
Η Ροδίτικη γαστρονομία είναι πλούσια στο πέρασμα των αιώνων και μέχρι σήμερα διαθέτει συνταγές, που συνδυάζουν μοναδικά τις τοπικές γεύσεις με την παράδοση και τις σύγχρονες τάσεις.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκίσματα του νησιού είναι τα τακάκια. Καρύδια, αμύγδαλα, σουσάμι, ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο είναι μεταξύ των υλικών, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παστίδας, Βούλα Κοσμά περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» τη συνταγή ενώ τόνισε πως όλα τα υλικά, που χρησιμοποιούνται είναι από τοπικά προϊόντα.
Όπως τόνισε, το μυστικό για να γίνουν τραγανά τα τακάκια είναι να καβουρδίσεις τους ξηρούς καρπούς και να προσθέσεις μπόλικα μυρωδικά.
Ρεπορτάζ: Μαρία Τριανταφύλλα
ertnews.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.