ροή ειδήσεων

Ρόδος: Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών στη Λαχανιά – Έπαιρναν 5.500 ευρώ το κεφάλι



Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 25 Μαΐου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΧΑΝΙΑ» Ρόδου ένα ύποπτο θαλαμηγό (Θ/Γ) σκάφος.

Στη συνέχεια, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μετέβη στην περιοχή, όπου εντόπισε το Θ/Γ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με πορεία προς τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε προσπάθεια ακινητοποίησής του με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία το Θ/Γ δεν συμμορφώθηκε, ενώ επιπλέον προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει. Το Θ/Γ ακινητοποιήθηκε από το Π.Λ.Σ. και οι 3 αλλοδαποί επιβαίνοντες (υπήκοοι Τουρκίας), ηλικίας 39, 44 και 45 ετών, συνελήφθησαν.

Παράλληλα, στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρόδου/ΤΔΜ, εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή 76 αλλοδαπούς (29 άντρες, 17 γυναίκες και 30 ανήλικοι). Σύμφωνα με δήλωση των αλλοδαπών, επιβιβάστηκαν από τις ακτές της Τουρκίας σε βοηθητικό σκάφος, το οποίο τους μετέφερε στο Θ/Γ σκάφος. Στη συνέχεια, εκκίνησαν από την περιοχή Φετιγιέ της Τουρκίας για να μεταφερθούν στην Ρόδο, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ περίπου έκαστος.


Κατά την προανακριτική διαδικασία, αναγνωρίστηκαν ο 39χρονος ως διακινητής των προαναφερθέντων αλλοδαπών, ο 45χρονος ως βοηθός του 39χρονου καθώς και ως χειριστής του βοηθητικού σκάφους που μετέφερε τους αλλοδαπούς στο Θ/Γ σκάφος και ο 44χρονος ως βοηθός και συντονιστής κατά τη διαδικασία της μεταφοράς τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.


Οι διακινητές συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 Ν. 5038/23 «Διευκόλυνση», του άρθρου 83 Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 187 του Π.Κ. «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», με συγκεκριμένη δομή και χαρακτηριστικά, η οποία δρούσε κατ’ επανάληψη και είχε ως σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από τις ακτές Φετιγιέ Τουρκίας στη Ρόδο. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το Θ/Γ σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών, καθώς και το φουσκωτό βοηθητικό σκάφος (tender), που έφερε στην πρύμνη το Θ/Γ κατασχέθηκαν.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/5/25 10:02

    ΑΞΙΖΕ ΡΕ ΟΥΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΞΥΠΟΛΗΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/25 11:38

      ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ: ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/25 17:18

    IS IT WORTH IT, YOU UGANDANS, AFTER ALL THE THINGS YOU'VE BEEN THROUGH, TO CHASE BAREFOOT TURKS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *