ροή ειδήσεων

Ρόδος: Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας»




Πραγματοποιήθηκαν στο Παλάτι των Ιπποτών, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του Μέγα Μαγίστρου του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσηλευτικού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη Ιεροσολύμων, Ρόδου και Μάλτας, Πρίγκηπα Fra’ John Dunlap, τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας».

Στον χαιρετισμό της η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη χαρακτήρισε ιστορική την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μεγάλου Μαγίστρου στην Ελλάδα, μετά την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και την Μάλτα το 2021.


Επεσήμανε δε το γεγονός ότι μετά από 500 χρόνια επισκέπτεται το νησί της Ρόδου Μέγας Μάγιστρος, όπου το Τάγμα διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο για 217 χρόνια από το 1310 ως 1523.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το επιστολικό αυτό ταξίδι συνεχίζεται με νέες δράσεις οι οποίες τιμούν το παρελθόν μας και ενισχύουν περαιτέρω τους δεσμούς μας.Εύχομαι, η συγκεκριμένη έκθεση να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αφετηρία πρωτοβουλιών που θα προάγουν και θα αναδεικνύουν την κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά» ανέφερε η υπουργός, καλωσορίζοντας τον Μέγα Μάγιστρο στην Ελλάδα εκ μέρους της κυβερνήσεως.

Η έκθεση περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες με οθόνες προβολής, σημαντικά αντικείμενα και έγγραφα για την αφήγηση της ιστορίας του Τάγματος. Περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικές αναπαραγωγές, όπως η Πράξη Δωρεάς του Καρόλου Ε’ που παραχώρησε τη Μάλτα στους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη το 1530 και τη σεβαστή εικόνα της Παναγίας του Φιλερήμου, καθώς και ένα τρισδιάστατο μοντέλο του συριακού μεσαιωνικού κάστρου «Krak des Chevaliers».


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *