ροή ειδήσεων

Ήρεμα νερά και πράσινα άλογα! Οι Τούρκοι «αλωνίζουν» στο Αιγαίο και ιδού τα επίσημα στατιστικά του ΓΕΕΘΑ



Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ οι παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) από τα σκάφη του τουρκικού ΠΝ και της τουρκικής Ακτοφυλακής για τον μήνα Απρίλιο ανήλθαν σε 190, ενώ ο συνολικός αριθμός παραβάσεων των ΕΧΥ για το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος 2025 ανήλθε στις 785.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο 2019 έως και το τέλος Απριλίου 2025 οι παραβιάσεις ΕΧΥ από τα τουρκικά πλοία ανήλθε σε μόλις 13.215.


Υπόψη ότι τα στοιχεία αφορούν μόνο τις παραβιάσεις των ΕΧΥ από τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, καθώς εάν προσθέσουμε και τις χιλιάδες παραβιάσεις από τουρκικά αλιευτικά που δρούν σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, θα χάσουμε το μέτρημα.

Σημειώνεται επίσης ότι τα τουρκικά σκάφη δεν παραβιάζουν απλώς τα χωρικά μας ύδατα, αλλά προχωρούν και σε προκλητικές ενέργειες όπως αυτές που έκαναν στη Κάσο.


Καλό θα ήταν λοιπόν να μας εξηγήσει η Κυβέρνηση και ο λαλίστατος ΥΕΘΑ για ποια ακριβώς ήρεμα νερά στο Αιγαίο μιλάμε.


Ένα είναι σίγουρο: Η τουρκική προκλητικότητα θα ανασχεθεί “επί του πεδίου” με φυσική παρουσία του ΠΝ και του Λιμενικού και όχι εξ’ αποστάσεως με αφηγήματα περί ατζέντας 2030 και των περίφημων ασπίδων…..

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *