ροή ειδήσεων

Περιφέρεια... 6 μήνες Σύρο και 6 μήνες Ρόδο ;

«Σε καµία απολύτως περίπτωση, η προετοιµασία που έχει γίνει δεν αφαιρεί την πιθανότητα στην πορεία εφαρµογής του “Καλλικράτη” να προκύψει κάτι και να το διορθώσουµε. Αλίµονο αν κανείς διεκδικούσε το αλάθητο. Σχετικά µε...
το πρόβληµα που έχει δηµιουργηθεί µε το Περιφερειακό Συµβούλιο Νοτίου Αιγαίου, όποιος δεν ορκιστεί θα υποστεί τις συνέπειες του νόµου.Στο προεδρικό διάταγµα για την οργάνωση της περιφέρειας έχουν ληφθεί υπόψη οι επισηµάνσεις τους».

Κατηγορηματικός ηταν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το δύσκολο έργο της προετοιµασίας των νέων δήµων και περιφερειών, ενόψει της ανάληψης καθηκόντων από τις αυτοδιοικητικές αρχές. «Παρά τις προβλέψεις και µε δεδοµένη τη λειτουργία της δηµόσιας διοίκησης τα τελευταία χρόνια, δεν µπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα φτάναµε σε τέτοιο επίπεδο προετοιµασίας», σηµείωσε.

Οπως ανέφερε, τα απαιτούµενα προεδρικά διατάγµατα είναι έτοιµα για υπογραφή, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η κατάρτιση των υπουργικών αποφάσεων. Παράλληλα, έχουν γίνει όλες οι µετατάξεις και τις επόµενες ηµέρες θα δηµοσιευθούν στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως τα ονόµατα των υπαλλήλων, ενώ δήµοι και περιφέρειες έχουν τακτοποιήσει στη συντριπτική τους πλειονότητα το θέµα των κτιρίων, των πινακίδων και της υλικοτεχνικής υποδοµής καθώς και τις ενοποίησης των πληροφοριακών συστηµάτων – µητρώων, δηµοτολογίων κ.ά. Υστερα από πρωτοβουλίατου υπουργείου Εσωτερικών έχει µάλιστα δοθεί οδηγία προς τις εφορίες ώστε από την ερχόµενη ∆ευτέρα έως την Πέµπτη να εκδίδουν ΑΦΜ για τους δήµους και τις περιφέρειες. Απόλυτα ευχαριστηµένος εµφανίστηκε ο κ. Ραγκούσης και για τις επιµορφωτικές ηµερίδες στις οποίες πήραν µέρος περίπου 5.000 δηµοτικοί και περιφερειακοί σύµβουλοι – ποσοστό δηλαδή άνω του 90%.

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μαχαιρίδης, εκλεγμένος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πριν απο μερικές εβδομάδες ειχε δηλώσει: «Το άγχος μου είναι πώς θα λειτουργήσει η περιφέρεια από 1η Ιανουαρίου. Τι ονόματα θα βάλουμε στα «κουτάκια» για τις θέσεις των γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών. Πώς θα στελεχωθεί η υπηρεσία, αφού στην περίπτωση της νησιωτικής Ελλάδας δεν μπορούν να γίνουν μετατάξεις. Μπορούμε να μετατάξουμε έναν υπάλληλο από ένα νησί σε άλλο, να προκαλέσουμε τέτοια αναστάτωση στην οικογένεια και τη ζωή του; Πρόβλημα υπάρχει ακόμα και στα Επαρχεία Κυκλάδων στη Μήλο και τη Σαντορίνη. Πώς θα λύσουμε αυτόν τον γρίφο που είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει η περιφέρεια. Η έδρα της περιφέρειας είναι στη Σύρο των 20.000 κατοίκων και όχι στη Ρόδο των 120.000 κατοίκων. Αυτό είχε οριστεί από το 1984 όταν η Σύρος αντιμετώπιζε οικονομική κρίση και έπρεπε να στηριχθεί. Σήμερα όμως δημιουργείται πρόβλημα. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να «διχοτομηθώ», δηλαδή να υφίσταται η περιφέρεια έξι μήνες στη Σύρο και έξι μήνες στη Ρόδο, για να υπάρξει μια ισορροπία. Διοικητικά όμως τα ζητήματα παραμένουν...»


Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/12/10 07:54

    ΡΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ????

    ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ!!!

    ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ???

    ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ (ΠΡΩΗΝ) ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ???

    ΕΛΑ ΤΩΡΑ...

    ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ...

    ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΞΕΡΟΥΝ...

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *