ροή ειδήσεων

9ο Rhodes Jazz Festival: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου – Μουσική Γιορτή στη Ρόδο με Διεθνείς Καλλιτέχνες


Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, η Ρόδος θα φιλοξενήσει το πολυαναμενόμενο 9ο Rhodes Jazz Festival, το οποίο φέρνει στη σκηνή 22 καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το φεστιβάλ υπόσχεται να ταξιδέψει τους θεατές μέσα από τους ήχους της πειραματικής τζαζ μουσικής σκηνής του Λονδίνου, το κλασικό Hammond Organ που αναδείχθηκε το 1955 από τον Jimmy Smith, και ένα αφιέρωμα στον θρυλικό Michel Legrand.

Από το 2015, το Rhodes Jazz Festival λειτουργεί ως ένας ζωντανός πυρήνας πολιτιστικής έκφρασης για τη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο, ενώνοντας την τοπική κοινότητα με την παγκόσμια μουσική σκηνή. Μέσα από τα ποικίλα δρώμενα, αναδεικνύει τόσο τους μουσικούς του νησιού όσο και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου.

Φέτος, το φεστιβάλ εστιάζει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, συνεργαζόμενο με την οργάνωση «Για τη Φύση» για την υποστήριξη αναδασώσεων και δράσεων για τις ακτές. Η αφίσα του φεστιβάλ, δημιουργία του καλλιτέχνη Δημήτρη Κονταράτου, αποτίει φόρο τιμής στο ελάφι Πλατώνι, το οποίο επλήγη από τις πυρκαγιές του 2023.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Παναγία του Μπούργκου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εμφανίσεις κορυφαίων μουσικών σχημάτων, όπως το Stouraitis-Smarnakis Trio και το Eleonora Strino Quartet.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.rhodesjazzfestival.com.

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *