ροή ειδήσεων

Πτώση ζήτησης στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και στην Κω



Σε διψήφιο αριθμό κυμαίνεται η πτώση στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κω και σε όλη τη χώρα, στο σύνολο της αγοράς, ιδιαίτερα στους Έλληνες επισκέπτες, λόγω κυρίως της ανόδου των τιμών στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και της ανεπάρκειας των υποδομών, σύμφωνα με δηλώσεις του Γραμματέα του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Κω, ΜιχάληΤρικοίλη στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Τρικοίλης χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά πάρα πολύ δύσκολη με διακυμάνσεις ακόμα και στην ίδια τη σεζόν με ελεύσεις τουριστών από τη γείτονα χώρα, αλλά και από τις κλασσικές αγορές και με αφίξεις Ελλήνων μόνο από τα γύρω νησιά, λόγω περιορισμένης αγοραστικής δύναμης.


“Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό υψηλής ποιότητας στο νησί, όταν οι υποδομές μας δεν είναι επαρκείς, με δεδομένους τους ορατούς κινδύνους από τη λειψυδρία, τις κλιματικές απειλές για το ενεργειακό σύστημα, την προβληματική διαχείριση των απορριμμάτων. Βρισκόμαστε ανάμεσα σε συμπληγάδες, στις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την οικονομία του διαμερισμού, γνωστή ως βραχυχρόνια μίσθωση, που σημειώνει τρομακτικά μεγάλη αύξηση και στη περιοχή μας”, υπογράμμισε ο γραμματέας του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων.

“Γιατί ένας ιδιοκτήτης να προτιμά να μετατρέπει το ακίνητο του σε airbnb; Γιατί απλούστατα το τ.μ. αποδίδει κατά μέσο όρο 43%, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα, ενώ η αντίστοιχη μίσθωση αποδίδει 8,7%”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ Τρικοίλης υπογράμμισε παράλληλα “την ανάγκη να δοθούν αντικίνητρα για να μην συνεχιστεί η αύξηση των κλινών βραχυχρόνιας μίσθωσης και ταυτόχρονα να δοθούν κίνητρα για χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης για όλους εκείνους που δεν μπορούν και δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν αυτό το είδος, αλλά επιθυμούν να ενισχύσουν τη μακροχρόνια μίσθωση, όταν μάλιστα το στεγαστικό πρόβλημα για εκπαιδευτικούς γιατρούς και άλλους εργαζόμενους έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα”.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *