
Σε Ρόδο, Κω, Ψέριμο και Νίσυρο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΑΣΔΑΑΜ
Σειρά επισκέψεων σε καίριους Σχηματισμούς, Στρατόπεδα, Φυλάκια και κλιμάκτια στην Περιοχή Ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ) πραγματοποίησε από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2026 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνοδεύδευε ο Διοικητής της ΑΣΔΑΑΜ «ΑΙΓΕΑΣ», Αντιστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, στο πλαίσιο της διαρκούς επιθεώρησης των ακριτικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης μετέβη στη Ρόδο, στην έδρα της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ». Εκεί ενημερώθηκε αναλυτικά για την αποστολή, καθώς και για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχηματισμού, ενώ έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς το στελεχιακό δυναμικό.
Στη συνέχεια, πραγματοποίησε αυτοψία και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις των Στρατοπέδων «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΕΛΟΥΜΠΑΣΗ», «ΣΧΗ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΙΝΑΚΗ» και «ΥΠΛΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ», καθώς και στην έδρα του κλιμακίου V-BAT στο αεροδρόμιο των Μαριτσών.
Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026, η περιοδεία συνεχίστηκε στην έδρα της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) «ΚΩΣ», με τον Αρχηγό ΓΕΣ να ενημερώνεται για την ετοιμότητα του Σχηματισμού και να επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις των Στρατοπέδων «ΣΤΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΗ», «ΥΠΛΓΟΥ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ» και «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΑ’», απευθύνοντας ομιλία και οδηγίες στο προσωπικό. Ακολούθως, ο κ. Κωστίδης μετέβη στη μικρόνησο της Ψερίμου για να επιθεωρήσει το ακριτικό Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΨΕΡΙΜΟΥ», ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην ενδιάμεσο νήσο της Νισύρου, όπου επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Νισύρου στο Στρατόπεδο «ΝΙΣΥΡΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ».
Πηγή/Προέλευση: Γενικό Επιτελείο Στρατού / Δελτίο Τύπου
Σχόλιο Σύνταξης: Η τριήμερη περιοδεία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη σε καίριες νησιωτικές μονάδες της ΑΣΔΑΑΜ και σε απομονωμένα φυλάκια όπως αυτό της Ψερίμου, υπογραμμίζει τη διαρκή επαγρύπνηση και τη γεωπολιτική βαρύτητα που αποδίδει η στρατιωτική ηγεσία στη θωράκιση του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Η παρουσία του Αρχηγού στο πεδίο και η απευθείας επαφή με το προσωπικό των 95 και 80 ΑΔΤΕ ενισχύει το φρόνημα των στελεχών και των εθνοφυλάκων, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος. Η επιθεώρηση εξειδικευμένων υποδομών, όπως το κλιμάκιο των μη επανδρωμένων συστημάτων V-BAT στα Μαριτσά, αποδεικνύει ότι ο Στρατός Ξηράς επενδύει σταθερά στην ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας για την επιτήρηση των συνόρων, διασφαλίζοντας την επιχειρησιακή υπεροχή σε ένα σύνθετο και απαιτητικό περιβάλλον ασφαλείας.
ΣΠΤΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ . ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Αντίθετος με αυτά που λες γίνεται. Μάλλον εσύ στρατό δε πηγές και τα λές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυστ από εδώ κολότουρκε τρολ
ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΑΙΟ
Διαγραφή