ροή ειδήσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 πμ.



Συναδέλφισσες/συνάδελφοι

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της για τον κατώτατο μισθό προκαλεί τους εργαζόμενους. Για μία ακόμη φορά μας κοροϊδεύει με την πενιχρή αύξηση των 30 ευρώ μεικτά στον κατώτερο μισθό των εργαζόμενων στο δημόσιο.

Την ίδια ώρα βλέπουμε από τους κόπους μας, να αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών, ενώ ο μισθός μας εξαφανίζεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και δεν φτάνει να καλύψει τα είδη πρώτης ανάγκης, τους έμμεσους και άμεσους φόρους, τα πανάκριβα ενοίκια, τους λογαριασμούς, τα δάνεια, κλπ.

Λεφτά δεν υπάρχουν για την παιδεία, ούτε για την υγεία, αλλά υπάρχουν για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, για να «σκοτώνονται οι λαοί για τ’αφέντη το ψωμί».

Οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της ακρίβειας και της καθήλωσης των μισθών. Στο Δημόσιο, ειδικότερα, οι αυξήσεις στους μισθούς, μετά από δέκα χρόνια καθήλωσης, ήταν 4% πέρυσι και 1% φέτος μεσοσταθμικά. Όταν η εκτίμηση για τις απώλειες εισοδήματος εξαιτίας της ακρίβειας τα τελευταία 4 χρόνια υπερβαίνουν το 20%.

Ο πρωθυπουργός ψεύδεται συνειδητά όταν μιλάει για τομή σε σχέση με τη σύνδεση του κατώτερου μισθού με τον εισαγωγικό μισθό του δημοσίου. Ξεχνάει ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι 12. Ότι έχουν προ πολλού κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός. Ότι το εισαγωγικό ετήσιο εισόδημα ενός δημόσιου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης από το 2011, κι ενώ είχαν πετσοκοπεί τα δώρα, σε 14 χρόνια πήρε 200 ευρώ ονομαστική αύξηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν να έχουν απώλειες άνω του 30% από την περίοδο πριν την καπιταλιστική κρίση.

Η αύξηση που διατυμπανίζει η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της μόνο του κατώτατου μισθού, που αποτελεί κοροϊδία και πρόκληση, έχει και την υπογραφή όλων των αστικών κομμάτων, μιας και πατάει πάνω σε «μνημονιακό» νόμο που από κοινού έχουν στηρίξει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, να καθορίζεται από το Υπουργείο Εργασίας ο κατώτατος μισθός, υπηρετώντας τις αντίστοιχες οδηγίες της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά Συνδικάτα έχουν μόνο μια επιλογή, να δώσουν την απάντησή τους στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και στα κόμματα που στην πράξη στηρίζουν την ίδια πολιτική, με μαζική απεργία στις 9 Απρίλη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, έχοντας ως «προίκα» τους μεγαλειώδεις αγώνες των τελευταίων εβδομάδων, αυτούς που τρέμουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου, το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας στερεί το “Οξυγόνο”, ενάντια σε ένα σάπιο κράτος που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει μέχρι και τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε:

• Να ληφθούν επιτέλους μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

• Να γίνουν άμεσα πραγματικές αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο.

• Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

• Να νομοθετήσει η κυβέρνηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο. Χορήγηση όλων των μισθολογικών κλιμακίων.

• Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι ιδιωτικοποιήσεις και η διάλυση των υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού.

• Μονιμοποίηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Προσαρμογή της κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

• Να υπάρξουν μέτρα για την προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των Εργαζομένων. Τα Εργατικά Ατυχήματα αυξάνονται δραματικά. Οι Επαγγελματικές Ασθένειες θερίζουν.

Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει, βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/4/25 21:19

    ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/25 08:51

      Δεν πάνε να δουλέψουν στα ξενοδοχεία γιατί είναι πολλές ώρες και λίγα τα λεφτά. Επιπλέον όταν συνθήκες εργασίας για τριτοκοσμικές μόνο τέτοιους εργάτες θα μπορέσουν προσελκύσουν. Δεν βαριέται να δουλέψει ο Έλληνας στα ξενοδοχεία το κάναν γενιές και γενιές απλά σήμερα τα λεφτά που δίνουν σε σχέση με τις τιμές του ενοικίου, των προϊόντων, της ενέργειας και όλων των άλλων καθημερνών εξόδων είναι λίγα. Υπάρχει λύση ξενοδόχοι, δώστε καλύτερους μισθούς, κάντε αυτή τη δουλειά πόλο έλξης όπως ήταν πριν κάποια χρόνια όπου όλοι θέλανε μια δουλειά σε ξενοδοχειο.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/25 02:11

    Αέρα πατέρα οτι και να κάνετε στο τέλος κερδισμένοι είναι οι εργοδότες
    🤫

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/4/25 08:42

    Εσύ 21.19 Ντροπή Χαλασμένα μυαλά Κ βρώμικα Θες να λέγεσαι κ άνθρωπος επειδή έχει δύο ποδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/25 16:43

      TΡ€ΙΑ ΠΟΔΙΑ €ΧΩ 08.42 €ΝΑ ΑΡΙΣΤ€ΡΑ €ΝΑ Δ€ΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΡ€ΣΤΟ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/4/25 09:26

    Γιαυτό έχουνε φύγει τόσοι Έλληνες στο εξωτερικό γιατί ο μισθός δεν φτάνει να βγάλεις το μήνα. Όταν τα ενοίκια στη Ρόδο είναι 500 και 700 ευρώ, τα πάγια (ρεύματα, νερά, τηλέφωνα) ταρίφες και στο σούπερ μάρκετ για τα 3-4 πράματα ή τα βασικά της μέρας θέλεις 10 - 20 ευρώ την ημέρα το λιγότερο τι να σου κάνει ο μισθός του ιδιωτικού τομέα με 700 καθαρά ή του ξενοδοχείου με τα 1000 καθαρά ; Το λένε όλοι ότι δουλεύουνε και δεν τους φτάνουν τα χρήματα, ότι δουλεύουνε και παρόλαυτα χρωστάνε, ότι δουλεύουνε και δεν παίρνουν καμία ευχαρίστηση στο τέλος ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/25 19:03

      ΑΝ Δ€Ν ΚΑΝΑΤ€ 2-3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Δ€Ν €Π€ΡΝ€ Ο ΚΑΘ€ €ΝΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ €ΝΑ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΒΓ€ΝΑΤ€ , ΤΩΡΑ ΤΡ€ΧΑΤ€ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/4/25 09:26

    Κάποιοι αντιστέκονται και κάποιοι συνήθισαν να είναι δούλοι και στον καναπέ. Μπράβο σε όσους αγωνίζονται για να ξυπνήσουν και τους δουλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/4/25 11:50

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ €ΡΓΟΔΟΤ€Σ 02..11 ΑΛΛΑ Γ€ΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ €ΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/4/25 18:26

    16.43 Συγχαρητήρια Κ πάλι με τα τρία που έχεις Κουφιοκεφαλος εισαι Προφανος δεν ξέρεις τι σημαίνει δουλειά Τι σημαίνει αγώνας Ωραία παιδεία έχεις Μπράβο σου Κ εις ανώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *