ροή ειδήσεων

Αστυπάλαια: Σχέδιο κατασκευής μεγάλου τουριστικού χωριού- Για αλλαγή στο τουριστικό μοντέλο κάνει λόγο η δημοτική αρχή



Το πράσινο φως για δημιουργία ενός τουριστικού χωριού με βίλες και ξενοδοχεία στην Αστυπάλαια, που θα ξεπερνά σε έκταση τους δύο μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού, έδωσε μέσα στο καλοκαίρι το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο.

Υπάρχουν ωστόσο αντιδράσεις τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από τους κατοίκους του νησιού. Τους λόγους εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο δήμαρχος Νίκος Κομηνέας, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που εκτιμά ότι θα φέρει η συγκεκριμένη επένδυση στο νησί, αλλά και στις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί.

«Η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει προβλήματα καθώς θα δημιουργήσει διάσπαρτους οικίσκους σε περιοχή του νησιού, χωρίς κανένα απολύτως λόγο που σημαίνει καινούριες υποδομές, φωτισμό, ύδρευση, αποχέτευση, σημαίνει πολλά πράγματα σε ένα χώρο ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι παρθένος. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης της Αστυπάλαιας είναι έξω από την Αστυπάλαια, που είναι βασισμένη πάνω σε παραδοσιακούς οικισμούς. Επίσης αυτό το μοντέλο διασπά την υπαίθρια ενότητα, που για μας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του νησιού. Ανάπτυξη θέλουμε, αλλά όχι αυτό το μοντέλο. Έχουμε κάνει την ένταση μας. Έχουμε εγκατελελειμμένους οικισμούς, να επενδύσουμε εκεί, να αναβιώσουμε αυτούς τους τόπους και να τους δώσουμε ζωή», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ για το αν θα κινηθεί νομικά, τόνισε ότι ναι και θα προβεί άμεσα σε ενέργειες.



ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *