ροή ειδήσεων

Μαζικές αφίξεις λαθρομεταναστών σε Τήλο και Σύμη

 

Συνεχίζονται οι μαζικές αφίξεις μεταναστών στα νησιά, ενώ άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Ρόδου με δεκάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε πάρκα και πεζοδρόμια.

Στην Τήλο, στην παραλιακή περιοχή Λιμενάρι, εντοπίστηκαν 106 άτομα (35 άντρες, 29 γυναίκες και 42 ανήλικοι) και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λιβαδίων.


Στη Σύμη, τις πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει άτομα πλησίον του όρμου Μαραθούντα. Το περιπολικό προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει στις τουρκικές ακτές.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε από το περιπολικό και συνελήφθησαν οι 2 αλλοδαποί επιβαίνοντες του, ηλικίας 23 και 29 ετών. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από την ξηρά στην περιοχή Μαραθούντα εντοπίστηκαν 21αλλοδαποί (7 άντρες, 5 γυναίκες και 9 ανήλικοι), κατά δήλωση των οποίων είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Μποζμπουρούν της Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 2.000€ έκαστος για τη μεταφορά τους.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *