ροή ειδήσεων

Διακρίσεις για τη Ρόδο και τη Λέρο στα Ελληνικά Βραβεία Γαστρονομίας – Τα εστιατόρια που ξεχώρισαν στα Δωδεκάνησα



Με σημαντικές διακρίσεις για τη Ρόδο και τη Λέρο πραγματοποιήθηκε η 32η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι» στις 10 Μαρτίου, στο «Asteria Domus» της Γλυφάδας. Ανάμεσα στα 45 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας που βραβεύθηκαν, ξεχώρισαν τρία από τα Δωδεκάνησα: το Noble Gourmet και το Hellas στη Ρόδο και το Mylos By The Sea στη Λέρο.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη fusion γαστρονομία και ανέδειξε την υψηλή αισθητική και δημιουργικότητα των Ελλήνων σεφ. Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, εξέφρασε τη στήριξή της στον θεσμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της γαστρονομίας ως βασικού στοιχείου της ταυτότητας και της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών.

Τα βραβευμένα εστιατόρια των Δωδεκανήσων

Noble Gourmet (Ρόδος) – Χρυσός Σκούφος

Το εστιατόριο Noble Gourmet, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ρόδου, φέρνοντας τη ροδίτικη γαστρονομία στο προσκήνιο.
Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, δημιουργούν μοναδικά πιάτα βασισμένα στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις, αναδεικνύοντας την τοπική γεύση με σύγχρονες τεχνικές. Το εστιατόριο προσφέρει τέσσερα μενού γευσιγνωσίας, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία.

Hellas (Ρόδος) – Διάκριση Top Notch

Στην κατηγορία Top Notch διακρίθηκε το εστιατόριο Hellas, που βρίσκεται στους Πεύκους, προσφέροντας μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γιωργουδιού έχουν δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει μνήμες, βιώματα και τοπικά προϊόντα, συνδέοντας τη ροδίτικη γαστρονομία με τη σύγχρονη δημιουργικότητα. Τα πιάτα τους βασίζονται σε αγνά υλικά από την περιοχή της Λίνδου και προσεγγίζουν την ελληνική κουζίνα με πρωτότυπο και συναισθηματικό τρόπο.

Mylos By The Sea (Λέρος) – Διάκριση Top Notch

Το εστιατόριο Mylos By The Sea στην Αγία Μαρίνα της Λέρου ξεχωρίζει για τη σύγχρονη κουζίνα του. Ο Μάριος Κουτσουνάρης, σεφ και ιδιοκτήτης μαζί με τον αδερφό του, Γιώργο Κουτσουνάρη, έχουν εξελίξει την παλιά οικογενειακή τους ταβέρνα σε ένα γαστρονομικό προορισμό που ειδικεύεται στη σίτεψη ψαριών και την ανάδειξη των γεύσεων της θάλασσας. Το σκηνικό του εστιατορίου, με τον ανεμόμυλο μέσα στο νερό, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει γεύση και ατμόσφαιρα.

Γ. Χατζημάρκος: «Η γαστρονομία είναι η ταυτότητά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, που παρευρέθηκε στην απονομή, τόνισε τη σημασία των Χρυσών Σκούφων και της γαστρονομίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε:

«Στηρίζουμε τον θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας γιατί απηχεί και εκφράζει τον δικό μας μεγάλο αγώνα για διάδοση της ιστορίας, της παράδοσης, της ταυτότητάς μας. Ναι, είναι ταυτότητα η Γαστρονομία και η στήριξή μας στον θεσμό των Ελληνικών Βραβείων είναι και από τον σεβασμό που οφείλουμε στην ομάδα των Χρυσών Σκούφων, που σαν σκαπανείς ξεκίνησαν πριν από 32 χρόνια.»

Επιπλέον, ο κ. Χατζημάρκος ανέδειξε τη συμβολή της Περιφέρειας στην προώθηση της γαστρονομίας, με ειδικές διακρίσεις και το σήμα γαστρονομίας που έχει θεσπίσει, βοηθώντας στη δημιουργία μιας ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η σημασία των Χρυσών Σκούφων

Η 32η απονομή των Χρυσών Σκούφων επιβεβαιώνει τη συνεχή άνοδο της ελληνικής γαστρονομίας. Τα βραβεία αποτελούν σημείο αναφοράς για τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας και επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα των σεφ που εξελίσσουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας.

Η Ρόδος και η Λέρος, μέσα από τις διακρίσεις των Noble Gourmet, Hellas και Mylos By The Sea, επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, αποτελώντας πλέον πόλο έλξης για λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

proodos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/3/25 19:34

    ΡΕ ΑΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΦΙΑ.ΦΡΑΓΚΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΣΑΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΑΝΘΡΒΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *