ροή ειδήσεων

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη Ρόδο – Τι κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου



Meteo.gr: Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη Ροδόπη και στο Ανατολικό Αιγαίο τη Δευτέρα 02/11/2026 – Περισσότερες από 20.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις στην επικράτεια της χώρας

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, με σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας, στα Δωδεκάνησα και στο νομό Ροδόπης.

Επιπρόσθετα, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εκκενώσεων ανιχνεύτηκε στην επικράτεια.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 18:00 το απόγευμα καταγράφηκαν στους Φούρνους Ικαρίας (~118 mm), στο Φανάρι Ροδόπης (~114 mm) και στη Σάμο (~100 mm). Στον χάρτη παρουσιάζεται η χωρική κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα.

Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού οργανισμού EUMETSAT από τον δορυφόρο Meteosat-12 καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις στην περιοχή της Ελλάδας έως τις 18:00, ώρα Ελλάδας, με 3.000 περίπου εξ αυτών να σημειώνονται στην ξηρά.


realvoice995

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατάγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

συνδεθείτε

1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!