ροή ειδήσεων

Ολα στο Νοσοκομείο Ρόδου πάνε από το κακό στο χειρότερο!

Χωρίς προσωπικό μένει και πάλι το νοσοκομείο της Ρόδου, από την προσεχή Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, καθώς λήγουν οι συμβάσεις των 30 ατόμων που απασχολούνταν, με τη στήριξη της εταιρείας "Γαληνός", που υπάγεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου...


Σήμερα μάλιστα θα ζητηθεί και πάλι η παρέμβαση, του νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, αφού για μια φορά ακόμη η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και το μόνο που υπάρχει είναι οι υποσχέσεις που συνεχίζει να μοιράζει αφειδώς, η διοίκηση της 2ης Περιφέρειας Πειραιώς Αιγαίου, για τις προσλήψεις προσωπικού που θα ... γίνουν στο μέλλον. Το ίδιο έγινε και στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι, ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Γιώργος Κασσάρας, με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Κόκκινο.
"Υπήρξε δέσμευση ότι θα δοθεί έγκριση για την τοποθέτηση των εννέα επικουρικών μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Σε ότι αφορά τα 40 άτομα θα ξέρουμε τι αναλογεί στην περιοχή μας όταν γίνει η κατανομή από το υπουργείο Υγείας", δήλωσε στη "δ" ο διοικητής του νοσοκομείου, Μιχάλης Κόκκινος.
Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Γ Κασσάρας επανέλαβε ότι ανέφερε και στη συνέντευξη του στη "δ" την περασμένη Κυριακή για τις προσλήψεις που θα γίνουν προσεχώς.
Ωστόσο οι υποσχέσεις αυτές, δεν λύνουν το πρόβλημα που θα είναι σε έξαρση από την 1η Οκτωβρίου, οπότε και θα αποχωρήσουν οι 30 νοσηλευτές.
Αυτό που φαίνεται να έχει ρίξει "λάδι στη φωτιά" είναι οι ανακοινώσεις που έκανε για τις εφημερίες στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "δ" ο κ. Κασσάρας.
"Δεν υπάρχει η πολυτέλεια σε ένα Νοσοκομείο όπου υπηρετούν 7 διευθυντές μιας ειδικότητας, να πραγματοποιούν καθημερινά ενεργείς εφημερίες 2 ή 3 διευθυντές. Επίσης πρέπει να τονισθεί ότι, με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, οι εφημερίες θα καταβάλλονται όπως ο μισθός από το Γ.Λ.Κ., τακτικά στο τέλος του επόμενου της εφημέρευσης μηνός. Έτσι παύει η απαράδεκτη κατάσταση, να καθυστερεί η καταβολή της αμοιβής των ιατρών, γεγονός που οδηγούσε στο απαξιωτικό για όλους, αλλά κυρίως για τα δημόσια νοσοκομεία, φαινόμενο της επίσχεσης εργασίας, για μη καταβολή δεδουλευμένων", ανέφερε χαρακτηριστικά στη "δ" ο κ. Γιώργος Κασσάρας γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των νοσοκομειακών γιατρών. Αποτέλεσμα ήταν να εκδοθεί αργά το απόγευμα της Κυριακής, ανακοίνωση από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, με την οποία ο κ. Κασσάρας κατηγορήθηκε, ότι επιχείρησε να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα αν και γνώριζε ότι το πλαίσιο ασφαλούς εφημέρευσης, ακροβατεί μεταξύ ασφάλειας και κινδύνου και ότι συνειδητά και με πρωτοβουλία δική τους, μετατρέπονται ενεργείς εφημερίες σε ετοιμότητας, για να καλυφθούν στοιχειωδώς, οι ανάγκες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.
"Αν και αναγνωρίζει την υποστελέχωση του νοσοκομείου, την οποία για μία ακόμη φορά θα την "λύσουν" και "δέσουν", στο επόμενο χρονικό διάστημα, ξεχνά να μας πει πως θα εξασφαλισθούν πόροι για τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης καθώς δεν είναι προς το παρόν αλλά και για αρκετό ακόμη χρόνο δυνατή η λειτουργία του Νοσοκομείου σε ολοήμερη βάση. Να μας πει ακόμα, βάσει ποιας λογικής θα αποστείλει η 2η Υ.ΠΕ. μειωμένα προγράμματα εφημέρευσης καθώς αγνοεί παντελώς τις υγειονομικές ανάγκες του τόπου μας. Τι θα γίνει με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της 2ης Υ.ΠΕ. σχετικά με την ζώνη που ανήκει το νοσοκομείο της Ρόδου.Να μας πει ποια ήταν η τελευταία φορά που συνομίλησε και έκανε διάλογο με τους γιατρούς του Νοσοκομείου. Ποια ήταν η τελευταία φορά, που χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι στους πολιτικούς προϊσταμένους του, απαιτώντας τα αυτονόητα για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Τι προτείνει, έχει εναλλακτικές λύσεις, να μας τις γνωστοποιήσει", αναφέρουν στην ανακοίνωση τους εξοργισμένοι οι γιατροί του νοσοκομείου.
Συμπαραστάτης στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών είναι η διοίκηση του ΙΣΡ υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωση της, πως «οι αδόκιμες και πειραματικές ή "θετικές" παρεμβάσεις έχουν σκοπό μόνο να εξυπηρετήσουν, κομματικές και ψηφοθηρικές πολιτικές αφού για την ταμπακέρα δεν μιλά κανείς».
"Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου έδειξαν μεγάλη κατανόηση στη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα . Όμως δεν μπορούν να δεχθούν πλέον την πολιτική κοροϊδία τον επιστημονικό αφανισμό τους και την εργασιακή αιχμαλωσία τους", αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος που ξεκάθαρα επισημαίνει, ότι το νοσοκομείο Ρόδου και τα Κέντρα Υγείας πρέπει να ανήκουν στη ζώνη Γ', στην οποία προβλέπεται και συγκεκριμένος αριθμός εφημεριών. Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου κάλεσε τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο και τους βουλευτές του νομού, να αποφασίσουν πολιτικά και να δώσουν λύση στο πρόβλημα, για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια, για τους ασθενείς. Ετσι θα αντιμετωπιστούν τα περιστατικά που ανακύπτουν "στους χαρατσωμένους συντοπίτες μας που οδηγούνται πλέον συνεχώς στο νοσοκομείο ζαλισμένοι και άρρωστοι από την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και τη Ρόδο" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

aegaio.blogspot.com


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *