ροή ειδήσεων

Παράπονα που λέγονται... τότε λύνονται !


Όλοι μας καθημερινά χρησιμοποιούμε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης....
Σκοπός μας είναι να προβάλουμε στιγμές από την προσωπική μας ζωή και να έρθουμε σε ηλεκτρονική επαφή με φιλικά μας πρόσωπα. Μία από αυτές και η πιο διάσημη είναι το facebook. Ολοένα και περισσότεροι υποκύπτουν στον πειρασμό του αλλά και στα οφέλη της κοινωνικής προβολής μέσω αυτού. Η απλούστερη μορφή προβολής είναι η δημιουργία ενός προφίλ. Πρόκειται για μια προσωπική ιστοσελίδα που καταχωρούμε τα στοιχεία μας, τις φωτογραφίες, τα βίντεο μας και οτιδήποτε θέλουμε να μοιραστούμε με τους ηλεκτρονικούς μας φίλους. Μια πιο σύνθετη μορφή δικτύωσης είναι η δημιουργία σελίδας. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε πιο ευρεία δικτύωση με κοινό σκοπό για τα μέλη της.




Αυτή είναι η φιλοσοφία της δημιουργίας της σελίδας "Παράπονα Ρόδου". Όπως λέει και τίτλος σκοπός είναι η ανάδειξη των παραπόνων των πολιτών της Ρόδου. Υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν τα μέλη ενεργά, δηλαδή δημοσιεύσουν ένα παράπονο ή καταγγελία και ακόμα να το κάνουν πιο συγκεκριμένο ανεβάζοντας μία φωτογραφία ή ένα βίντεο. Για όσους έχουν κάποια καταγγελία που θέλουν να προβάλουν ανώνυμα ή και επώνυμα υπάρχει διαθέσιμο το email μας : paraponarodou@gmail.com που σε στενή επαφή θα μπορούμε να αναδείξουμε ένα σημαντικό θέμα μαζί σας, προσπαθώντας να δώσουμε λύση.





Το τρίπτυχο επιτυχίας είναι:

καταγράφω-δημοσιεύω-σχολιάζουμε-λύνουν.

καταγράφω: με φώτο ή βίντεο από το κινητό για να έχει και την σημαντική βαρύτητα του ντοκουμέντου. Όλοι έχουμε ένα κινητό μαζί μας... ας το κάνουμε εργαλείο βελτίωσης των κακώς κειμένων του νησιού μας.

δημοσιεύω: μπορώ να το κάνω άμεσα στην σελίδα ή στέλνοντας email σε περίπτωση μεγάλου υλικού. Εφόσον ζητηθεί από το μέλος μπορεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

σχολιάζουμε: κάθε παράπονο αναλόγως την κρισιμότητα του μπορεί να αποσπάσει πολλά σχόλια και like, δηλαδή την συμπαράσταση άλλων μελών. Όταν στην συζήτηση μπει και κάποιος αρμόδιος για το θέμα τότε η πιθανότητα λύσης του είναι πολύ πιθανή.

λύνουν: η σελίδα παρακολουθείτε από χιλιάδες μέλη που μερικοί από αυτούς είναι και αρμόδιοι υπηρεσιών ή προσωπικό που θα το αναφέρει σε ανώτερα στελέχη. Ο όγκος των μελών και συνεχής αναφορά του παραπόνου εντείνει την επίλυσή του.





Με την κοινωνική δικτύωση και λόγω της ευκολίας επικοινωνίας έχουμε δείξει κατά το παρελθόν ότι τα μέλη της σελίδας μπορούν να αποφασίσουν και να οργανώσουν εκδηλώσεις και εθελοντικές προσπάθειες για το καλό του τόπου. Πρόσφατα παραδείγματα είναι ο καθαρισμός του πάρκου Ροδινιού, αιμοδοσία, δωρεά ρούχων και ο καθαρισμός του Ήχος και Φως.





Η δημιουργία του blog ήταν η επιτομή στην προώθηση των παραπόνων και προβλημάτων ακόμα και εκτός νησιού για να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση. Έχουμε δει παράπονα να λύνονται ακόμα και την ίδια μέρα! Καθημερινά το παρακολουθούν πάνω από 1500 άτομα και τα θέματά του έχουν αναρτηθεί και στα μεγαλύτερα blogs της χώρας.

Λοιπόν ας ωφεληθούμε από την κοινωνική δικτύωση προσφέροντας και στον τόπο μας !

To parapona-rodou.blogspot.gr σε καμία περίπτωση δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *