ροή ειδήσεων

Καιρός: Πρωτοφανές κύμα ψύχους - Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα - Θερμοκρασίες μέχρι και -11 βαθμούς




Καιρός: Οι συγκλονιστικοί καιρικοί χάρτες θα γίνουν σύντομα μπλε αφού τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία αλλά και η Τουρκία θα πληγούν από κύμα ψύχους που θα φτάσει ακόμα και τους -11C και -0C στην Ισπανία και την Ελλάδα.


Το WXCharts έχει προβλέψει χειμωνιάτικο καιρό που θα σαρώσει τη νότια Ευρώπη στις 25 Οκτωβρίου, με χαμηλές θερμοκρασίες και μερικές βροχές.

Η Τουρκία θα δει σε πολλά μέρα ακόμα και -11 βαθμούς Κελσίου μεταξύ Susehri και Erzincan. Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για βροχές ή χιόνια στην περιοχή.




Ένα μεγάλο τμήμα του ανατολικού, μεταξύ Τραπεζούντας, Ερζερούμ, Ελαζίγ και Σίβας, θα κυμαίνεται μεταξύ -7 και -4 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Η Ισπανία και η Ελλάδα θα δουν θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 0C και στις δύο αντίστοιχες βορειοδυτικές περιοχές της χώρας – το Λεόν και τα Ιωάννινα.

Η υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι πιο ζεστή, με θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Στην Ισπανία θα σημειωθούν θερμοκρασίες από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και από 9 έως 16 βαθμούς στα νότια.



Αυτό έρχεται καθώς η Ευρώπη θα πληγεί από έναν πρώην τυφώνα, φέρνοντας μαζί της καταιγίδες για τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Ο πρώην τυφώνας Kirk ήταν έξω στον Ατλαντικό στην αρχή της εβδομάδας, αλλάζοντας από τροπικό κυκλώνα σε εξωτροπικό χαμηλό.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία εξέδωσαν όλες προειδοποιήσεις για τον καιρό για καταιγίδες με ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Ο πρώην τυφώνας κινείται τώρα προς τη Γερμανία και τη Δανία.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-10-2024

Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-10-2024

Στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-10-2024

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα πυκνώσουν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *