ροή ειδήσεων

Καταγγελία για Περιφέρεια: “Είναι μαγαζάκι που κάνει καλά τις δουλειές της”


Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις στοχεύσεις της ηγεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσω της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) που ψηφίστηκε από την πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχώρησε η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» Χρύσα Καραγιάννη.


Συγκεκριμένα η κ. Καραγιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε έντυπο των Κυκλάδων, χαρακτήρισε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως ένα «μαγαζάκι» που «κάνει καλά τις δουλειές του». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν με αφορμή το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας που έφερε προς ψήφιση η περιφερειακή αρχή. Μάλιστα η κ. Καραγιάννη – στο ίδιο πνεύμα με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας που αντέδρασαν σφοδρά – τόνισε ότι ο ΟΕΥ τροποποιήθηκε για να «εξυπηρετηθούν συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων».

Η κ. αραγιάννη, μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα σημείωσε ότι εγείρει πολλά ερωτηματικά η τροποποίηση του ΟΕΥ και ότι οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται γιατί να «μεταφέρεται το βάρος των τεχνικών υπηρεσιών στη Ρόδο, μήπως για να ελέγχονται καλύτερα;». Σημειώνουμε ότι ο νέος ΟΕΥ τροποποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, για πρώτη φορά από το 2015.
«Γνωστοί κύκλοι θέλουν τη μεταφορά του κέντρου αποφάσεων αποκλειστικά στη Ρόδο»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε Κυκλάδων, καταγγέλλοντας την τροποποίηση του ΟΕΥ σημείωνε ότι θα οδηγήσει σε «υποβάθμιση των υπηρεσιών των Κυκλάδων, με την πολυπόθητη από γνωστούς κύκλους μεταφορά του κέντρου αποφάσεων αποκλειστικά στη Ρόδο».


Παράλληλα οι εργαζόμενοι τόνιζαν ότι «δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών με την κατάργηση των περιφερειακών τμημάτων καθώς με την προτεινόμενη τροποποίηση ακυρώνεται ο αποκεντρωτικός ρόλος των Επαρχείων και μετατρέπονται σε Περιφερειακά ΚΕΠ. Πλέον όλα τα αιτήματα των πολιτών θα μεταφέρονται στη κεντρική διεύθυνση για ενέργειες με δυσανάλογες καθυστερήσεις».


Επίσης σύμφωνα με τους εργαζόμενους «παραβιάζονται διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα (π.χ. θεσμοθέτηση παράλληλων καθηκόντων, παράκαμψη ιεραρχίας, κ.α.)» και «καταργείται ο ρόλος της χωρικής αρμοδιότητας με άμεση συνέπεια τη μείωση του ελεγκτικού μηχανισμού του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών».

Το Σχέδιο του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου «κατακεραυνώνει» και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κάνοντας λόγο για “απαράδεκτες ρυθμίσεις, νομοθετικές καταστρατηγήσεις, νομικές υπερβάσεις και σκόπιμες ασάφειες” μάλιστα πρόσθετε ότι «η ρύθμιση αυτή αξιοποιείται περισσότερο ως διαδικασία ενσωμάτωσης και χειραγώγησης των εργαζομένων, παρά για έναν ουσιαστικό διάλογο και την ικανοποίησης αιτημάτων τους» και έρχεται να υπηρετήσει τις ανάγκες του «τουριστικού κεφαλαίου» και άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

 aftodioikisi.gr

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *