ροή ειδήσεων

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

Οι ρίζες του ‘θεάτρου δρόμου’ ξεπηδούν από την αρχαία Ελλάδα όταν οι κάτοικοι εξυμνούσαν τον θεό Διόνυσο μέσω πομπών στους δρόμους...
Οι συμμετάσχοντες φορούσαν μάσκες και έπαιρναν μέρος σε διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες , δίνοντας άλλη μορφή στους κατά τα αλλά ήσυχους δρόμους της αρχαίας Ελλάδας.

Μέσα στους αιώνες εξαπλώθηκε στην Ευρώπη γνωρίζοντας την μεγαλύτερη άνθηση τον μεσαίωνα. Μέσα από αυτόν τον τρόπο έκφρασης οι καλλιτέχνες είχαν το δικαίωμα να θίξουν σοβαρά θέματα που αφορούσαν την εποχή ακόμη και να τα σατιρίσουν χωρίς να διακινδυνεύσουν καθόλου την υπόληψη ή την ζωής τους, άλλοι απλά στέκονταν κάνοντας τα αγάλματα, περπατώντας με ξυλοπόδαρα ή παίζοντας ακόμη και με φωτιές!!
Δεν μπορώ να σας αριθμήσω σε πόσες διαφορετικές δραστηριότητες επιδίδονταν, ακολουθώντας όμως όλοι τους έναν κοινό γνώμονα την διασκέδαση του κόσμου. Άξιο επισήμανσης  είναι πως θεωρείτε  από τους λίγους θεσμούς που επιβίωσαν μες τους αιώνες με αλλαγές φυσικά που του έδωσαν την σημερινή σύγχρονη του μορφή.
Όσοι συμμετέχουν οι άνθρωποι ιδιαίτεροι με βαθιά καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτέρα ταλαντούχοι, δεν τους ενδιαφέρει τόσο το κέρδος όσο το να εκφράσουν ελεύθερα τα καλλιτεχνικά τους χαρακτηριστικά και το να διασκεδάσουν το κοινό. Αν άλλωστε τους ενδιέφερε το κέρδος θα εκμεταλλεύονταν τα χαρίσματα και τις ικανότητες τους μέσα από πιο επικερδή μέσα εργασίας.
Το κοινό ευνόητε μια και δεν επιβαρύνετε οικονομικά μιας και οι καλλιτέχνες δεν απαιτούν από κανέναν κάτι τέτοιο, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της κάθε παράστασης! Μπορούν να σταθούν και να παρακολουθήσουν ακόμη και να πάρουν μέρος. Βέβαια για να αποφευχθεί η κάθε παρεξήγηση μετά την ολοκλήρωση της κάθε καλλιτεχνικής δραστηριότητας , οι καλλιτέχνες περνούν το καπέλο (όπου περνάνε μπρος από το κοινό  και όποιος από αυτούς θελήσει μπορεί να τους προσφέρει οποιοδήποτε ποσό ή και ΤΙΠΟΤΑ)οπότε κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να προβεί σε οποιαδήποτε πράξη αν δεν το θελήσει.
 Σκεφτείτε πόσο όμορφο είναι να προχωράς σε δρόμους όπως της Παλιάς Πόλης του νησιού μας και σε διάφορες γωνιές ή και κεντρικά του σημεία να υπάρχουν καλλιτέχνες οι οποίοι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες  οι οποίες να εναρμονίζονται απόλυτα με τον χώρο. Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο ή δραστηριότητα. Έτσι οι επισκέπτες δεν  ξέρουν τι θα δουν και πότε, το μόνο που θα γνωρίζουν είναι πως μια βόλτα στην Π. Πόλη θα είναι περιπέτεια και ένα διαφορετικό ταξίδι κάθε φόρα, σαν το μυστήριο που η ίδια αποπνέει!!!
Η ομάδα μας ονομάζεται ‘Τσίρκο Μπάχαλο’ και απαρτίζετε από οκτώ μέλη διαφορετικών ηλικιών και καλλιτεχνικών εκφράσεων. Κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα διακεκριμένοι και άλλοι στο ξεκίνημα τους κάτι που κάνει την συγκεκριμένη ομάδα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Συμμετοχές όπως στο ΔΗΠΕΘΕ , σε κοινωφελείς εκδηλώσεις  (αντιπυρηνικό), show σε πολυτελή ξενοδοχεία και εργασία σε σημαντικά γεγονότα της πόλης (Μεσαιωνικό φεστιβάλ 2008, 2009, 2010) αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό , την σοβαρότητα και το κύρος της ομάδας.
Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση την διατάραξη της λειτουργίας των καταστημάτων της Π. πόλης – αντίθετα την στήριξη τους μέσω της δικής μας παρουσίας- και με απόλυτο σεβασμό στα άτομα που τα απαρτίζουν ζητούμε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε τους δρόμους και τις πλατείες της Π. πόλης σαν καμβά καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
Ξέροντας πόσο δύσκολη – οικονομικά- είναι η εποχή μας και πως όλοι μας οφείλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας σας προτείνουμε να μας επιτραπεί η καλλιτεχνική δραστηριότητα με ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ για την πολιτεία – οπού συνήθως συμβαίνει το αντίθετο-, το δικό μας κέρδος θα είναι το καπέλο μετά την ολοκλήρωση της κάθε δραστηριότης που όπως προείπα η ανταπόκριση δεν είναι υποχρεωτική από τους πολίτες.
Αφήστε μας λοιπόν να δώσουμε στην πόλη την μορφή που της αξίζει και μέσω της συνεργασίας μας να συμμετέχουμε όλοι στην πολυπόθητη για την εποχή οικονομική και καλλιτεχνική της ανάπτυξη.

Με εκτίμηση
Παπασταμάτη Γ. Σταματία

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΣΙΡΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

· Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηθοποιός, ξυλοπόδαρα, φωτιές) 

· Scott Fair (ζογκλέρ, φωτιές) 

· Robert Neunteufel (άγαλμα-ακινησία- , φακίρης) 

· Αιμίλιος Κλαδίτης (ζογκλέρ, ξυλοπόδαρα, φωτιές) 

· Aldo Viral (ζογκλέρ) 

· Μιχαήλ Αρφάρης ( άγαλμα-ακινησία) 

· Τάσος Στυλιανόπουλος (ξυλοπόδαρα, μουσική) 

· Ζωή Μαλλιάκα (ξυλοπόδαρα) 

· Βαγγέλης Τσαταλιός (ξυλοπόδαρα, ζογκλέρ) 

· Τομάζος Μιχάλης (ξυλοπόδαρα, ζογκλέρ)

Σχόλια

  1. Anonymous18/7/10 10:22

    κα Παπασταματη , αυτοι που εδιωξαν το τσιρκο απο την Π. Πολη ειναι οι ιδιοι που χροοοονια τωρα διωχνουν τον καλο τουρισμο με την κλεψια και την κοροιδια. βλεπουν το δεντρο χωρις να βλεπουν το δασος . κοινως δεν βλεπουν περα απο τη μυτη τους. τους νοιαζει το καθημερινο κερδος χωρις να νοιαζονται για το μελλον.
    αυτοι λοιπον αποκλειεται να βοηθησουν ή να συνεναισουν σε τετοιες δραστηριοτητες . προτεινω να δραστηριοποιηθειτε σε ενα αλλο χωρο. σε ενα παρκο πχ. αφου ο Δημος δινει την αδεια , αλλα διαφωνουν οι Ιπποτες (του κώλου) της Π. Πολης.
    manosbak.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anonymous18/7/10 17:35

    Δεν περίμενα η επιστολή μου να έχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο, ευχαριστώ πολύ όλους σας και ιδιαίτερα την σελίδα παραπόνων που ανταποκρίθηκε άμμεσα στο κάλεσμα μου. Ο στόχος μου δεν είναι να προσβάλλω ή να μειώσω κανέναν, απλά ένοιωσα την ανάγκη να πω τα πράγματα όπως τα βίωσα. Η προσπάθεια μου δεν σταματάει εδώ θα κάνω ότι μπορώ για την επιτευξη του στόχου μου.

    Παπασταμάτη Γ. Σταματία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Anonymous18/7/10 23:03

    Κάθε είδος τέχνης είναι ευπρόσδεκτη από το κόσμο και πολύ περισσότερο από την ακριτική επαρχία όπως η Ρόδος! Αυτό έχει αποδειχτεί μέσα στις δεκαετίες και με το πιο απλό και το πιο χειροπιαστό παράδειγμα την ανταπόκριση του κόσμου σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου και αν γίνονται αυτές πάνω στο νησί!(βλέπε συναλίες στην Ίστριο, στο Κιοτάρι, γιορτή καρπουζιού Απολακκιά κτλ.)
    Τι πιο ωραίο λοιπόν από ένα πολυπράγμων τσίρκο μεσ'τα πόδια μας στο ωραιότερο και πολυτιμότερο σημείο του νησιού την Παλιά Πόλη;

    Κώτης Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anonymous19/7/10 12:37

    ΠΕΡΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

    Άργησα να μπω στο νετ, αλλά σήμερα βλέπω πως η κουβέντα συνεχίζετε και μάλιστα έχουν προστεθεί και αρχαιοελληνικά στοιχεία μέσα.
    Οι ρίζες του ‘θεάτρου δρόμου’ λέει ξεπηδούν από την αρχαία Ελλάδα όταν οι κάτοικοι εξυμνούσαν τον θεό Διόνυσο μέσω πομπών στους δρόμους… :o
    Τώρα αν ρωτήσεις όλους αυτούς ποιος είναι ο Διόνυσος το πιθανότερο η μισή, να σου πουν πως είναι ταβέρνα.
    Πάντως εγώ ξέρω πως τον Διόνυσο τον τιμούσαν και αλλιώς και αν είναι έτσι να κάνω και εγώ μια πρόταση.
    Αντί να βλέπουμε τον γερμανό να το παίζει φαραώ και αυτόν τον μαντράχαλο την Σταματίας με τις φωτιές και τα σίδερα, γιατί δεν φέρνουμε την Τζούλια να κάνει και αυτή το σώου της στην πλατεία ? και αυτή καλλιτέχνης δηλώνει
    και να δεις που δεν θα αντιδράσει και κανένας ούτε καταστηματάρχης ούτε αστυνόμος ούτε κράχτης και θα τιμήσουμε και τον Διόνυσο με όλες τις τιμές.
    Άσε που για την Τζούλια όλοι οι καταστηματάρχες θα παίζουν ξύλο σε ποια πλατεία να πρωτόπαει να κάνει το σώου αφού θα έρχεται κόσμος από όλοι την Ελλάδα να δει την καλλιτέχνιδα
    ποια Ελλάδα ? από όλοι την Ευρώπη και όλοι την οικουμένη.

    Μ.Κ

    -Observer-
    Αυτός ο Scott της Σταματίας έχει καμία συγγένεια με τον άλλον Scott της Τζούλιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anonymous19/7/10 16:00

    Χα χα χα :) τολμώ να πω πως ο Κος ΜΚ έδωσε την καλύτερη λύση.... χαχαχχαχα την Τζούλια λοιπόν.... πείτε μου τώρα πως και η Τζούλια βγαίνει με κάποιον Scott :) γιατί δεν ασχολούμαι και δεν ξέρω ;) όντως σε αυτήν την περίπτωση θα δέρνονται για να την κρατήσουν.... χα χα χα ;) να στε καλά ειλικρινά γέλασα με την ψυχή μου....


    Παπασταμάτη Γ. Σταματία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *