ροή ειδήσεων

Μαραζώνει η περιφέρεια από τα αντικίνητρα για τις σχολικές εκδρομές

Τρόπους για να ανακάμψει ο εγχώριος μαθητικός τουρισμός θα αναζητήσουν οι εν Ελλάδι τουριστικοί πράκτορες (Hatta) σε συνάντηση που έχουν σήμερα με την υπουργό Παιδείας και δια βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο θεσμός των σχολικών εκδρομών αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα των τουριστικών περιοχών της...

χώρας, ιδιαίτερα κατά τις λεγόμενες «νεκρές» τουριστικά περιόδους.Τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ολοένα και περισσότερες σχολικές εκδρομές να κατευθύνονται σε προορισμούς του εξωτερικού, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενθάρρυνση της διεξαγωγής σχολικών εκδρομών σε ελληνικούς προορισμούς.

Ενδεικτικό της σημερινής αρνητικής εξέλιξης για τις τοπικές οικονομίες των απομακρυσμένων περιοχών, αποτελεί και ο προβληματισμός του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το οποίο αποφάσισε να αποστείλει χθες επιστολή στην υπουργό Παιδείας εκθέτοντας το πρόβλημα της μείωσης των μαθητικών εκδρομών προς την περιοχή της Ρόδου.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου επισημαίνει την τεράστια μείωση που παρατηρείται στις αφίξεις μαθητών τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, γεγονός που έχει πλήξει καίρια την τοπική οικονομία και τις εμπλεκόμενες με τον μαθητικό τουρισμό επιχειρήσεις.

Μάλιστα τονίζει ότι η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη κάθε χρόνο τάση των μαθητών της Γ' Λυκείου να πραγματοποιούν τις πολυήμερες εκδρομές τους στο εξωτερικό, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η κείμενη νομοθεσία δίνει το δικαίωμα να παραταθούν οι εκδρομές αυτές κατά δύο (2) ημέρες.

Αίτημα που εκφράζουν στην επιστολή προς την πολιτική ηγεσία είναι η χορήγηση επιπλέον δυο ημερών για εκδρομές στο εσωτερικό της χώρας όταν η εκκίνηση γίνεται από ακριτικές - παραμεθόριες περιοχές ή η κατεύθυνση είναι προς αυτές και παράλληλα να αρθεί η δυνατότητα παράτασης των δύο (2) ημερών που υπάρχει για εκδρομές σε χώρες του εξωτερικού. 

naxosfiloxenia.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *