«Μέχρι τις γιορτές το μοσχαράκι θα πωλείται στα 20 ευρώ» δηλώνει ο κρεοπώλης Β. Ψυλλάκης

«Στα 20 ευρώ θα φτάσει το μοσχαράκι στις γιορτές».
Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο πρώην πρόεδρος των παραδοσιακών κρεοπωλών Ρόδου, Βασίλης Ψυλλάκης.
Unmute
Remaining Time -0:00
Fullscreen
Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στα κρεοπωλεία το καθαρό μοσχαράκι πωλείται στα 17 με 17, 50 ευρώ το κιλό, ενώ με κόκκαλο (σπαλομπριζόλα) η τιμή του είναι στα 13 με 13,90 το κιλό.
Εξήγησε ότι το 90% των κρεάτων είναι εισαγόμενα. «Μόνο το 9% με 10% που κυκλοφορεί πανελλαδικά είναι ελληνικό» είπε χαρακτηριστικά.
Σ’ ότι αφορά στην τιμή των αμνοεριφίων, που είναι και αυτή υψηλή, ανέφερε ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με την ευλογιά που χτύπησε τα αμνοερίφια στην ηπειρωτική Ελλάδα (500.000 περίπου έχουν θανατωθεί) όσο και με τη ζήτηση που έχουν από την Ιταλία.
«Η αγορά του είναι 12 ευρώ με ΦΠΑ και το πουλάμε 15 ευρώ το κιλό ολόκληρο (γάλακτος), ενώ χωρίς κεφάλι και συκώτι πωλείται 18,50 ευρώ το κιλό» σημείωσε.
Για τα υπόλοιπα κρέατα (χοιρινό και κοτόπουλο) είπε ότι αυτά παραμένουν ακόμα σε σχετικά χαμηλές τιμές.
Ο κ. Ψυλλάκης ανέφερε ότι έχει μειωθεί πολύ η αγορά του μοσχαρίσιου κρέατος, σημειώνοντας ότι παλαιότερα πουλούσαν ένα και δύο μοσχάρια ολόκληρα την εβδομάδα, ενώ τώρα δεν φεύγει ούτε το μισό.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr

«Στα 20 ευρώ θα φτάσει το μοσχαράκι στις γιορτές».
Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο πρώην πρόεδρος των παραδοσιακών κρεοπωλών Ρόδου, Βασίλης Ψυλλάκης.
Unmute
Remaining Time -0:00
Fullscreen
Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στα κρεοπωλεία το καθαρό μοσχαράκι πωλείται στα 17 με 17, 50 ευρώ το κιλό, ενώ με κόκκαλο (σπαλομπριζόλα) η τιμή του είναι στα 13 με 13,90 το κιλό.
Εξήγησε ότι το 90% των κρεάτων είναι εισαγόμενα. «Μόνο το 9% με 10% που κυκλοφορεί πανελλαδικά είναι ελληνικό» είπε χαρακτηριστικά.
Σ’ ότι αφορά στην τιμή των αμνοεριφίων, που είναι και αυτή υψηλή, ανέφερε ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με την ευλογιά που χτύπησε τα αμνοερίφια στην ηπειρωτική Ελλάδα (500.000 περίπου έχουν θανατωθεί) όσο και με τη ζήτηση που έχουν από την Ιταλία.
«Η αγορά του είναι 12 ευρώ με ΦΠΑ και το πουλάμε 15 ευρώ το κιλό ολόκληρο (γάλακτος), ενώ χωρίς κεφάλι και συκώτι πωλείται 18,50 ευρώ το κιλό» σημείωσε.
Για τα υπόλοιπα κρέατα (χοιρινό και κοτόπουλο) είπε ότι αυτά παραμένουν ακόμα σε σχετικά χαμηλές τιμές.
Ο κ. Ψυλλάκης ανέφερε ότι έχει μειωθεί πολύ η αγορά του μοσχαρίσιου κρέατος, σημειώνοντας ότι παλαιότερα πουλούσαν ένα και δύο μοσχάρια ολόκληρα την εβδομάδα, ενώ τώρα δεν φεύγει ούτε το μισό.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝ . ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ . 24 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΙΛΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΑΙΤ ΚΑΙ 6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ .ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ ΑΦΟΥ ΑΝ ΣΚΕΥΤΗΣ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ
ΑπάντησηΔιαγραφή