ροή ειδήσεων

Πιθανή η επιστράτευση.

Πολλά προβλήματα σε όλα τα νησιά, έχει προκαλέσει η απεργία της ΠΝΟ. Από την Τουρκία ψωνίζουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου. Ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών, που...
συνεδριάζουν για να καθορίζουν τη στάση τους.Το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών, εξετάζει πλέον σοβαρά η κυβέρνηση, καθώς οι κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, έχουν δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στα νησιά, που είναι αποκλεισμένα εδώ και επτά ημέρες.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αφορά στα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.


Η ΠΝΟ, που συνεχίζει την απεργία μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης, συνεδριάζει σήμερα για να καθορίσει την στάση της και να εξετάσει τα νέα δεδομένα.

Ο υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, δήλωσε ότι "το κράτος δεν θα αφήσει την πατρίδα μας κομμένη στα δύο" και πρόσθεσε πως "όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανοιχτά". Η στάση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από το τι θα ανακοινώσουν σήμερα οι ναυτεργάτες.

Σοβαρά προβλήματα

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι των νησιών είναι αγανακτισμένοι, καθώς από τη μια αντιμετωπίζουν ελλείψεις, από την άλλη δεν μπορούν να πουλήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Χιλιάδες τόνοι με ευπαθών προϊόντων έχουν συσσωρευτεί στα λιμάνια της Κρήτης από τη συνεχιζόμενη απεργία, ενώ η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει τις μεγάλες ελλείψεις που έχουν αρχίσει να παρατηρούνται στο νησί.

Ο δήμαρχος Κορθίου, Γιάννης Γλυνός ζητά να πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο ασφαλείας, προκειμένου να εφοδιαστεί με προμήθειες το νησί της Άνδρου.

Στα Χανιά ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν με τους παραγωγούς των κηπευτικών της Κουντούρας και του Ελαφονησίου, καθώς αυτή την περίοδο η παραγωγή φτάνει στο 80%.

Πολλοί από αυτούς έχουν συμβόλαια με αγορές της Αθήνας και του εξωτερικού και τα προϊόντα μένουν στα αζήτητα, δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ευπαθή και κινδυνεύουν οι παραγωγοί να χάσουν τα συμβόλαια.

Στην Τήλο σάπισαν λαχανικά και εσπεριδοειδή που ήταν να μεταφερθούν στην Ρόδο, ενώ στην Σέριφο στερεύουν από καύσιμα.

Στην Σέριφο οι 1.200 κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι βλέπουν σιγά - σιγά τα ράφια ν' αδειάζουν από είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αισθητές είναι και οι ελλείψεις σε φάρμακα.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", οι κάτοικοι του Καστελόριζου, για µια ακόµη φορά, υποχρεώθηκαν να αγοράσουν αλεύρι και λαχανικά από την τουρκική Αντίφυλλο.



greek-radar.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *