ροή ειδήσεων

Έξι μακαρονάδες στη Ρόδο που αξίζει να δοκιμάσετε




Γυρίσαμε τα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού και ξεχωρίσαμε έξι διαφορετικές μακαρονάδες που μας κέρδισαν με τη νοστιμιά τους.





Για αυτό το πιάτο συνήθως ο σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Λακάνη (Αλ. Διάκου 12, τηλ. 2241027033), χρησιμοποιεί το ροδίτικο μάτσι, ένα ζυμαρικό που μοιάζει με χυλοπιτάκι, όμως την συγκεκριμένη μέρα που το επισκεφτήκαμε χρησιμοποίησε tagliatele. Τα ζυμαρικά έρχονται al dente, μέσα σε μια πολύ γευστική σάλτσα από λεμόνι, σκόρδο και πάστα γαρίδας και στην κορυφή τους μπαίνει αχινός που μοσχοβολάει ιώδιο. Πιάτο που δεν θα θέλετε να μοιραστείτε.




Στο τουριστικό Φαληράκι βρίσκουμε το εστιατόριο Eteon (Φαληράκι, Ρόδος, τηλ. 6936039999) όπου σερβίρει προσεγμένα πιάτα με μεσογειακές επιρροές. Εκεί δοκιμάσαμε τα tagliolini (μοιάζουν με τις tagliatele αλλά είναι πιο λεπτά) που φτιάχνει ο σεφ Παναγιώτης Ζαφίρης με καραβίδες και μια ωραία δεμένη σάλτσα από σκόρδο και λεμόνι. Μαγειρεμένα al dente με τις καραβίδες να δίνουν μια ευχάριστη νότα θάλασσας. Ήθελαν λίγο πιπέρι – όπως ταιριάζει σε όλα τα ζυμαρικά – και η σάλτσα τους επιζητούσε βούτες με το προζυμένιο ψωμί που είχε προηγηθεί στο τραπέζι μας.



Ο σεφ Σταύρος Κουστένης στην ατμοσφαιρική ταράτσα του Cesar Meze Bar (Λίνδος, τηλ. 2244031410) σερβίρει μια pasta mista με σάλτσα μπουρδέτο λίγο καυτερή και μια κρέμα από Αρεσενικό Νάξου. Το πιάτο συμπληρώνεται από την σκορπίνα, ελαφρώς σωταρισμένη, για να κρατιέται ζουμερή και λίγο τριμμένο μαύρο λεμόνι για να δώσει μια όμορφη όξινη νότα. Το παιχνίδι με τα διαφορετικά ζυμαρικά μαζί με την γευστική σάλτσα συνθέτουν ένα πολύ νόστιμο πιάτο.





Η Γεωργία Φιλιππάκη μαζί με τον αδερφός της Γιώργο αποφάσισαν να συνεχίσουν να λειτουργούν την παραλιακή ψαροταβέρνα Τσαμπίκος 1977 (Φαληράκι, τηλ. 6945258970) που ξεκίνησε ο πατέρας τους στο Φαληράκι. Βέβαια της έδωσαν μια πιο μοντέρνα πινελιά, χωρίς όμως να ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά. Η pasta που ετοιμάζουν τα δύο νεαρά αδέρφια είναι απλή, αλλά βαθιά νόστιμη: linguine σε μια σάλτσα από ζωμό γαρίδας και λεμονί και στην κορυφή ταρτάρ γαρίδας. Θέλει μπόλικο πιπέρι και ίσως την γαρίδα πιο χοντροκομμένη για να μην χάνετε σε κάθε πιρουνία.



Το εστιατόριο Darling (Ταρπόν Σπρινκς 11, τηλ. 2241034340) στο κέντρο της πόλης της Ρόδου μετράει μόλις τρεις μήνες ζωής. Εκεί στην κουζίνα συναντάμε δύο νεαρούς σεφ: την Γεωργία Κονιάρη και τον Νίκο Μαρτάκη. Στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού ετοιμάζουν πολλά και διαφορά ανάμεσα τους και μια spaguetti alle vongole. Πληθωρική, με ωραία δεμένη σάλτσα, ελαφρώς λεμονάτη και λίγο τριμμένο αυγοτάραχο από πάνω που δυστυχώς εξαφανιζόταν με το ανακάτεμα και έχανε την παρουσία του.



Μπορεί η φωτογραφία να την αδικεί όμως αυτή η χειροποίητη pasta που φτιάχνει ο σεφ Βασίλης Διάκουλας στο εστιατόριο Άκρες (Λίνδος, τηλ. 2244031927) αξίζει να την δοκιμάσετε. Στην βάση του πιάτου μπαίνει το ζυμαρικό (μοιάζει σαν ένα μεγάλο λαζάνι) που λούζεται από ένα ραγού μανιταριών. Στην κορυφή μια κρέμα φτιαγμένη από Αρσενικό Νάξου, φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα – θα μπορούσε και να απουσιάζει – και λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας για περισσότερη ένταση.



Στην περιοχή Ψάλτο, λίγο πιο έξω από την Λίνδο συναντάμε το ξενοδοχείο Lindian Dream (τηλ. 2244032100). Στο εστιατόριο του, Onar, δοκιμάσαμε μια εικονική μακαρονάδα από καπνιστό καλαμάρι. Ο σεφ, Νίκος Νικήτας για να την συνοδέψει φτιάχνει ένα miso από αγιωργίτικο κρασί, την πασπαλίζει ελαφρώς με σουσάμι και την αρτίζει με λίγο λάδι τρούφας. Ένα νόστιμο και γοητευτικό πιάτο που όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στο καθημερινό μενού του εστιατορίου αλλά σε εκείνο της γευσιγνωσίας που σερβίρεται μια φορά την εβδομάδα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *