ροή ειδήσεων

Θέλει θάρρος να αποδεχτούμε την αλήθεια!


by Kerberos
Παρόλο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξυπνάνε πλέον σισγά σιγά και δεν πιστεύουν τα ψέματα που τους πλασάρουν τα πουλημένα ΜΜΕ είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία είναι σε μια κατάσταση πλήρους άρνησης και δεν θέλει να αποδεχτεί την...







πραγματικότητα όσων συμβάινουν γύρω τους. Όσα παραδείγματα και επιχειρήματα να τους παρουσιάσεις, αυτοί προτιμούν να χώσουνε το κεφάλι τους στην άμμο αρνούμενοι να παραδεχτούνε οτι όσα πιστευαν έως τώρα ήταν λάθος, ο κόσμος στον οποίο ζουν είναι μόνο μια ψευδαίσθηση. 


Φαίνεται σαν να προτιμούν να πεθάνουν παρά 
να αναγκαστούνε να παραδεχτούν ότι ζουν σε ένα όνειρο –εφιάλτη, από το οποίο πρέπει να ξυπνήσουν κάποτε. Το σίγουρο είναι οτι θα ξυπνήσουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Το πλοίο βυθίζεται. Πόσο ψηλά πρέπει να φτάσει το νερό για να καταλάβουν οτι το πλοίο δέν ειναι αβύθιστο; Όταν το νερό φτάσει στο λαιμό; Όλες οι προειδοποιήσεις αγνοούνται, κοροιδέυον αυτούς που κάθονται ήδη στις σωσίβιες λέμβους.Η μουσική συνεχίζει να παίζει και ο κυβερνήτης ανακοίνωνει ότι "όλα είναι καλά κυρίες και κύριοι, έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο, είναι απλώς ένα μικρό προβληματάκι, συνεχίσετε να διασκεδάζετε" αποκρύπτοντας την τεράστια τρύπα στην άτρακτο.

Η κοινωνία στην οποία ζούμε έχει χτυπήσει το παγόβουνο, και είναι θέμα χρόνου πότε θα αναποδογυρίσει. Το αβύθιστο του σκάφους είναι ένα τεράστιο ψέμμα και στη γέφυρα μια ομάδα απο ψυχοπαθείς μας οδηγεί στον όλεθρο. Οι επιβάτες της πρώτης θέσης έχουν εξασφαλίσει τις θέσεις τους στις σωσίβιες λέμβους έγκαιρα, αλλά τι γίνεται με τους επιβάτες της δεύτερης, τρίτης θέσης και του καταστρώματος? Θα πνιγούν σαν τα ποντίκια.Ούτως ή άλλως είναι τόσοι πολλοί ποιος νοιάζεται για την τύχη τους.

Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης, φωνάζαν οτι τα υδατοστεγή φράγματα είναι εμπόδιο και περιττά δεν χρειάζονται άλλο. Ξεριζώσανε τις πόρτες για να εξασφαλίσουν ελέυθερη διακίνηση των εμπορευμάτων και των κεφαλαίων, απο τα οποία φυσικά μόνο αυτοί επωφελούνταν. Κι έτσι αποδυναμώθηκε η ασφάλεια. Τώρα, αν πλημμυρίσει ένα διαμέρισμα κινδυνεύει όλο το πλοίο να βυθιστεί. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκετε το πλοίο με την επωνυμία ¨παγκόσμια οικονομία¨.

Μας πουλήσανε τα οφέλη από την παγκοσμιοποίηση και η μάζα το κατάπιε, χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειές της. Οι χώρες, τα σύνορα, οι γλώσσες, οι διαφορετικοί πολιτισμοί, οι παραδόσεις όλα είναι ξεπερασμένα, δεν θα πρέπει πλέον να έχουμε τη δική μας ταυτότητα, όλοι σε μια πολυπολιτισμική σούπα, τεχνητοί παγκόσμιοι πολίτες.

Το ελεύθερο εμπόριο ήταν το καρότο της ευημερίας που βάλανε μπροστά στη μύτη μας και θα οδηγούσε σε φτηνά προϊόντα κι έτσι τα γαϊδουράκια ακολουθήσανε. Ξέρεις τι είναι να ξεγελάς τη φύση και να έχεις όλο το χρόνο ακτινίδα από τη Νέα Ζηλανδία, σταφύλια που προέρχονται από τη Νότια Αφρική, φράουλες από τη Χιλή και λουλούδια από την Κένυα στο Supermarket της γειτονιάς σου? Γιατί να περιοριστείς στα εποχιακά προιόντα της χώρας σου? Ταυτόχρονα όμως οι ίδιοι άνθρωποι που απολαμβάνουν τα προιόντα της παγκοσμιοποιήσης και του υπερκαταναλωτισμού, δηλώνουν προστάτες της φύσης και του περιβάλλοντος. Τι υποκριτές!

Πράγματι, η παγκοσμιοποίηση φέρνει μικρό όφελος, αλλά πολλά μειονεκτήματα για το περιβάλλον και για τον μέσο άνθρωπο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορούνε να ανταγωνιστούνε τα μεγαθήρια κι έτσι εξαφανίζονται απο τον χάρτη.

Βιώνουμε μια ¨φτωχοποίηση¨ της δυτικής κοινωνίας, η αποβιομηχάνιση, η σκόπιμη καταστροφή της μεσαίας τάξης,μας κάνουνε να ζούμε από McJobs. Αλλά και οι εργαζόμενοι σε χώρες με χαμηλούς μισθούς βιώνουν παρόμοια προβλήματα. Είναι μόνο σκλάβοι σε εργοστάσια που θα αξιοποιηθούν μέχρι να μετακομίσει η εταιρία σε άλλη χώρα με φθηνότερα εργατικά.

Ποιος ωφελείται από αυτή την υποβάθμιση της κοινωνίας; Μόνο η παγκόσμια οικονομική ελίτ και οι πολυεθνικές. Καθορίζουν τα πάντα, είναι πάνω απο τα έθνη δέν τους κάιγεται καρφί για τις εθνικές νομοθεσίες, Υπαγορεύουν στους πολιτικούς τι πρέπει να κάνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζούμε σε μια δικτατορία πολυεθνικών, σε ένα παγκόσμιο φασισμό. Έχουν τα πάντα υπό έλεγχο, με τα μέσα ενημέρωσης καθορίζουν τι πρέπει να θεωρούμε καλό και τι κακό, ποιός είναι φίλος και ποιος εχθρός, ποιά χώρα είναι φιλική και ποιά εχθρική. Ο διεστραμμένος τρόπος ζωής μας, ή αλλιός Δημοκρατία, επιβάλλει στο πλαίσιο των ¨ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨ την αλλαγή καθεστώτων, βομβαρδισμούς και πολέμους.

Αυτή η επιθετική εξάπλωση του καρκίνου γίνεται εντονότερη σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ακρίδες της Wall Street κατασπαράζουν κάθε χώρα με πλούσιους φυσικούς πόρους. Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική στο έλεος των πολυεθνικών με πρόσχημα την οικονομική τους ανάπτυξη. Τα λόγια των πολιτικών μας είναι μόνο αέρας κοπανιστός. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Κηρύσσουν την ειρήνη και διεξάγωγουν πολέμους, υπόσχονται να βοηθήσουν και στέλνουν το θάνατο, απαιτούν εκδημοκρατισμό στηρίζουν όμως δικτατορικά καθεστώτα, μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα ανέχονται όμως τις παραβιάσεις τους.

Μέσα από αυτοσχεδιασμένες επιθέσεις, όπως η 9 / 11 και 7 / 7, προσπαθούν να επιβάλουν σκληρά αντιλαικά και αντιδημοκρατικά μέτρα, με περισσότερους αστυνομικούς, περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερο έλεγχο, περισσότερη κατασκοπεία, αλλά λιγότερα δικαιώματα. Με τη βοήθεια τεχνητής τρομοκρατίας εφευρέθηκε ο κακός ο οποίος στη συνέχεια θα πρέπει να καταπολεμηθεί. Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο στην ανάγκη να δικαιολογήσουν ανύπαρκτους πολέμους όπως το φάντασμα του Μπιν Λάντεν και το κυνήγι της Αλ Κάιντα, όλα βασίζονται στην προπαγάνδα, την εξαπάτηση και το ψέμα!

Το ψέμα ήταν πάντα στο επίκεντρο του κόσμου, επειδή ο άνθρωπος είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης. Όταν πωλούν προϊόντα λένε ψέματα. Όταν πωλούν θρησκεία λένε ψέματα. Όταν πωλούν ιστορία λένε ψέματα. Όταν πωλούν ειδήσεις λένε ψέματα. Όταν πωλούν ιδεολογίες λένε ψέματα. Όταν πωλούν πολιτική λένε ψέματα. Όταν πωλούν πολέμους λένε ψέματα. Ξεκινά απο τον ίδιο τους τον εαυτό που τον πουλάνε ως ψέμα και το οποίο ψέμα πρέπει να διατηρήσουν όρθιο.

Όλα αυτά τα ψέματα θυμίζουν μία πολύτιμη αλυσίδα με αστραφτερά πετράδια που αν τα παρατηρήσεις όμως προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι είναι απλά γυαλισμένο γυαλί, μια φτηνή απομίμηση.

Η 9 / 11 είναι ένα ψέμα, η τρομοκρατία είναι ένα ψέμα, CO2 και η υπερθέρμανση του κλίματος είναι ένα ψέμα, η ενεργειακή κρίση είναι ένα ψέμα, το σύνολο του τραπεζικού και νομισματικού συστήματος είναι ένα ψέμα, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι ένα ψέμα, η πανδημία της γρίπης είναι ένα ψέμα, οτι ζούμε σε μια δημοκρατία είναι ένα ψέμα, οτι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις νοιάζονται για τα συμφέροντα των πολιτών τους είναι ένα ψέμα, ότι λένε τα μέσα ενημέρωσης είναι ένα ψέμα, και οι αιτιολογίες για όλους τους πολέμους είναι ούτως ή άλλως ενα ψέμα.

Ωστόσο, οι άνθρωποι θέλουν να τους λένε ψέματα. Δέν θέλουνε να ακούσουνε την αλήθεια. Τουναντίον, όποιος τους δείξει την πραγματικότητα τον κοροιδέυουν, τον εξυβρίζουν η ακόμα και περιθωριοποιείτε ως ακραίως, υπερβολικός.

Διαρκώς ακούω ακόμα και απο ενημερωμένα άτομα, οτι φταίει ο τάδε ή ο τάδε για αυτη την κατάσταση, το δάχτυλο το δείχνουμε συνέχεια στους άλλους, στην πραγματικότητα όμως πέρνουμε αυτό που μας αξίζει. Το σφάλμα οφείλεται σε μας, είναι μέσα μας. Ακούω ότι θα πρέπε να κάνουνε αυτό ή θα πρεπε να κάνουν το άλλο, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι, κουβέντα να γίνετε και τα χέρια στην τσέπη του παντελονιού. Όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε δράση και να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, δεν πρόκειτε να συμβεί τίποτα.

Το σύστημα στο οποίο ζούμε είναι το αποτέλεσμα της δικής μας αδυναμίας και δειλίας, γιατί λέμε πάντα ναι σε όλα. Εκλέγουμε τα ίδια κόμματα και τους πολιτικούς, ενώ γνωρίζουμε πόσο διεφθαρμένοι και εγκληματίες είναι. Κάθε τέσσερα χρόνια, τους ξαναδίνουμε την ευκαιρία και ξεχνάμε τελείως αυτό το χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν στο παρελθόν. Πραγματικά πόσο ηλίθιος και καλόπιστος πρέπει να είσαι; Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν με τι ευκολία μας δουλεύουνε ψιλό γαζί κάθε φορά. Η μάζα μπορεί να δεχτεί κάθε ψέμα, αρκεί να προέρχεται απο κουστουμαρισμένους κυρίους με γραβάτα κι να προβάλονται από την τηλεόραση, τότε ακόμα πιο εύκολα.

Για πόσο καιρό ακόμη σκοπέυετε να εξυπηρετείτε αυτη τη βιομηχανία ψεύδους, οι οποία ελέγχοντας απόλυτα το χρήμα καταστρέφει τα πάντα στο διάβα της; Για πόσο καιρό σκοπέυετε ακόμα να μείνετε κλεισμένοι στα κλουβιά σας αγνοώντας την πραγματικότητα; Γνωρίζουμε ποια είναι η αιτία του προβλήματος. Ο Θεός μπορεί να βασιλεύη στον ουρανό, αλλά το χρήμα διοική τον κόσμο, αυτή είναι η εφεύρεση προκειμένου να υποδουλώσουν τον κόσμο.

Η λύση είναι απλή. Η δύναμη να βγάζεις χρήματα και να τα διαθέτεις εκεί που θέλεις εσύ πρέπει να επιστραφή πάλι στον λαό. Πρέπει να σπάσουμε τη δύναμη των τραπεζών, ιδίως των κεντρικών τραπεζών, να καταργηθούν επιτόκια και πανωτόκια. Όσο η παγκόσμια ελίτ έλεγχει το χρήμα, θα αγοράζει ό, τι θέλει, τους πολιτικους που θα νομοθετούν ανάλογα με τα συμφέροντά τους, τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τις παρανομίες τους με ψέματα, τα δικαστήρια και την αστυνομία που προστατεύει αυτούς και καταπιέζει εμάς, τους στρατούς που οδηγεί σε πολέμους και τα όπλα με τα οποία σκοτώνουν.

Ως εκ τούτου σκεφτείτε λίγο πώς μπορείτε να αλλάξτε τη δική σας στάση και τη συμπεριφορά σας. Για ποιον δουλεύετε, που σπαταλάτε τα χρήματά σας, ποιο είναι το νόημα της ζωής σας; Μποϋκοτάρετε το συστήμα που σας καταστραφεί και υποστηρίξτε μια νεα εναλλακτική λύση. Σταματήστε να γκρινιάζετε και να δέχεστε μοιρολατρικά το ότι συμβαίνει γύρω σας, σηκωθείτε απο την πολυθρόνα της αδυναμίας.

Ο καθένας μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και το περιβάλλον του, αν θέλει. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και πρέπει να κωπηλατούμε προς την ίδια κατεύθυνση. Η εγκληματική παγκόσμια ελίτ είναι τόσο ισχυρή όσο της το επιτρέπουμε εμείς. Αν δεν κάνετε κάτι τώρα, τότε πότε θα το κάνετε; Μην περιμένετε να βρεθεί κάποιος να σας οδηγήσει, αλλά να είστε οι ίδιοι η κινητήριος μηχανή. Ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε, θέλω να συνεχίσω να ζω στο ψέμα ή να βρώ επιτέλους το θάρρος να αποδεχτώ την αλήθεια και να αλλάξω την ζωή μου; 


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *