ροή ειδήσεων

Συμπόσιο για την αντιμετώπιση των πλαστικών στη Ρόδο



Από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου στη Ρόδο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Συμπόσιο Global Plastic Pollution Systems Symposium – PLASYS24, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση και διαχείριση των πλαστικών.

Mεταξύ των θεματικών του συμποσίου PLASYS24, θα είναι η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση πλαστικών, η ανθρώπινη περιβαλλοντική υγεία και τα πλαστικά, η δίκαιη μετάβαση, οι εκπομπές, πηγές, τα μονοπάτια και οι αποδέκτες, οι μετασχηματισμοί και η εκπαίδευση στις μεθόδους παρακολούθησης και αποφυγής της ρύπανσης.

Το συμπόσιο απευθύνεται σε επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ακαδημαϊκούς, σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ελεύθερους επαγγελματίες από την περιοχή αλλά και στην τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή των επιστημών και την υποστήριξη και ανάπτυξη των γραμμάτων.

Στόχος του συμποσίου, είναι οι παρευρισκόμενοι να εκπαιδευθούν στο αντικείμενο του θέματος, να αναπτυχθούν προβληματισμοί και να κατατεθούν ιδέες και μεθοδολογικές προσεγγίσεις γύρω από θέματα αιχμής. Παράλληλα, το συμπόσιο στοχεύει στην εξέλιξη της εκπαίδευσης για την ποσοτικοποίηση της ρύπανσης από πλαστικά, καθώς και στην συζήτηση για την πρόληψη και την εφαρμογή λύσεων σύμφωνων με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το συμπόσιο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Τμήμα Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Διαχείρισης Αποβλήτων.

tornosnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *