ροή ειδήσεων

Προς σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με Ρόδο




Συζητήσεις για την αεροπορική σύνδεση της Νέας Αγχιάλου με την Ρόδο από το 2025 βρίσκονται σε εξέλιξη, ενισχύοντας πλέον τις προοπτικές ότι ο αερολιμένας της κεντρικής Ελλάδας μπορεί να αποκτήσει και δεύτερη εσωτερική πτήση εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό.
Για το ζήτημα μίλησε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στο 89,5 fm ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου κ. Κώστας Ευσταθίου που ανέφερε πως «υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουμε και δεύτερη εσωτερική πτήση. Οι συζητήσεις αφορούν την Ρόδο. Δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την αεροπορική εταιρεία για να βάλει και αυτή την εσωτερική πτήση. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε θετικοί, και από αύριο το πρωί να έμπαινε σε λειτουργία η γραμμή. Η εταιρεία Sky Express αναπτύσσεται ραγδαία και βλέποντας την πολύ καλή πορεία της εσωτερικής πτήσης Νέας Αγχιάλου με Ηράκλειο, προφανώς μπορεί να θέλει να βάλει και άλλες πτήσεις με τον αερολιμένα Νέας Αγχιάλου».


Μια ενδεχόμενη εσωτερική πτήση από Νέα Αγχίαλο προς την Ρόδο θα διευκολύνει και πολλούς επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν το νησί των Ιπποτών, μια μετάβαση που ακτοπλοϊκώς απαιτεί από τον Πειραιά πολλές ώρες.
Μεθαύριο Παρασκευή είναι και η τελευταία πτήση για το Ηράκλειο μέσω της Sky Express.
Ο κ. Ευσταθίου τόνισε πως «Η πτήση για το Ηράκλειο πήγε πολύ καλά και οι πληρότητες ήταν σχεδόν στο 100%. Να φανταστεί κανείς ότι στην κορύφωση της επιβατικής κίνησης, από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου, υπήρχαν ενδιαφερόμενοι που δεν μπορούσαν να βρουν εισιτήριο. Την πτήση θα την έχουμε και την επόμενη χρονιά με την ελπίδα να υπάρξει χρονική επιμήκυνση της λειτουργίας της. Ήδη φέτος οι πτήσεις για το Ηράκλειο ξεκίνησαν δεκαπέντε μέρες νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Γίνονται σιγά-σιγά σημαντικά βήματα, ώστε να λειτουργεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».
Σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνονται και οι πτήσεις από το εξωτερικό. Ο κ. Ευσταθίου επισήμανε πως μέχρι και τον Αύγουστο είχαν καταγραφεί 20.000 επισκέπτες για αφίξεις και αναχωρήσεις. Τα αεροπλάνα έρχονταν στη νέα Αγχίαλο με υψηλές πληρότητες. Το πρόβλημα ήταν πως φέτος η Νέα Αγχίαλος είχε σύνδεση με μόνο πέντε περιοχές του εξωτερικού.


Στο μεταξύ ομόφωνα δεκτή έγινε η εισήγηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού από το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής ´Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας που συνεδρίασε στη Σκόπελο, να στηρίξει και να συνδιοργανώσει μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας την Ανοιχτή Σύσκεψη Φορέων το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις Μηλιές με θέμα την ουσιαστική στήριξη του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος στην Ν. Αγχίαλο.
“Η Αυτοδιοίκηση προχωρά μπροστά με συνεννόηση, απόλυτο συντονισμό και συνέργεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας” δήλωσε μετά την συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *