Διακρίσεις για τη Ρόδο και τη Λέρο στα Ελληνικά Βραβεία Γαστρονομίας – Τα εστιατόρια που ξεχώρισαν στα Δωδεκάνησα

Με σημαντικές διακρίσεις για τη Ρόδο και τη Λέρο πραγματοποιήθηκε η 32η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι» στις 10 Μαρτίου, στο «Asteria Domus» της Γλυφάδας. Ανάμεσα στα 45 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας που βραβεύθηκαν, ξεχώρισαν τρία από τα Δωδεκάνησα: το Noble Gourmet και το Hellas στη Ρόδο και το Mylos By The Sea στη Λέρο.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη fusion γαστρονομία και ανέδειξε την υψηλή αισθητική και δημιουργικότητα των Ελλήνων σεφ. Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, εξέφρασε τη στήριξή της στον θεσμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της γαστρονομίας ως βασικού στοιχείου της ταυτότητας και της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών.
Τα βραβευμένα εστιατόρια των Δωδεκανήσων
Noble Gourmet (Ρόδος) – Χρυσός Σκούφος
Το εστιατόριο Noble Gourmet, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ρόδου, φέρνοντας τη ροδίτικη γαστρονομία στο προσκήνιο.
Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, δημιουργούν μοναδικά πιάτα βασισμένα στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις, αναδεικνύοντας την τοπική γεύση με σύγχρονες τεχνικές. Το εστιατόριο προσφέρει τέσσερα μενού γευσιγνωσίας, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία.
Το εστιατόριο Noble Gourmet, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ρόδου, φέρνοντας τη ροδίτικη γαστρονομία στο προσκήνιο.
Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, δημιουργούν μοναδικά πιάτα βασισμένα στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις, αναδεικνύοντας την τοπική γεύση με σύγχρονες τεχνικές. Το εστιατόριο προσφέρει τέσσερα μενού γευσιγνωσίας, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία.
Hellas (Ρόδος) – Διάκριση Top Notch
Στην κατηγορία Top Notch διακρίθηκε το εστιατόριο Hellas, που βρίσκεται στους Πεύκους, προσφέροντας μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γιωργουδιού έχουν δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει μνήμες, βιώματα και τοπικά προϊόντα, συνδέοντας τη ροδίτικη γαστρονομία με τη σύγχρονη δημιουργικότητα. Τα πιάτα τους βασίζονται σε αγνά υλικά από την περιοχή της Λίνδου και προσεγγίζουν την ελληνική κουζίνα με πρωτότυπο και συναισθηματικό τρόπο.
Στην κατηγορία Top Notch διακρίθηκε το εστιατόριο Hellas, που βρίσκεται στους Πεύκους, προσφέροντας μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γιωργουδιού έχουν δημιουργήσει ένα μενού που συνδυάζει μνήμες, βιώματα και τοπικά προϊόντα, συνδέοντας τη ροδίτικη γαστρονομία με τη σύγχρονη δημιουργικότητα. Τα πιάτα τους βασίζονται σε αγνά υλικά από την περιοχή της Λίνδου και προσεγγίζουν την ελληνική κουζίνα με πρωτότυπο και συναισθηματικό τρόπο.
Mylos By The Sea (Λέρος) – Διάκριση Top Notch
Το εστιατόριο Mylos By The Sea στην Αγία Μαρίνα της Λέρου ξεχωρίζει για τη σύγχρονη κουζίνα του. Ο Μάριος Κουτσουνάρης, σεφ και ιδιοκτήτης μαζί με τον αδερφό του, Γιώργο Κουτσουνάρη, έχουν εξελίξει την παλιά οικογενειακή τους ταβέρνα σε ένα γαστρονομικό προορισμό που ειδικεύεται στη σίτεψη ψαριών και την ανάδειξη των γεύσεων της θάλασσας. Το σκηνικό του εστιατορίου, με τον ανεμόμυλο μέσα στο νερό, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει γεύση και ατμόσφαιρα.
Το εστιατόριο Mylos By The Sea στην Αγία Μαρίνα της Λέρου ξεχωρίζει για τη σύγχρονη κουζίνα του. Ο Μάριος Κουτσουνάρης, σεφ και ιδιοκτήτης μαζί με τον αδερφό του, Γιώργο Κουτσουνάρη, έχουν εξελίξει την παλιά οικογενειακή τους ταβέρνα σε ένα γαστρονομικό προορισμό που ειδικεύεται στη σίτεψη ψαριών και την ανάδειξη των γεύσεων της θάλασσας. Το σκηνικό του εστιατορίου, με τον ανεμόμυλο μέσα στο νερό, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει γεύση και ατμόσφαιρα.
Γ. Χατζημάρκος: «Η γαστρονομία είναι η ταυτότητά μας»
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, που παρευρέθηκε στην απονομή, τόνισε τη σημασία των Χρυσών Σκούφων και της γαστρονομίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε:
«Στηρίζουμε τον θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας γιατί απηχεί και εκφράζει τον δικό μας μεγάλο αγώνα για διάδοση της ιστορίας, της παράδοσης, της ταυτότητάς μας. Ναι, είναι ταυτότητα η Γαστρονομία και η στήριξή μας στον θεσμό των Ελληνικών Βραβείων είναι και από τον σεβασμό που οφείλουμε στην ομάδα των Χρυσών Σκούφων, που σαν σκαπανείς ξεκίνησαν πριν από 32 χρόνια.»
Επιπλέον, ο κ. Χατζημάρκος ανέδειξε τη συμβολή της Περιφέρειας στην προώθηση της γαστρονομίας, με ειδικές διακρίσεις και το σήμα γαστρονομίας που έχει θεσπίσει, βοηθώντας στη δημιουργία μιας ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, που παρευρέθηκε στην απονομή, τόνισε τη σημασία των Χρυσών Σκούφων και της γαστρονομίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε:
«Στηρίζουμε τον θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας γιατί απηχεί και εκφράζει τον δικό μας μεγάλο αγώνα για διάδοση της ιστορίας, της παράδοσης, της ταυτότητάς μας. Ναι, είναι ταυτότητα η Γαστρονομία και η στήριξή μας στον θεσμό των Ελληνικών Βραβείων είναι και από τον σεβασμό που οφείλουμε στην ομάδα των Χρυσών Σκούφων, που σαν σκαπανείς ξεκίνησαν πριν από 32 χρόνια.»
Επιπλέον, ο κ. Χατζημάρκος ανέδειξε τη συμβολή της Περιφέρειας στην προώθηση της γαστρονομίας, με ειδικές διακρίσεις και το σήμα γαστρονομίας που έχει θεσπίσει, βοηθώντας στη δημιουργία μιας ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Η σημασία των Χρυσών Σκούφων
Η 32η απονομή των Χρυσών Σκούφων επιβεβαιώνει τη συνεχή άνοδο της ελληνικής γαστρονομίας. Τα βραβεία αποτελούν σημείο αναφοράς για τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας και επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα των σεφ που εξελίσσουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας.
Η Ρόδος και η Λέρος, μέσα από τις διακρίσεις των Noble Gourmet, Hellas και Mylos By The Sea, επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, αποτελώντας πλέον πόλο έλξης για λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.
Η 32η απονομή των Χρυσών Σκούφων επιβεβαιώνει τη συνεχή άνοδο της ελληνικής γαστρονομίας. Τα βραβεία αποτελούν σημείο αναφοράς για τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας και επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα των σεφ που εξελίσσουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας.
Η Ρόδος και η Λέρος, μέσα από τις διακρίσεις των Noble Gourmet, Hellas και Mylos By The Sea, επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, αποτελώντας πλέον πόλο έλξης για λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.
proodos
ΡΕ ΑΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΦΙΑ.ΦΡΑΓΚΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΣΑΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΑΝΘΡΒΠΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή