ροή ειδήσεων

Οδεύει το Νέο Νοσοκομείο Κω σε Βατερλώ;




Η κοινωνία της Κω ανησυχεί για την πορεία του νέου νοσοκομείου, και δυστυχώς οι φόβοι αυτοί φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Η αρχική προθεσμία για την εξασφάλιση χρηματοδότησης 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πέρασε, χωρίς να κατατεθεί ο φάκελος από το Δήμο. Ωστόσο, δόθηκε μια παράταση ενός μήνα, δίνοντας έτσι χρόνο στον Δήμο Κω να ετοιμάσει και να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Του Παναγιώτη Ζουζούνη

Ο Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, είχε δηλώσει στις 20/09/24 και μάλιστα απαντώντας σε σχετική μου ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οτι η προετοιμασία είναι σε ικανοποιητικό στάδιο και πως υπήρχε αισιοδοξία ότι θα προλάβουν την προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε πως δεν ήμασταν έτοιμοι και η αρχική ημερομηνία χάθηκε. Αν δεν είχε δοθεί η παράταση από την Περιφέρεια, σήμερα θα βρισκόμασταν στη δυσάρεστη θέση να σχεδιάζουμε το νέο νοσοκομείο χωρίς να ξέρουμε από ποια πηγή χρηματοδότησης θα προέλθουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

Είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου ο Δήμαρχος να μας ενημερώσει ποιοι συνεργάτες του έχουν αναλάβει την ευθύνη για την προετοιμασία αυτής της διαδικασίας, καθώς είναι ουσιαστικής σημασίας η Κωακή κοινωνία να γνωρίζει στα χέρια ποιων βρίσκεται ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα, η αίσια έκβαση του οποίου δείχνει να εναπόκειται πλέον στην διαχειριστική και διεκπεραιωτική ευχέρειά μερίδας συνεργατών του. Έχουμε πλέον μόνο 29 ημέρες μέχρι την επόμενη προθεσμία, και η απώλεια του ποσού αυτού θα σημαίνει ότι χάνουμε σχεδόν το 50% του συνολικού κόστους κατασκευής του νοσοκομείου.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι θα σημαίνει για τη Δημοτική Αρχή μια απευχόμενη νέα αποτυχία σε αυτό το ζήτημα, γεγονός που αναμφίβολα θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για τον τόπο, θα μας πάει πίσω και θα επιβεβαιώσει τους φόβους ότι ο Δήμος της Κω δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τόσο σημαντικά έργα-πνοής για τον τόπο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *