα σκάφη με κινητήρα εσωτερικής καύσης, γεγονός που το καθιστά πιο αξιόπιστο ενώ το κόστος συντήρησης και λειτουργίας παραμένει σημαντικά χαμηλότερο. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 8 ναυτικά μίλια, είναι συγκριτικά αθόρυβο και προσφέρει μια ήρεμη και ευχάριστη εμπειρία στους επιβάτες.

Η απόκτηση του ηλεκτροκίνητου σκάφους αποτελεί για τον Δήμο Χάλκης ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την Πράσινη Μετάβαση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μία επιπλέον δέσμευση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη συνέχεια της υλοποίησης έργων και δράσεων που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση της αειφορίας στο νησί.


Ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για την απόκτηση από τον Δήμο Χάλκης του ηλεκτροκίνητου σκάφους που θα λειτουργεί η Ενεργειακή Κοινότητα Χάλκης. Η Χάλκη, ως ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας, οφείλει να προασπίζει τον φυσικό πλούτο και να προωθεί την αειφορική ανάπτυξη. Η υιοθέτηση ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση και το έργο αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στον βασικό μας στόχο, την πλήρη απανθρακοποίηση του νησιού, και στον κοινό ευρωπαϊκό στόχο για Κλιματική Ουδετερότητα.
 

Είμαι σίγουρος ότι η πρωτοβουλία θα αγκαλιαστεί θερμά από την τοπική κοινωνία όπως και όλες οι προηγούμενες στην πορεία μας που ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο Gr–Eco islands, και θα συμβάλλει στη διατήρηση του νησιού στην ενεργειακή και πράσινη πρωτοπορία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Χρήστο Χαρπαντίδη και την Παπαστράτος Hellas για τη δωρεά του σκάφους στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και την εμπνεύστρια της ιδέας την Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *