ροή ειδήσεων

“Ακονίζουν «μαχαίρια” για το συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Ρόδο



Ίσως το πιο κρίσιμο συνέδριο για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι αυτό που έχει προγραμματίσει η ΚΕΔΕ, στις 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024, στη Ρόδο.

Υπάρχουν πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον των δήμων, όπως τα οικονομικά, οι αρμοδιότητες, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, τα ενεργειακά, ο τουρισμός, η χωροταξία, οι συγχωνεύσεις φορέων, η μητροπολιτική διοίκηση και βέβαια οι προσλήψεις.

Μπορεί στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ να κυριαρχεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά όπως επισημαίνουν αρκετοί “γαλάζιοι” δήμαρχοι κατ’ ιδίαν δεν έχουν σκοπό να κοροϊδέψουν κανέναν γιατί αν δεν πουν την αλήθεια θα είναι σαν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, στο συνέδριο, αν η κυβέρνηση και βασικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έχει εκφράσει την βούληση του να παραστεί στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δεν ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα των δημάρχων, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι, θα αρχίσει η δημόσια κριτική, η γκρίνια και τα παράπονα. Αυτό φάνηκε και μετά την συνάντηση που είχε η ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό και επτά υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση δεν τα κατάφεραν.

“Γαλάζιοι” δήμαρχοι ξεκαθάρισαν ότι, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της ΚΕΔΕ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση σε βαθμό που αν κάποιος δεν γνώριζε ότι αυτοί εκλέχθηκαν με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θα πίστευε ότι πρόσκεινται σε κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Το ζητούμενο των δημάρχων δεν είναι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους γιατί γνωρίζουν ότι αυτό δεν γίνεται και πρακτικά. Αυτό που επιθυμούν είναι από την κυβέρνηση να δείξει εμπράκτως ότι αρχίζει να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Και επειδή τα προβλήματα αρχίζουν να “πνίγουν” τους δήμους οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες και καταλυτικές.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα διοργανωθούν 7 προσυνεδριακές συναντήσεις. Παράλληλα, η ΚΕΔΕ θα δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα ανά θεματική ενότητα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *