ροή ειδήσεων

Με όρους ισότητας και ισονομίας η αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών στη Ρόδο

«Θα εξαλειφθούν οι αδικίες» διαμήνυσε o αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Χαλκιάς.




Την εξάλειψη των αδικιών, μέσω της αναπροσαρμογής των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, επιδιώκει η δημοτική αρχή Ρόδου.

«Η αναπροσαρμογή θα γίνει με όρους ισότητας και ισονομίας» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Χαλκιάς.


Έκανε λόγο για περιοχές δύο ταχυτήτων και δύο αναγκών, τονίζοντας ότι είναι άδικο και δεν μπορεί να δεχθεί, η Ίστριος και η Προφύλια να πληρώνουν τα ίδια τέλη με τις παραλιακές περιοχές της Νότιας Ρόδου.

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι περιοχές χαμηλής ταχύτητας και ποιες υψηλής» είπε, σημειώνοντας ότι διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και για άλλες περιπτώσεις.

«Μπορεί ένα γραφείο να πληρώνει τα ίδια τέλη καθαριότητας με μία επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος; Το ίδιο παράγουν;» διερωτήθηκε, διαμηνύοντας ότι οι κανόνες θα τεθούν για να εξαλειφθούν οι αδικίες.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο του Δήμου θα έχει συναντήσεις εργασίας με κλιμάκιο επιστημόνων από την Αθήνα, για την αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Ο κ. Χαλκιάς ανέφερε ότι από τις διαπιστώσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας τα έξοδα για τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα, τουλάχιστον την τελευταία τριετία, δεν καλύπτονται από τα έσοδα, γεγονός που τους υποχρεώνει να προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή τους.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *