ροή ειδήσεων

Γ. Ματσίγκος : “Φλερτάρουμε” με 3 εκατ. διεθνείς αφίξεις – Με αύξηση +12% έκλεισε ο Σεπτέμβριος στη Ρόδο

300.000 επισκέπτες αναμένονται τον Οκτώβριο με αύξηση περίπου 10% - Οι Βρετανοί κρατούν τα σκήπτρα


Με αύξηση 12% στις διεθνείς αφίξεις έκλεισε ο Σεπτέμβρης στη Ρόδο στον ίδιο ρυθμό ανοδικής πορείας που καταγράφει ο τουρισμός στο νησί από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και στην Δέσποινα Κουλούμπρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος.Της Νατάσας Παμπρή

Ο κ. Ματσίγκος μιλώντας στον RV επισήμανε ότι και ο Οκτώβρης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κινηθεί με θετικό πρόσημο και άνοδο κατά 10% με 300.000 αφίξεις.

Τα σκήπτρα στις αφίξεις κρατάει η αγορά της Βρετανίας και ακολουθούν η Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία, Ιταλία και Ισραήλ (παρότι βρίσκεται σε πόλεμο ένα χρόνο).

Όπως τόνισε ο κ. Ματσίγκος:

Μέχρι και χθες ο ρυθμός αύξησης της τουριστικής κίνησης είναι 11-12% σε σχέση με πέρυσι. Ο Οκτώβρης αναμένεται ότι θα έχει επίσης θετικό πρόσημο πάνω από 10% και είναι σημαντικό ότι τα αεροπλάνα δεν θα έρχονται άδεια στο τέλος του μήνα, αφού η σεζόν θα ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Φλερτάρουμε με τα 3 εκ αφίξεις, θα είμαστε περίπου στα 2,95 εκ και είναι πολύ σημαντικό αυτό, μπορεί να αγγίξουμε και τα 3 εκατομμύρια. Πρέπει να είμαστε όμως πολύ προσεκτικοί με τη φορολογία γιατί ο ελληνικός τουριστικός προορισμός δεν θα είναι ανταγωνιστικός.

Είμαστε αισιόδοξοι και για την επόμενη τουριστική σεζόν, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στην προβολή και διαφήμιση. Να προσέξει η κυβέρνηση στο ζήτημα της φορολογίας γιατί τα λεφτά πρέπει να μένουν στον τόπο, ώστε να βελτιώνονται και οι υποδομές.

Τα σκήπτρα στις αφίξεις κρατάει η Βρετανία και ακολουθούν η Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία, Ιταλία και Ισραήλ (παρότι βρίσκεται σε πόλεμο ένα χρόνο).

Ο Σεπτέμβρης έκλεισε με +12%. Πέρυσι τον Οκτώβριο είχαμε 260 χιλιάδες αφίξεις και φέτος αναμένονται 290 χιλιάδες με 300.000 επισκέπτες τον τρέχοντα μήνα. Και ο Νοέμβρης που θα τραβήξει μέχρι τα μέσα του μήνα, του χρόνου για παράδειγμα μπορεί να επιμηκυνθεί ακόμη περισσότερο.

Σιγά σιγά πρέπει να κοιτάζουμε και τις υποδομές, ώστε οι πελάτες μας να μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι. Ο Σεπτέμβρης ήταν μήνας αιχμής, γιατί πολλοί αποφεύγουν πλέον να ταξιδεύουν τους μήνες αιχμής.

Με βάση τον προγραμματισμό για τις αεροπορικές αφίξεις την σεζόν του 2025, αναμένεται η νέα σεζόν να ξεκινήσει επίσης στις αρχές Μαρτίου με τα πρώτα τσάρτερ, όπως δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Αυξημένα είναι τα έσοδα στα σούπερ μάρκετ επειδή πολλοί μένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και airbnb. Η μέση κατανάλωση είναι μειωμένη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *