ροή ειδήσεων

Οικογένεια Αγούδημου: Νέα «καταιγίδα» πλειστηριασμών για ιδιοκτησίες στην Κάσο (pics)



Για τις 9 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί 11 πλειστηριασμοί σε βάρος της Ανθής-Μαρίνας Αγούδημου για οικίες και οικόπεδα στο νησί - Στις…«εκπτώσεις» η Στακόρ με μειωμένη τιμή κατά 10 εκατ. για το ακίνητο στη Λ. Αθηνών
 

Τέλος δεν έχει, όπως φαίνεται, η εμπλοκή της οικογένειας Αγούδημου με την περιπέτεια των πλειστηριασμών. Σε αυτή την οδυνηρή «διαδρομή» που ακολούθησε τον θάνατο του καπετάν Μάκη Αγούδημου, η οικογένειά του έχει χάσει πολλά σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που βγήκαν στο σφυρί το προηγούμενο διάστημα, ενώ πλέον προστίθενται και άλλα.

Έτσι, εκτός από όσους έχουν προγραμματιστεί, για τις 2 Οκτωβρίου που αφορά ημιτελές ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο και για τις 15 Ιανουαρίου 2025 για οικόπεδο με μονοκατοικία στο Γαστούρι Κέρκυρας, στη «λίστα» προστέθηκαν άλλοι 11 πλειστηριασμοί για ακίνητα που βρίσκονται στο νησί της Κάσου.
Πρόκειται για δύο οικόπεδα με μονοκατοικίες και άλλα εννέα οικόπεδα διαφόρων μεγεθών που αναμένεται να βγουν στο σφυρί στις 9 Οκτωβρίου, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσει κάποια κίνηση για αναστολή της διαδικασίας.
 

Τα οικόπεδα και σπίτια στην Κάσο

Οι εν λόγω πλειστηριασμοί στρέφονται κατά της Ανθής-Μαρίνας Κωσταρά, χήρας του Γεράσιμου Αγούδημου και οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν στις 270.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η συνολική οφειλή ανέρχεται σε 500.200,10 ευρώ.


Αυτοί αφορούν συγκεκριμένα:



– Οικόπεδο επιφάνειας 242,76 τ.μ, με την εντός αυτού ερειπωμένη οικία, που βρίσκεται στη θέση «Φρυ» της Κάσου και περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 2003. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 17.000 ευρώ.
– Οικόπεδο επιφάνειας 1.555 τ.μ,. που βρίσκεται στη θέση «Αρβανιτοχώριο» της Νήσου Κάσου και περιήλθε στην ιδιοκτησία της καθής το 1998. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 40.000 ευρώ.
-Αγροτεμάχιο εμβαδού 911,75 τ.μ., εντός του οποίου υπάρχουν δύο Λατσίες και ερειπωμένος ανεμόμυλος, άνευ στέγης, επιφάνειας 31,40 τ.μ., που βρίσκεται στο Αρβανιτοχώρι Κάσου, εκτός των ορίων του οικισμού Το ακίνητο αυτό περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 2007 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 5.000 ευρώ.



-Οικόπεδο επιφάνειας 219,75 τ.μ, με την εντός αυτού διώροφη μονοκατοικία που αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 180 τ.μ. και πρώτο όροφο εμβαδού 90 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση Αρβανιτοχώρι. Το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 1998.

Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η κατοικία είναι κατασκευής περίπου του έτους 2000 και βρίσκεται σχετικά σε καλή κατάσταση συντήρησης. Είναι κατασκευασμένη από φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος με επικάλυψη πλάκα σκυροδέματος και ξύλινα κουφώματα. Ο περιβάλλων χώρος του οικοπέδου είναι διαμορφωμένος με παρτέρια, πέργκολες και είναι επιστρωμένος στο μεγαλύτερο μέρος του με κεραμικά πλακίδια.




Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο από το βόρειο, νότιο και ανατολικό τμήμα με ψηλό τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος με ξύλινα κιγκλιδώματα. Από το δυτικό τμήμα δεν υπάρχει περίφραξη και το οικόπεδο συνδέεται άμεσα με όμορο οικόπεδο το οποίο έχει διαμορφωθεί ως χωμάτινη οδός για την διέλευση οχημάτων στην ιδιοκτησία.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 270.000 ευρώ.

-Οικόπεδο επιφάνειας 1.218,90 τ.μ., μετά των επ’αυτού ανεμόμυλου και στέρνας, που βρίσκεται στη θέση «Μύλο Χατζαντώνη-Κάβο» ή «Εμποριό», εντός του οικισμού


«Φρυ» Κάσου, σε απόσταση 20 μέτρων από τη θάλασσα.


Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 61.000.

-Οικόπεδο επιφάνειας 248,30 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Βλυχάδα» του οικισμού «Φρυ» της Κάσου, σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από τη θάλασσα. Το ακίνητο αυτό περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 2006. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 35.000 ευρώ.

-Οικόπεδο επιφάνειας 309,49 τ.μ, που βρίσκεται στη θέση «Βλυχάδα» του οικισμού «Φρυ» της Κάσου και συνορεύει Βόρεια με βράχια και πέραν αυτών με θάλασσα. Το ακίνητο αυτό περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 2006 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 43.000 ευρώ.

-Οικόπεδο επιφάνειας 187,05 τ.μ, μετά της επ’ αυτού υφιστάμενης παλαιάς πέτρινης κατοικίας αποτελούμενης από τρεις στάθμες. Η στάθμη -1- ισογείου διαθέτει επιφάνεια 78,55 τ.μ., η στάθμη -2- ισογείου διαθέτει επιφάνεια 108,55 τ.μ. και η στάθμη -3- α’ ορόφου διαθέτει επιφάνεια 30 τ.μ. περίπου.


Στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικοπέδου εντοπίζεται ισόγειο βοηθητικό κτίσμα εμβαδού 3,90 τ.μ. στον ακάλυπτο χώρο. Το ακίνητο βρίσκεται εντός του οικισμού «Φρυ» της Κάσου και περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 2006.



Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, πολυγωνικού σχήματος με μέτριες κλίσεις από Νότο προς Βορά και απέχει 20 μέτρα περίπου από τη θάλασσα.
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η οικία βρίσκεται σε κακή κατάσταση συντήρησης. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν έντονες αποφλοιώσεις στους χρωματισμούς της και ανιούσες υγρασίες, τα εξωτερικά κουφώματα χρήζουν αντικατάστασης και γενικά η κατοικία χρήζει γενικευμένων εργασιών συντήρησης – ανακαίνισης. Σημειώνεται ωστόσο ότι «βρίσκεται πρώτη στη θάλασσα και διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς αυτήν».

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 234.000 ευρώ.

-Οικόπεδο επιφάνειας 211,50 τ.μ, που βρίσκεται στη θέση «Βλυχά» της Κάσου, που περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 1995. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 25.000 ευρώ.

-Οικόπεδο επιφάνειας 308 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Βλυχά» της Κάσου, που περιήλθε στην κυριότητα της καθ’ ής το 1995. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 43.000 ευρώ.

-Οικόπεδο επιφάνειας 81,81 τ.μ, που βρίσκεται στη θέση «Αρβανιτοχώρι», εντός των ορίων του ομώνυμου οικισμού και περιήλθε στην κυριότητα της καθής το 2008. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 5.000 ευρώ.
Η Στακόρ με -10 εκατ.

Σε χρόνο εξπρές προσδιορίστηκε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για το μεγάλο ακίνητο της πτωχευμένης Στακόρ Α.Ε. επί της Λεωφόρου Αθηνών. Συγκεκριμένα, μετά την τελευταία άγονη προσπάθεια, προγραμματίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου και με σημαντικά μειωμένη την τιμή πρώτης προσφοράς, η οποία έχει διολισθήσει πλέον στα 9.737.250 ευρώ. Η τιμή αυτή είναι κατά 10 εκατ. ευρώ χαμηλότερη σε σχέση με την αρχική.



Ειδικότερα, ο αρχικός έγινε στις 24 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς στα 19.474.500 ευρώ, και κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών. Ακολούθησε ο δεύτερος στις 12 Σεπτεμβρίου με την τιμή εκκίνησης να έχει υποχωρήσει στα ¾ της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών, δηλαδή κατά 25% (4.868.625 ευρώ) στα 14.605.875 ευρώ. Δεδομένου ότι και αυτός κατέληξε άγονος, πάμε για τρίτο σφυρί στις 10 Οκτωβρίου με τον πήχη να έχει πέσει στο 1/2 της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών, ήτοι στο ποσό των 9.737.250 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τρις γωνιακό οικόπεδο που βρίσκεται επί της συμβολής της Λεωφόρου Αθηνών με τις οδούς Χρηματιστηρίου (πρώην Πιπινέλη), Πολυκράτους και Ποσειδίππου.



Το συνολικό εμβαδόν είναι 7.556,36 τ.μ. και έχει πρόσοψη μήκους 34,09 μέτρων επί της Λεωφόρου Αθηνών, 134,88 μέτρων επί της οδού Χρηματιστηρίου, 90 μέτρων επί της οδού Πολυκάρπου και 35,18 μέτρων επί της οδού Ποσειδίππου.

Στο οικόπεδο έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια που αποτελούνται από οριζόντιες ιδιοκτησίες. Η αρχική του χρήση ήταν συνεργείο και εκθεσιακός χώρος αυτοκινήτων όπου στεγαζόταν η εταιρεία εμπορίου αυτοκινήτων Mazda και Ford Στακόρ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *