ροή ειδήσεων

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πώς ψήφισαν τα Δωδ/σα – Δηλώσεις στελεχών για το εκλογικό αποτέλεσμα

 

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. Στιγμιότυπο από το εκλογικό κέντρο στην Καλλιθέα. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)


H αυξημένη συμμετοχή και η κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Χάρη Δούκα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του χθεσινού πρώτου γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ στα Δωδ/σα.

Ο Χ. Δούκας πήρε 1.339 ψήφους, έναντι 998 του Νίκου Ανδρουλάκη. Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 593, η Άννα Διαμαντοπουλου με 586, ο Μιχάλης Κατρίνης με 140 και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 110.




Την πρωτιά στον Χάρη Δούκα έδωσε το νότιο συγκρότημα, καθώς στο βόρειο πρώτος με διαφορά ήρθε ο Ν. Ανδρουλάκης. Συγκεντρωτικά στα βόρεια Δωδεκάνησα ψήφισαν 2011 μέλη και φίλοι με τον Ν. Ανδρουλάκη να αποσπά 844 ψήφους και τον Χ. Δούκα 546.

Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία «ενεργά κι επώνυμα στελέχη που ανήκουν σε κόμματα της Δεξιάς προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα στα Δωδεκάνησα με τη συμμετοχή τους στις εκλογές» εξέδωσε χθες η ΝΕ νοτίου συγκροτήματος.

«Σε μία περίοδο συσσωρευμένης απογοήτευσης με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την μεγάλη αποχή στις πρόσφατες ευρωεκλογές, οι 300.000 ψηφοφόροι που συμμετείχαν στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του Κόμματος μας έδειξαν ότι για το Λαό μας μοναδική ελπίδα διεξόδου από τα προβλήματα του αποτελεί το ΠΑΣΟΚ. Ελπίδα για το Λαό μας και ευθύνη για εμάς», επισημαίνει μεταξύ άλλων με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης.

Ικανοποιημένος από την πρώτη θέση που κατέκτησε συνολικά ο σημερινός πρόεδρος, αλλά και από την μεγάλη συμμετοχή, εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Μπουλιέρης, μέλος της ΚΕ του Κινήματος. Επισήμανε ότι η εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής είναι μια νέα διαδικασία, αλλά και ότι ο κοινός στόχος είναι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη πολιτική δύναμη.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία της ΝΕ, απάντησε ότι του προκάλεσε εντύπωση. «Σε μια ανοιχτή εκλογική διαδικασία μπορεί να έρθει ο καθένας να ψηφίσει. Εγώ δεν αντιλήφθηκα να υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή στελεχών άλλων κομμάτων. Αν ήταν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, αυτές σίγουρα δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *