ροή ειδήσεων

ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ,ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ!!!!

Μετά την πολιτική επιστράτευση, τα ναυτεργατικά σωματεία ανέστειλαν από το πρωί της Τρίτης τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και η θαλάσσια συγκοινωνία αποκαταστάθηκε...
μετά από οκτώ ημέρες.

Η θηλιά που έσφιγγε την οικονομία των νησιών, επιχειρηματίες, αγροτικούς συνεταιρισμούς και νοικοκυριά λύθηκε και όλοι πήραν ανάσα μετά από οκτώ ημέρες αγωνίας. Σύμφωνα με κύκλους της ακτοπλοϊα θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις αγορές της νησιωτικής χώρας.

Τα δρομολόγια άρχισαν να εκτελούνται κανονιά από τις 11 χθες το πρωϊ.

Λίγες ώρες νωρίτερα η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των ναυτικών. Ακολούθησαν ολονύχτιες συσκέψεις, γεμάτες ένταση στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας για Κρήτη να μην εκτελεστούν.

Το μόνο πλοίο που απέπλευσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ήταν το "Φαιστός Παλλάς" κενό επιβατών και οχημάτων.

Επίσης, το Blue Star Naxos εκτέλεσε το δρομολόγιο επιστροφής από Αστυπάλαια, Αιγιάλη, Δονούσα, Νάξο, Πάρο και κατέπλευσε στον Πειραιά σήμερα τα ξημερώματα.

Τέλος και το Blue Star 1 πραγματοποίησε το ταξίδι επιστροφής από Ρόδο-Κω-Λέρο-Πάτμο-Θήρα-Σύρο-Πειραιά.
Λίγη ώρα αργότερα η ΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων.

«Η οκταήμερη απεργία της Ομοσπονδίας, που ανεστάλη, υπήρξε σκληρή και διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες, τόσον από την πλευρά του εφοπλιστικού κεφαλαίου της Ακτοπλοΐας, αλλά και της Κυβέρνησης, που αντιστρατεύθηκε με κάθε μέσο τα δίκαια και θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών» επισημαίνει η ΠΝΟ με χθεσινή της ανακοίνωση.

protothema.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *