ροή ειδήσεων

8 συνάνθρωποί μας ανάκτησαν το φως τους χάρη σε μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς



Οχτώ συνάνθρωποί μας έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν την όρασή τους

Συνολικά 8 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο εντός του Σεπτεμβρίου στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Κερατοειδούς της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Η εξέλιξη αυτή, περιορίζει σημαντικά τον χρόνο αναμονής και δίνει την ευκαιρία σε 8 συνανθρώπους μας να ανακτήσουν την όρασή τους. Η τελευταία λήψη κερατοειδούς, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου έγινε την περασμένη Παρασκευή από 63χρονο δότη.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με αφορμή την ολοκλήρωση της λήψης κερατοειδών που προσφέρθηκαν από 63χρονο δότη, την Παρασκευή το βράδυ 05/09/2025, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει φως, μέσα από τη δωρεά κερατοειδών, σε συνανθρώπους μας.

Σημειώνεται ότι χάρη στη γενναία απόφαση των οικογενειών 4 δοτών που νοσηλεύτηκαν στα δύο νοσοκομεία του νομού μας (2 στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και 2 στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βενιζελείου - Πανανείου), τις 2 πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, λαμβάνουν χώρα οχτώ μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Κερατοειδούς της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Συμβάλλει αυτό σημαντικά στην μείωση του χρόνου αναμονής για μεταμόσχευση Κερατοειδούς στη Κρήτη και δίνει την ευκαιρία σε 8 συνανθρώπους μας να ανακτήσουν την όρασή τους.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου αποτελούμενη από : την Καθηγήτρια κα ΚΟΝΔΥΛΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ, Διευθύντρια της ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ κλινική Συντονίστρια της ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, τον Καθηγητή κο Σιγανό Χαράλαμπο Διευθυντή της Μεταμοσχευτικής Μονάδας Κερατοειδούς καθώς και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου κας ΟΥΙΣΑ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΣΤΕΦΑΝΙΑ».

cretalive.gr


* Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους δότες ήταν και ο συμπολίτης μας Γιώργος Καλαμάτας, που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από την ζωή, αλλά χάρισε το "φως" σε δύο συνανθρώπους μας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/25 12:25

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΒΙΤ . ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/9/25 23:48

      Και εσύ που δεν το έκανες τι κατάλαβες; Όλα σου θα σαπίσουν στο χώμα. Ενώ οι "εμβολιασμενοι" τουλάχιστον δίνουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/9/25 12:34

    ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ 23.48 . ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΕΣΥ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΗΣ ΣΑΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΕΝΩ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΟΡΘΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/25 14:46

      Βασικά εσύ δεν θα πεθάνεις ποτέ αφού δεν το έκανες. Όλοι οι υπόλοιποι θα πεθάνουν από το εμβόλιο και οι ανεμβολιαστοι όλοι θα ζήσουν μέχρι τα 100.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *