Στην Κάλυμνο βρέθηκε ξανά πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 και της εταιρείας παραγωγής Acun Medya, Ατζούν Ιλιτζαλί, δημιουργός της δημοφιλούς εκπομπής Survivor.
Ο Ιλιτζαλί, είναι τακτικός επισκέπτης της Καλύμνου και των ελληνικών νησιών. Να θυμίσουμε ότι πριν 2 μήνες την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 είχε πραγματοποιήσει μία ακόμη ολιγόωρη επίσκεψη στην Κάλυμνο και εθεάθη στο λιμάνι του νησιού, μαζί με τη σύζυγο του και δύο ακόμη άτομα και γευμάτισε σε κατάστημα εστίασης της κεντρικής πλατείας. Ο Ατζούν είχε φτάσει στο λιμάνι της Καλύμνου με το εντυπωσιακό ταχύπλοο σκάφος EXXEN FLORIDA, εξοπλισμένο με πέντε (500άρες) μηχανές, το οποίο λειτουργεί ως συνοδευτικό σκάφος του υπερπολυτελούς γιοτ του «Balmy»,με αγγλική σημαία, αξίας που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια
Το υπερπολυτελές γιοτ «Balmy»
Ο Ατζούν αυτή τη φορά βρέθηκε στο γραφικό λιμανάκι της Ρίνας στο Βαθύ, το μοναδικό «φιόρδ» της Δωδεκανήσου. Εκεί, μαζί με την παρέα του, επέλεξε να γευματίσει στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα “Boots House – Old Poppy’s Tavern” – ή όπως είναι περισσότερο γνωστή, η ταβέρνα της “Μουχούρταινας”– , του Καλύμνιου σεφ Αντώνη Καλικάτζαρου . Στο τραπέζι του δεν έλειψαν τα φρεσκότατα θαλασσινά, ενώ ξεχώρισε μια μεγάλη συναγρίδα, που –σύμφωνα με τον ίδιο τον σεφ– άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Τούρκο επιχειρηματία. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τον Αντώνη Καλικάτζαρο, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τις γεύσεις.
Ο σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος, με πολυετή καριέρα στο εξωτερικό –28 χρόνια σε Σουηδία και Γερμανία, όπου εργάστηκε σε κορυφαία ξενοδοχεία και διατηρούσε επιχείρηση catering– αποφάσισε να επιστρέψει στην Κάλυμνο για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση της ταβέρνας που δημιούργησαν οι γονείς του, κυρά-Σεβαστή και Σκεύος. Σήμερα, μαζί με τα παιδιά του –τη Μαρία στο σέρβις και τον γιο του, επίσης σεφ– δίνει νέα πνοή στην ιστορική ταβέρνα, συνδυάζοντας την παραδοσιακή νησιώτικη κουζίνα με σύγχρονες γαστρονομικές πινελιές.
Ο Αντώνης Καλικάτζαρος με την οικογένεια του
Η παρουσία του Ατζούν Ιλιτζαλί στην Κάλυμνο, έστω και για λίγες ώρες, δεν περνά ποτέ απαρατήρητη, ενώ η επιλογή του να γευματίσει σε ένα αυθεντικό καλύμνικο στέκι αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη φήμη της τοπικής γαστρονομίας.
Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο βίντεο της Μπέττυς Μαΐλλη και του Μάμα Χαραμαντά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.