ροή ειδήσεων

«Βουλιάζει» από μετανάστες το Νότιο Αιγαίο

Σε διάστημα λίγων ωρών εντοπίστηκαν στην Ρόδο, την Σύμη και την Κω, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας 123 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά



 
«Βουλιάζουν» από παράτυπους μετανάστες τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και του λιμενικού σώματος.

Σε διάστημα λίγων ωρών, την Πέμπτη και την Παρασκευή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Ρόδο, την Σύμη και την Κω, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας 123 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά.

Από τα τουρκικά παράλια, έφτασαν με ταχύπλοα στα τρία ακριτικά νησιά, με την βοήθεια Τούρκων διακινητών. Την Πέμπτη το πρωί, εντοπίστηκαν από το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σύμη, και συνελήφθησαν 19 άτομα, 17 από την Συρία, 2 από το Σουδάν, καθώς και ο Τούρκος διακινητής, και χειριστής του σκάφους.


Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι(20/9), στο ίδιο νησί, ο διακινητής πρόλαβε και αποβίβασε σε ακτή 57 αλλοδαπούς, και απέστρεφε με το φουσκωτό στα παράλια της Τουρκίας. Οι 15 από την Συρία, 24 από το Κουβέιτ, 7 από την Σομαλία, 3 από την Αίγυπτο, 3 από το Αφγανιστάν, 3 από την Υεμένη, 1 από το Σουδάν, και ένας από την Παλαιστίνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Σύμης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στη Ρόδο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 30 παράτυπου μετανάστες, 17 από την Αίγυπτο, 7 από την Συρία, 4 από την Παλαιστίνη και 2 από το Καμερούν. Το επόμενο «κύμα» μεταναστών οι διακινητές το εγκατέλειψαν στη περιοχή Λάμπη στη Κω, και το εντόπισαν ντόπιοι που ενημέρωσαν την αστυνομία. Οι 17 αλλοδαποί, από την Συρία, την Αίγυπτο συνελήφθησαν και κρατούνται στις δομές φιλοξενίας του νησιού.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *