ροή ειδήσεων

Σύμη: Εργαζόμενος καταγγέλλει ρατσιστική βία και βασανιστήρια από τους εργοδότες του

 

Σύμη: Εργαζόμενος καταγγέλλει ρατσιστική βία και βασανιστήρια από τους εργοδότες του
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος προσπάθησε να καταθέσει και μήνυση, όμως οι αστυνομικοί τον έδιωξαν.


Εργαζόμενος σε ταβέρνα στη Σύμη κατήγγειλε σοβαρό επεισόδιο ρατσιστικής βίας, ακόμα και βασανιστήρια από τους εργόδότες του, στην ΚΕΕΡΦΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος προσπάθησε να καταθέσει και μήνυση, όμως οι αστυνομικοί τον έδιωξαν.


Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ σε σχετική ανάρτηση: «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό» εξαπολύοντας, παράλληλα αιχμές κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως «η ρατσιστική πολιτική της με το πνίξιμο των 600 προσφύγων στη Πύλο και τις δουλεμπορικές συμφωνίες απασχόλησης των μεταναστών άνοιξαν την όρεξη στα αφεντικά για να τους μετατρέψουν σε “μηχανές κέρδους” ενώ η αστυνομία καλύπτει τα εγκλήματα τους».

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία του εργαζόμενου μετανάστη στην ΚΕΕΡΦΑ ανέφερε:

«Σε ταβέρνα στη Σύμη πήγα για σαιζόν από τις 3 Απρίλη. Έφυγα έχοντας αντιμετωπίσει κτηνώδη ρατσιστική βία και βασανισμούς από τα αφεντικά μου. Στην ταβέρνα δούλευα 16-18 ώρες χωρίς ρεπό, από 8πμ εως 1-2 μετά τα μεσάνυχτα και με μηνιάτικο 1200 ευρώ, 900 ευρώ στο τραπεζικό λογαριασμό και 300 στο χέρι.


Όταν παραπονέθηκα πρώτη φορά τον Μάη το αφεντικό Γ.Κ με έπιασε από το λαιμό και με έσφιξε τόσο πολύ ώστε πόναγα επί μέρες. Πήρα το εισιτήριο μου και πήγα στη ταβέρνα και τους είπα ότι θα φύγω. Μου έσκισε το εισιτήριο και μου φώναζε “δεν μπορείς να φύγεις.” Φοβήθηκα και συνέχισα να δουλεύα. Μάλιστα μου αφαίρεσε το κινητό κάνοντας εκτροπή στα μηνύματα και τα μέιλ μου για να ξέρει τι κάνω, με ποιους μιλάω. Μου πήρε και κάποια από τα χαρτιά μου (Πακιστανική ταυτότητα, αντίγραφα άδειας παραμονής κλπ).

Τέλος Ιούνη με χτύπησε για δεύτερη φορά γιατί ήθελα να φύγω. Το αφεντικό δεν με άφηνε να κάνω τίποτα άλλο εκτός από τη δουλειά στη ταβέρνα απομακρυνόμενος από το μαγαζί του. Ούτε φίλους δεν με άφηνε να επισκεφθώ. Ένας φίλος μου όταν ήρθε τον χτύπησε το δεύτερο αφεντικό μου.

Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη είπα στο αφεντικό Γ.Κ. ότι θέλω να φύγω. Δεν μπορώ έτσι να δουλεύω. Δεν είμαι μηχανή.” Με άρπαξε ο Γ.Κ. από το λαιμό και με έβαλε κάτω φωνάζοντας μου: “Όχι, μηχανή είσαι. Και έτσι θα δουλεύεις. Δεν θα φύγεις.” Το δεύτερο αφεντικό, ο Ν.Κ. μου είπε “Θα φωνάξεις τώρα τους φίλους σου τους Πακιστανούς;” Μάλιστα ο Γ.Κ μου είπε “Εγώ είμαι με Χρυσή Αυγή. Και στην Αθήνα να πας θα σε βρούνε οι δικοί μου. Όλους τους μπάσταρδους πούστηδες Πακιστανούς θα σας σφάξουμε.”


Έψαχνε μάλιστα να βρει και το διαβατήριο μου για να μου το πάρει. Με βοήθησε ένας φίλος να ξεφύγω, με τον οποίο πήγαμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα για να κάνω μήνυση. Ενώ ήμουν χτυπημένος οι αστυνομικοί με έδιωξαν, δεν με άφησαν να κάνω μήνυση. Μου είπαν απλά ”Φύγε”».

Η ΚΕΕΡΦΑ, στη δημοσίευσή της τονίζει ότι «τα ηχητικά μηνύματα που απέστειλε ο δράστης καταγράφουν την ρατσιστική βίαιη αντιμετώπιση του που είχε την κάλυψη του τοπικού αστυνομικού τμήματος», προσθέτοντας ότι «απαιτούμε την σύλληψη των ρατσιστών εργοδοτών και την τιμωρία τους για την κτηνώδη βία και την κατακράτηση στο νησί παρά την θέληση του».

«Άραγε το ΣΕΠΕ έχει ελέγξει την επιχείρηση αυτή;» διερωτάται, καλώντας παράλληλα τα «συνδικάτα να δώσουν την μάχη για συλλογικές συμβάσεις και μαζί με αυτή να συμπεριλάβουν τόσο το αίτημα της κατάργησης των ρατσιστικών νόμων της κυβέρνησης αλλά και το αίτημα για νομιμοποίηση όλων, ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά και τιμωρία των δολοφόνων της κυβέρνησης, της ΕΕ και του Λιμενικού». 

Πηγή: www.rosa.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *