ροή ειδήσεων

Η τραυματική επίσκεψη στην Ρόδο είχε και κάτι θετικό.

Ένα ταξίδι στην Ρόδο
Πριν λίγες ημέρες ήμασταν με την σύζυγό μου για επαγγελματικούς λόγους στο όμορφο νησί της Ρόδου. Το βράδυ στην παλιά πόλη δεχθήκαμε μια άνανδρη επίθεση από 2 άτομα με μηχανάκι. Επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα της γυναίκας μου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η ίδια σοβαρά στον ώμο και το κεφάλι. Με την βοήθεια των λίγων διερχομένων από την οδό Σωκράτους κατέφθασαν πολύ γρήγορα η αστυνομία και το ασθενοφόρο και η σύζυγος μου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Την άλλην ημέρα επιστρέψαμε στην Αθήνα και η σύζυγος μου χειρουργήθηκε.


Αισθάνομαι όμως υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους μας βοήθησαν, τους τραυματιοφορείς, τους συναδέλφους στα επείγοντα και στην Ορθοπεδική Κλινική και τους νοσηλευτές για την άμεση και απρόσκοπτη συμπαράσταση τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους αξιωματικούς και στελέχη της Ασφάλειας Ρόδου για την διακριτικότητα και τη βοήθειά τους. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί παρόλο ότι αγωνίζονται με πενιχρά μέσα. Εδώ θέλω να εκφράσω και την απογοήτευση ή την οργή που αισθάνεται κανείς όταν επισκέπτεται την Ασφάλεια Ρόδου, ένα όμορφο κλασικό κτίριο, έδρα της Ασφάλειας Δωδεκανήσων, για την παραμέληση και τον ανεπαρκή εξοπλισμό. Γραφεία και έπιπλα άλλων δεκαετιών, παντελής έλλειψη σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Είναι ανεπίτρεπτο δημόσιες υπηρεσίες στα ακριτικά μας νησιά και ιδιαίτερα στη Ρόδο, τα σύνορα της ΕΕ, να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα στον επισκέπτη. Εγκατάλειψη, με έναν υποτυπώδη εξοπλισμό για να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης, η διακίνηση ναρκωτικών και η αυξανόμενη εγκληματικότητα Ευελπιστούμε ότι οι υπεύθυνοι θα μεριμνήσουν άμεσα.

Ένα θερμό ευχαριστώ θέλω να απευθύνω και στην κα Μαριάννα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου St. Nikolis, για την καλοσύνη, την ευγένεια και την μεγάλη της βοήθεια

Η τραυματική αυτή επίσκεψη στην Ρόδο είχε και κάτι θετικό. Μας έδειξε ότι παρόλα τα κλισέ, τις διαμαρτυρίες και τις αντιξοότητες είναι πολλοί εκείνοι που κάνουν τη δουλειά τους με συνείδηση, ευγένεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό όχι μόνο για την Ρόδο, έναν μεγάλο διεθνή προορισμό, αλλά και για όλη την Ελλάδα και αυτό το χρειάζεται πολύ σήμερα. 

Λεωνίδας Ντούντας
Ιατρός, Ενδοκρινολόγος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *