ροή ειδήσεων

Πάτμος: Παρέμβαση Πρωθυπουργού ζητούν Δήμος και φορείς για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολείο



Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά με ψήφισμα που εξέδωσε στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου για την άμεση απομάκρυνση κεραίας που εγκατέστησε πριν λίγες μέρες εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Χώρας Πάτμου όπου φέτος θα φοιτήσουν 47 παιδιά. Επι του θέματος έχουν εγερθεί ήδη έντονες αντιδράσεις εκ μέρους του Διδακτικού Προσωπικού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χώρας Πάτμου και του Συλλόγου Χωριανών Πάτμου.

Γονείς: Δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο Σχολείο

Ο Σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του συγκεκριμένου σχολείου αποφάσισε “να μην επιτρέψει την είσοδο στα μαθητών στο σχολείο εάν και εφόσον δεν απομακρυνθεί άμεσα η κεραία από το διπλανό κτήριο”. Όπως υπογραμμίζουν “για άλλη μία φορά έχουμε προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ασφαλιστικά μέτρα και σε συνεργασία με το δήμο Πάτμου προσπαθούμε για την εύρεση άμεσης λύσης”.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμος Πάτμου στο ομόφωνο ψήφισμά του στηρίζει τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων να εμποδίσουν την είσοδο μαθητών στα σχολείο εφόσον δεν απομακρυνθούν οι κατασκευές που τοποθετήθηκαν στο γειτονικό ακίνητο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου “εκφράζει την έκπληξη του σχετικά με τις ενέργειες της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού εκπομπής ενώ έλαβε άδεια για τη διατήρηση του υφιστάμενου σταθμού και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση τοπικού κλιμακίου της εταιρείας αλλά με τη μετακίνηση υπαλλήλων από άλλο τμήμα η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αδιαφορώντας για τη γειτνίαση του κτίσματος ιδιοκτησίας της με σχολικός συγκρότημα προέβη στην εγκατάσταση εξοπλισμού εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από χώρο που δραστηριοποιούν τα παιδιά θέματα σε κίνδυνο την υγεία τους”.

Το δημοτικό συμβούλιο Πάτμου υπογραμμίζει ακόμη πως είναι “απορίας άξιο και το γεγονός της χορήγησης άδειας από το Υπουργείο πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν οι ίδιες είναι εξαιρετικά φειδωλές. Προκύπτει κατασκευή 2 ιστών με μέγιστο ύψος από το έδαφος 9,96 μέτρα όλα αυτά εντός της αδόμητης ζώνης Α΄ απολύτου προστασίας του κηρυγμένου και οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου της χώρας Πάτμου και ιστορικού διατηρητέου οικισμού της Χώρας, μνημείου Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO“. Έτσι, ζητά την άμεση από απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας την ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχών έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες αρχαιολογία πολεοδομία ΕΕΤΤ για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *