ροή ειδήσεων

Η Σύρος των 20.000 και η Ρόδος των 120.000

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Ρήγα σχετικά με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ότι εναντίον του κ. Μαχαιρίδη ξιφουλκούν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το θράσος των κυβερνώντων του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια. Σε λίγο θα μας πουν ότι για την αλλοπρόσαλλη πολιτική της Κυβέρνησης των κ. Παπανδρέου και κ. Ραγκούση, η οποία οδηγεί στην...

απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας, φταίνε οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης!

Είναι ταυτόχρονα λυπηρό, ο υφυπουργός της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Ρήγας να έχει τόσο κακή πληροφόρηση.

Ο κ. Ρήγας κάνει λάθος. Είναι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του στα Δωδεκάνησα που κατηγορούν τον κ. Ραγκούση για απροκάλυπτη κοροϊδία απέναντι στους Δωδεκανήσιους.

Είναι οι Βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που κατηγορούν δημοσίως τον κ. Μαχαιρίδη και τον κ. Ραγκούση για συνδιαλλαγή και συμφωνίες πριν τις εκλογές.

Απορώ που και ο ίδιος το αγνοεί, όταν συμμετείχε στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου.

Συνεπώς, καλό είναι να μην σνομπάρει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Δωδεκανήσου και την επόμενη φορά καλό είναι να ενημερωθεί και από αυτά πριν κάνει δηλώσεις για τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Ρήγας μιλά για περιφέρεια δημιουργίας, βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας, όμως, καλό θα ήταν είναι να ρωτήσει τον κ. Ραγκούση, στη βάση ποιας λογικής έβαλε την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά και γιατί υποσχέθηκε στους Δωδεκανήσιους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι θα μοιράσει τις γενικές διευθύνσεις της.

Και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του κ. Ρήγα, όπως τουλάχιστον αναφέρει και Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του την Κυριακή 5-12-2010.

Και το ερώτημα είναι: Το μοίρασμα των Γενικών Διευθύνσεων μπορεί να γίνει για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και δεν μπορεί να γίνει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;

Σε τελική ανάλυση, οφείλω να υπενθυμίσω στον κ. Ρήγα ότι ο Νομός Δωδεκανήσου αποτελεί περίπου τα 2/3 του πληθυσμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τη Ρόδο να έχει 120.000 μόνιμους κατοίκους και τη Σύρο μόλις 20.000, και με βάση τα αντίστοιχα οικονομικά, γεωγραφικά και οικονομικά κριτήρια που εφαρμόστηκαν για όλες τις άλλες περιοχές της Ελλάδας, ο νομός μας δικαιούται και την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Για αυτό το λόγο, δεν ζητάμε χάρη από κανένα και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο.

Τέλος, να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά στον κ. Υφυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνά, όχι οι Βουλευτές της Ν.Δ.. Έστω και για μια φορά, ας αναλάβετε τις ευθύνες σας.»

aegaio.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/10 00:11

    ψαχω να βρω και την προηγουμενη δηλωση επι του θεματος της κ. Ιατριδη η οποια ειχε αναρτηστει στην προηγουμενη διευθυνση και δεν τη βρισκω. αν θυμαμαι καλα στην καινουρια διευθυνση εχετε μεταφερει ολες τις παλιες αναρτησεις. η συγκεκριμενη τι επαθε; τα σχολια που ειχε απο κατω ηταν ιδιαιτερα προσβλητικα απο οτι θυμαμαι. ελπιζω να μην υπαρχει τιποτα εσκεμμενο. αν υπαρχει η αναρτηση και μου διεφυγε τοτε ζητω συγνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/10 01:16

    Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010
    Πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου είναι η … Ερμούπολη!
    http://parapona-rodou.blogspot.com/2010/11/blog-post_9389.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/10 20:14

    Μπραβο μας καταφεραμε το ακατορθωτο οιβολευτες μας τι κανουν μα τιποτα μοιρεοι υπακουοι και ψευτες αλλα και ολαος εχει την μεγαλυτερη ευθυνη που τους ξαναψηφιζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/10 22:02

    πές τα ρε Μικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/12/10 10:24

    Αυτο που γινεται στη Ροδο δεν μπορει να το απαντηση απλος ανθρωπος αλλα ειδικος ψυχιατρος γιατι οταν μας φτυνουν εμεις νομιζουμε οτι βρεχει και χαιρομαστε τωαρα δεν ειμαστε για ψυχιατρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΙΝΘΟ9/12/10 23:57

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΠΕΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΕΣ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η Ν.Δ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕΣ .... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΕΤΡΙΜΕΝΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *