
Ο Άκης Πετρετζίκης περιπλανιέται στην Κω και μαθαίνει τα γαστρονομικά της μυστικά.
H πιο νόστιμη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, συνεχίζεται δυναμικά στις οθόνες μας και μας προσκαλεί σε νέες αντισυμβατικές γαστρονομικές περιπέτειες.
Αύριο Σάββατο 28 Ιουνίου στις 21:00 ο Άκης Πετρετζίκης ταξιδεύει στην Κω και ακολουθεί μια γαστρονομική διαδρομή που ενώνει γεύσεις, τοπικές ιστορίες και απρόσμενες εμπειρίες. Από το κρασί που παλαιώνεται στον βυθό της θάλασσας μέχρι τα παραδοσιακά γλέντια, το νέο επεισόδιο του «Akis’ Food Tour» γνωρίζει το νησί μέσα από τους ανθρώπους του.
Η περιήγηση ξεκινά από την πόλη της Κω, με τη Μαριάνθη να ξεναγεί τον Άκη στη δημοτική αγορά και τις αγαπημένες της γειτονιές. Πριν χωριστούν τον προσκαλεί να επισκεφτεί την επόμενη μέρα το χωριό της, το Πυλί, για να ζήσει από κοντά την προετοιμασία μιας παραδοσιακής γιορτής. Στην Κέφαλο, ο Άκης συναντά τον οινοποιό Σάκη Σκευοφύλακα και βλέπει από κοντά πώς παλαιώνεται το κρασί στον βυθό της θάλασσας, ενώ δοκιμάζει ψαρομεζέδες με θέα το νησάκι του Αγίου Γεωργίου. Επιστρέφοντας στη στεριά τον περιμένει η κυρία Μαρία που φτιάχνει γλυκό ντοματάκι, το σήμα κατατεθέν του νησιού.
Στο χωριό Πλατάνι, ο Άκης μαγειρεύει μαζί με τον Καδρή στον «Αράπ» - ένα μαγαζί που λειτουργεί από το 1948 - και μαθαίνει τη συνταγή για «Πασά Μακαρούνα» από δύο γυναίκες της κοινότητας. Στην πόλη συναντά τον Σταύρο Γρίλλη, επαγγελματία οδηγό drift από τα 5 του χρόνια, και δοκιμάζει τις δυνάμεις του πίσω από το τιμόνι. Η γνωριμία του με τον 95χρονο δρομέα και πρώην οινοποιό Κώστα Χατζηεμμανουήλ είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του επεισοδίου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε να τρέχει στα 80 και δεν σταμάτησε ποτέ. Στη Ζιά δειπνεί στον «Ωρομέδοντα», ένα εστιατόριο με ξυλόφουρνο και θέα το ηλιοβασίλεμα.
Την επόμενη μέρα επισκέπτεται τη Διονυσία που του φτιάχνει για πρωινό κατιμέρια με τοπικά προϊόντα. Στους Χαϊχούτες, ένα εγκαταλελειμμένο χωριό που ξαναζωντανεύει, τον περιμένει ο Γιώργος και του μιλά για την προσπάθεια να δοθεί και πάλι ζωή στον οικισμό. Το ταξίδι του Άκη στην Κω ολοκληρώνεται με το γλέντι στο Πυλί, εκεί που οι κάτοικοι του χωριού τον περιμένουν με πολύ φαγητό, αλλά ακόμα περισσότερο κέφι. Η Κως είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και ιστορίες που κρύβονται πίσω από κάθε πιάτο, και το «Akis’ Food Tour» θέλει να τις ανακαλύψει όλες.
Δείτε το τρέιλερ:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.