
Ιστιοφόρο σκάφος ελληνικής σημαίας, προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της ν. Ψερίμου, με 4 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Τουρκίας).
Μόλις ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου κινητοποίησε το περιπολικό σκάφος της (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ να έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή και να εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς από ιδιώτη δύτη.
Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με έτερο ταχύπλοο στο λιμάνι της Κω, ενώ από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Στη συνέχεια, το Ι/Φ προσέδεσε στο λιμάνι της Κω, συνοδεία του πλωτού.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 78χρονος κυβερνήτης για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. περί «Πρόκλησης ναυαγίου”.
ertnews.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.