
Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στα Δωδεκάνησα, καθώς έντονη σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε στην περιοχή των Δωδεκανήσων αργά το βράδυ της Τετάρτης προς τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πιο συγκεκριμένα, η συχνή σεισμική δραστηριότητα μεταφράστηκε σε τρεις σεισμικές δονήσεις μέσα σε μόλις 11 λεπτά.
Αναλυτικότερα, η πρώτη δόνηση καταγράφηκε στις 23:53 με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ και επίκεντρο 26 χιλιόμετρα βόρεια της Ρόδου, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC). Επτά λεπτά αργότερα, ακριβώς στις 00:00, ακολούθησε ο ισχυρότερος σεισμός της αλληλουχίας, μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, ο οποίος εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 9,1 χιλιομέτρων, βάσει της αναθεωρημένης λύσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Η “βροχή” σεισμών ολοκληρώθηκε προσωρινά στις 00:04, όταν το γεωδυναμικό δίκτυο κατέγραψε τρίτη δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, αυτή τη φορά σε διαφορετική εστία, 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου. Ο συγκεκριμένος σεισμός υπολογίστηκε σε εστιακό βάθος 22,6 χιλιομέτρων, επιβεβαιώνοντας τη μετατόπιση της δραστηριότητας στο θαλάσσιο τόξο των νοτιοανατολικών νησιών.
Παρά τη διαδοχική εκδήλωση των φαινομένων σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν λάβει αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.