ροή ειδήσεων

Αστυπάλαια: Ικανοποίηση για τη μη προέγκριση τουριστικής επένδυσης στη Βίγλα



“Πέτυχαμε μια πάρα πολύ σημαντική “νίκη” που δημιουργεί ένα θετικό προηγούμενο, το οποίο θα διαφυλάξει και αλλά νησιά από το να καταστούν “εύκολος στόχος”, στον βωμό της κακώς εννοούμενης ανάπτυξης” αναφέρει η Δημοτική αρχή Αστυπάλαιας υπογραμμίζοντας πως “ως Δήμος είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, με όρους όμως που θα διασφαλίζουν το μέλλον της Αστυπάλαιας και των κατοίκων της και δεν θα το υποθηκεύουν”.

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει χαρακτηριστικά πως “η προσπάθεια του επενδυτή να πάρει προέγκριση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην θέση Βίγλα, κατά παράβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας με ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, απέτυχε. Ο Δήμος Αστυπάλαιας επικαλείται τη δήλωση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ Νίκου Ταγαρά από του βήματος της Βουλής ότι ” όχι μόνο δεν υπέγραψε την εισήγηση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ αλλά επέστρεψε τον φάκελο πίσω ώστε αυτός να εξετασθεί μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του πολεοδομικού σχεδιασμού Αστυπάλαιας και εφόσον το επενδυτικό σχέδιο συνάδει με τα όσα η μελέτη προτείνει”.

Η Δημοτική αρχή Αστυπάλαιας υπενθυμίζει πως ” από την πρώτη στιγμή αντέδρασε με κάθε τρόπο ώστε να μην εγκριθεί ένα τέτοιο σχέδιο το οποίο θα καθόριζε αρνητικά το μέλλον του νησιού, θα αλλοίωνε το χαρακτήρα του, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε όλες τις προϋποθέσεις για μια μη βιώσιμη ανάπτυξη , κάτι που πρέπει να είναι η βούληση όλων μας και αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα για τον Δήμο μας.

Ο κος Ταγαράς συμφώνησε με την πρόταση που του καταθέσαμε με σχετική επιστολή, καλώντας τον να μην υπογράψει, (την παρόλα αυτά θετική εισήγηση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. βασιζόμενος πάνω στα επιχειρήματα που του παραθέσαμε, επειδή προφανώς αυτά ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένα, ακαταμάχητα και πάνω από όλα επειδή διέκρινε την αποφασιστικότητα μας να μην γίνει το νησί μας ένα “ξέφραγο αμπέλι“ όπου ο κάθε ένας επενδυτής θα κάνει ότι νομίζει και με όποιο τρόπο νομίζει, αδιαφορώντας για το μέλλον του, στο βωμό του οποίου οικονομικού οφέλους για τον ίδιο τον επενδυτή και μόνο.”.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *