ροή ειδήσεων

Το σήριαλ με την άδεια λειτουργίας σούπερ μάρκετ στη Ρόδο

Την ώρα που τα διοικητικά δικαστήρια σε ανώτατο βαθμό έχουν κρίνει άκυρη την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να μην εγκρίνει την αίτηση της εταιρείας "Καρφούρ-Μαρινόπουλος" για την ίδρυση και λειτουργία νέας υπεραγοράς λιανικού εμπορίου στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου...
νέα εμπλοκή έχει δημιουργηθεί σχετικά με την αρμοδιότητα έκδοσης της επίμαχης αδείας. Η εταιρεία έχει συγκεκριμένα γίνει στην κυριολεξία «μπαλάκι» μεταξύ της Νομαρχίας και του Δήμου Ροδίων προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας!
Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ομόφωνη απόφαση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να εισηγηθεί αρνητικά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για την ικανοποίηση της αίτησης της εταιρείας "Καρφούρ-Μαρινόπουλος" για την ίδρυση και λειτουργία νέας υπεραγοράς λιανικού εμπορίου στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου και η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, κατέθεσε όμοια γνωμοδότηση ενώπιον του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Μεταξύ άλλων η ΟΚΕ έκρινε ότι οι επιπτώσεις στον ανταγωνισμό και στην οικονομία της περιοχής από τυχόν λειτουργία της εταιρείας θα είναι αρνητικές, διότι ο πολύ μεγάλος αριθμός μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή και εξυπηρετούν σήμερα τον καταναλωτή, κινδυνεύουν με αφανισμό.
Κρίθηκε παραπέρα ότι η εν λόγω υπεραγορά θα πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μικρές επιχειρήσεις εμπορίας ειδών ένδυσης - υπόδησης και διαρκών αγαθών, οι οποίες σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Μητρώου Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ξεπερνά σε αριθμό τις 3.000.
Τα διοικητικά δικαστήρια έκριναν ωστόσο ότι και στην προκείμενη περίπτωση βρίσκει εφαρμογή η απόφασή της ολομέλειας του ΣτΕ υπ' αριθμ. 3037/2008 που έκρινε ως αντισυνταγματικό το άρθρο 10 του νόμου 2323/1995 σύμφωνα με το οποίο για την ίδρυση υπεραγορών εκτός των Νομαρχιών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, απαιτείται άδεια του οικείου νομαρχιακού συμβουλίου.
Το ίδιο προβλέπει επίσης το άρθρο 10 και ο Ν. 3377/2005 που ρυθμίζει θέματα εμπορίου.
Από εκεί και πέρα η δημοτική Αρχή μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία να γνωμοδοτήσει αναφορικά με το αίτημα της εταιρείας για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος Υπεραγοράς τροφίμων στο 7ο χιλιόμετρο Ρόδου - Λίνδου.
Ως συνημμένα προσκομίσθηκαν η με αριθμ. 1047/2010 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, η οποία ακυρώνει την αριθμ. 5077/2479/16-3-2009 Απόφαση Γ.Γ. Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καθώς και την αριθμ. 5/2009 Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδ/σου, με τις οποίες είχε απορριφθεί το αίτημα της παραπάνω εταιρείας για την ίδρυση και λειτουργία της Υπεραγοράς.
Επίσης προσκομίσθηκε η αρ. πρωτ. ΟΙ/Ν.Υ. 8388/25-11-2010 γνωμοδότηση του ν. συμβούλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου κ. Γ. Φιλιππάκου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Η Ν.Α.Δ. μετά την 3037/2008 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία είχε κριθεί ως αντισυνταγματική η διάταξη του προϊσχύοντος άρθρου 10 του ν. 2323/1995 και επομένως μη εφαρμοστέα εστερείτο αρμοδιότητος για την αδειοδότηση της εταιρείας σας. 
Αυτό επαναλαμβάνει και η 1047/2010 απόφαση του Διοικ. Εφ. Πειραιά με την πρόσθετη κρίση που επιβεβαιώνει την ορθότητα της άποψης αυτής ότι ανίσχυρη και μη εφαρμοστέα ως αντισυνταγματική είναι και η μετέπειτα ισχύσασα διάταξη του άρθρου 10 του ν. 3377/2005 που εφάρμοσε το Ν.Σ. Δωδ/σου. 
Συμπέρασμα: Η εξαιρετική - σε σχέση με τις υπόλοιπες περιπτώσεις αδειοδοτήσεων - αρμοδιότητα του Ν.ΣΑ. για την αδειοδότηση Υπεραγοράς έπαυσε να ισχύει και συνεπώς η απόφαση περί αναπομπής της υπόθεσης στη Διοίκηση (γενικώς διατυπωμένη) έχει την έννοια της εξέτασης της αίτησης της εταιρείας κατά τη συνήθη αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α α' βαθμού (Δήμους) σύμφωνα με τις κοινές πλέον διατάξεις που διέπουν τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων της κατηγορίας αυτής».
Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Θ. Παπαγεωργίου δεν συμφωνεί με τη γνωμοδότηση του Ν. Συμβουλίου της Ν.Α.Δ. κ. Γ. Φιλιππάκου, για τους ακόλουθους λόγους: 
«Σύμφωνα με την υπ'αρ. 1047/2010 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Τμήμα Α2 Ακυρωτικό), το Δικαστήριο δέχθηκε την αντισυνταγματικότητα μέρους μόνο των διατάξεων του άρθρου 10 του Ν. 3377/2005. Κατόπιν αυτού ακυρώνοντας την υπ'αρ. 5/2009 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδ/σου, κατά το μέρος που η απόφαση αυτή θεμελιώθηκε στις κριθείσες ως αντισυνταγματικές παραπάνω διατάξεις, αποφάσισε την αναπομπή της υπόθεσης στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση.
Δηλαδή σύμφωνα με την υπ'αρ. 1047/2010 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Τμήμα Α2 Ακυρωτικό) το Δικαστήριο δεν έκρινε ότι έπαυσε να ισχύει η αρμοδιότητα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την αδειοδότηση Υπεραγοράς, παρά μόνο ότι σύμφωνα με την απόφαση 3037/2008 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας, αντιστρατεύονται το Σύνταγμα κατ΄ εφαρμογή των οποίων περιελήφθησαν στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου το μέρος εκείνων των διατάξεων του άρθρου 10 του Ν. 3377/2005, τα κριτήρια αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της επιχείρησης στον ανταγωνισμό και στην οικονομία της περιοχής, αφανισμού μικρών επιχειρήσεων, συνεπειών στην απασχόληση, το περιβάλλον, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, κίνδυνου διαρροής εισοδήματος, επαρκούς κάλυψης τοπικής αγοράς από τα συγκεκριμένα προϊόντα, και ικανοποιητικών επιπέδων τιμών».
Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει παραπέρα με ειδική ανάλυση νόμων και διατάξεων ότι δεν έπαυσε η αρμοδιότητα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσου για την αδειοδότηση Υπεραγοράς, αλλά μόνο ότι τα περιεχόμενα στην ακυρωθείσα απόφαση κριτήρια απόρριψης της αίτησης χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Υπεραγοράς τροφίμων αντιστρατεύονται το Σύνταγμα.
Τονίζει δε και τα εξής:
«Είναι σαφές κατά τη γνώμη μας ότι εάν ο Δήμος Ροδίων εξέξιδε την αιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υπεραγοράς τροφίμων, τότε επειδή είναι καθ΄ ύλην αναρμόδιος δεν θα ήταν μόνο η χορηγούμενη από το Δήμο άδεια παράνομη διοικητική πράξη αλλά και ανυπόστατη. Εξ άλλου το διοικητικό όργανο δεν μπορεί να αποστερηθεί την αρμοδιότητα του, ούτε να παραιτηθεί από την άσκηση της, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος διαφορετικά συντελείται παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας.
Συνεπώς η αίτηση αρ. πρωτ. 2892/23-11-2010 της εταιρείας «CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Υπεραγοράς τροφίμων στο 7ο χιλιομ. της Ε.Ο. Ρόδου, Λίνδου, υποβλήθηκε αναρμοδίως στο Δήμο Ροδίων ώστε θα πρέπει σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 2690/1999 (Κ.Διοικ. Διαδ.) να διαβιβασθεί ως κατεπείγον έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, με ταυτόχρονη γνωστοποίηση στην ενδιαφερόμενη επιχείρηση. 
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου οφείλει να συμμορφωθεί με τα κριτήρια της υπ'αρ. 1047/2010 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, δηλαδή να επανεξετάσει την αίτηση, χωρίς να εφαρμόσει το μέρος εκείνο των αντισυνταγματικώς κριθέντων διατάξεων του άρθρου 10 του Ν. 2323/1995, σύμφωνα με τις οποίες περιελήφθησαν τα παραπάνω (ανωτ.Α) κριτήρια.
Εάν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου, παρά ταύτα παραλείψει, δεν εξετάσει και δεν αποφανθεί και έτσι παρέλθει η παραπάνω (ανωτ. Β) άπρακτη προθεσμία 50 ημερών από της διαβίβασης της αίτησης στη Ν.Α.Δ. (πρωτόκολλο εισερχομένων στην Ν.Α.Δ.), τότε λογίζεται ότι η αίτηση χορήγησης της άδειας Υπεραγοράς τροφίμων έγινε δεκτή (παρ. 6 του άρθρο 10 του Ν. 3732/2005), με κάθε ευθύνη βέβαια για τυχόν παράλειψη εξέτασης λοιπών των απορριφθέντων, άλλων τυχόν απαραίτητων κριτηρίων, δικαιολογητικών και στοιχείων.
Εάν η παρούσα γνωμοδότηση μας γίνει δεκτή από τη διοίκηση του Δήμου Ροδίων, λόγω της μείζονος σημασίας και του γενικότερου ενδιαφέροντος του θέματος, έχουμε τη γνώμη ότι το διαβιβαστικό έγγραφο της αιτήσεως της ενδιαφερόμενης προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδ/σου θα πρέπει μαζί με τη γνωμοδότηση μας να κοινοποιηθεί προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ως εποπτεύουσα αρχή αμφότερων των φορέων, προκειμένου να γνωστοποιήσει εάν έχει αντίθετη άποψη»



eglimatikotita.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/10 02:48

    Μεγάλη μαλακία η λειτουργεία του carefour στη Ρόδο, θα κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο στο νησί λόγο του οτι δε θα μπορούν να αντέξουν στο συναγωνισμό, ενώ τα χρήματα τις τοπικής αγοράς θα πηγαίνουν έναν μικρό τμήμα στα μεγάλα στελέχη στην Ελλάδα ενώ το μεγαλύτερο θα φεύγει για Γαλλιά μεριά καθότι Carefour = Γαλλική Πολυεθνική.

    Μαύρες μέρες έρχονται παιδιά μαύρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/10 13:57

    ας κατεβασουν οι εμποροι τις τιμες να ψωνιζει και απο κει ο κοσμος..δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι σε αυτο το νησι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/10 14:32

    Εγω δεν τα ξέρω αυτά. Θέλω να ψωνίζω φθηνά χωρίς να μου πιάνουν τον κ...

    Αντε γιατί αρκετά μας έχετε πιεί το αίμα ντόπιοι
    και μη...

    Με ένα δειγματολειπτικό έλεγχο χθές στο carefour, είδα ότι μπορώ να ψωνίζω αρκετά φθηνότερα αυτά που χρειάζομαι.
    Οπότε και με το συμπάθειο, χέστηκα που πάνε τα λεφτά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/10 16:11

    παιδιά μην κοιτάτε μόνο συμφέρον σας αν δεν στηρίξετε την τοπική αγορά και αρχίζουν να κλείνουν τα μαγαζία θα μείνουν λίγοι και μεγάλοι.

    μπορεί να μην σας νοιάζει αφού ψωνίζεται πιο φτηνά που έκλεισε ο ντόπιος έμπορας αλλά το δικό του κλείσιμο θα φτάσει μέσο της ανεργίας ή της έλλειψης ρευστού στην αγορά, ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ και σε ΕΣΑΣ .

    Γιατί όσο σωστό είναι αυτό που λέτε μες τις αυξημένες τιμές ορισμένων(αν και τις αυξήσεις δεν φταίνε οι έμπορες αλλά οι κυβερνήσεις και η αυξημένη φορολογία, τα ΤΕΒΕ, τα ΙΚΑ κτλ κτλ) άλλο τόσο σωστό είναι ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσης είναι καλό να έχουμε τα μυαλά στο κεφάλι μας και να μην νομίζουμε οτι η Ρόδος είναι LAS VEGAS ..είμαστε νησάκι, με περιορισμένο πληθυσμό άρα και αγοραστική δύναμη.

    Εάν όλη η αγοραστική δύναμη ψωνίζει απ το Carefour από παντόφλες και ρούχα ως φαγητό και κολώχαρτο ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ !

    ..δυστιχώς δεν έχετε δει τι έγινε σε άλλες χώρες που αυτά που ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, οι Πολυεθνικές κάνουν κουμάντο απο το τι τρώς ως το τι δεν τρώς ενώ οι μικροί απλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !

    Οπότε φυσικά και δεν ήταν ΧΑΖΗ η Νομαρχία που δεν θέλουν το carefoure εδώ χάμω, γιατί απλά ξέρουν τι μέλλι γενεσθαι.. εκτός και αν θέλετε τόσο πολύ να υποφέρετε ..που μάλλον με τέτοια μυαλά και με τι κρίση εν πλώ.. δυστιχώς εκεί οδεύουμε :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. otan o politismos ftasei kai stin Ellada,
    tha katalavoun oi ellines,oti exoun apofasisei
    na siniparxoun se mia oikonomia eleutherou antagonismou.

    H epixeirimatikotita einai dikaioma olon sta plaisia tis eleutheris agoras.

    As mas provlimatisei i fasistiki kai antisintagmatiki epemvasi tou nomarxeiakou simvoleiou.

    Rezili ton skilion ginikate pali.

    Aftes oi praktikes... exoun iponomeusi ton antagonismo kai tin epixeirimatikotita edo kai tosa xronia me apotelesma na ftasoun kai oi topikes etairies sto telma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/12/10 19:12

    Εγώ θέλω να μου πει κάποιος το εξής:

    Πως γίνεται Ελληνικό λάδι να πουλιέται 5 ευρώ φθηνότερα στο carefour?

    Πως γίνεται τοπική Ροδίτικη σαμπάνια να πουλιέται 2 ευρώ φθηνότερα?

    Πως γίνεται Ελληνικός καφές ίδια συσκευασία να πουλιέται 50 λεπτά φθηνότερα?

    Μπορώ να γράφω μέχρι το πρωί.

    Επίσης πως γίνεται τοπικά κοτόπουλα Δαματριάς να πωλούνται γενικώς στα κατασήματα τηε Ρόδου κατα πολύ ακριβότερα απο αυτά που έρχονται απο την υπόλοιπη Ελλάδα ή και απο Εξωτερικό?

    Δεω έχω σπουδάσει οικονομολογία ή δεν ξέρω εγω τι άλλο, αλλά μπορώ να καταλάβω πότε με εκμεταλεύονται.

    Εδω στην Ρόδο όλοι είναι κλέφτες.

    Πας να πάρεις μια ασφάλεια για την τηλεόραση και στην πουλάει ο αλήτης 1 ευρώ την μία ενώ στην Αθήνα έχει 60 - 80 λεπτά το κουτάκι με τις δέκα.

    Πας να πάρεις ένα μπουζί και στο πουλάνε απο 6 ευρώ που έχει κανονικά 10.

    Ροδέλες 20 λεπτά η μία ενώ στο Myway η ίδια ροδέλα έχει τρία λεπτά.

    Σταματώ εδω γιατί γίνομαι κουραστικός και έχω ξεφύγει και απο το θέμα!!!!

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/12/10 20:03

    Δηλαδη για να καταλαβω για να μην βαλουν λουκετο οι ντοπιοι μαγαζατορες εγω θα πρεπει να αγοραζω ακριβα? βεβαιως και θελω να στηριξω τον ντοπιο εμπορα...αλλα ρε φιλε εγω δεν ειπα να τα βαλεις με τα μεγαλα μαρκετ...αλλα πουλα και κερδιζε λιγοτερα εσεις ομως το εχετε παραξεφτιλισει!!! Στην ουσια οι ντοπιοι εμποροι στελνουν τον κοσμο στα μεγαλα μαρκετ...αφου κλεβετε και πινετε το αιμα του κοσμου!!! Ριξτε τις τιμες μονο τοτε ισως ξανακερδισετε τον κοσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/12/10 21:32

    Πως να ριξει τις τιμες ενα μινι μαρκετ?Αφου τα Carfour και γενικα τα μεγαλα super market αγοραζουν ενα προιον σε ποσοτητα,και πετυχενουν καλυτερες τιμες,
    Αρα εχουν την δυναμη να το πουλανε και 0,30 - 1 ευρω πιο φθηνα.
    Ενα μινι μαρκετ μπορει πχ. να αγορασει 2000 κουτακια coca cola? και να τα πουλησει 0,49 το ενα? οχι.Και παλι αν μπορουσε που θα τα αποθηκευσει?στην ταρατσα του σπιτιου του?
    Αρα αγοραζει 200 coca coles και τις πουλαει 0,60.Ετσι ειναι.
    Γενικα στο Ελλαντα τιποτα δεν ειναι φθηνο.
    Στην ευρωπη οι μισθοι ειναι διπλασιοι απο τους δικους μας,και το κοστος ζωης το ιδιο με μας,αντε να ειναι λιγο πιο ακριβα τα ενοικια.
    Πως ειναι δυνατον επωνυμα Ελληνικα προιοντα (γιαουρτια πχ.)να πουλουνται στο εξωτερικο πιο φθηνα?οεο??Το γαλα κοντευει να φθασει 1,80 ευρω,
    τα γιαουρτια 1 ευρω το ενα,και παει λεγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/12/10 21:44

    ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΓΑΛΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΣ ΤΙΜΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΛΕΒΑΤΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/12/10 22:00

    Ρε μη σας πιάνουν κορόιδα τα μεγαλο-σούπερ μάρκετ με τις χαμηλές τιμές και πάτε και τα συγκρίνετε μετά με τους εμποράκους και τις μικρο-επιχειρήσεις! ΕΛΕΟΣ να σκέφτεστε πρώτα !
    ΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟ_ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΣΕ ΕΣΑΣ .

    Ποια ελευθερη αγορά Γεώργιο Γεωργίου ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ?
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ και την ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ !

    ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΠΕΙΝΑΜΕ

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΡΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΚΑΙ ΛΕΙΓΜΕΝΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ.

    Να πάλι,
    να σκέφτεστε !

    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΠΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/12/10 23:10

    Έχω μπακάλικο, ο χοντρεμπορας μου τα πουλάει ποιο ακριβά από ότι αν θα τα αγόραζα από τα μεγάλα super-market τι τιμές να χαμηλώσω μπορεί κάποιος να μου απαντήσει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/12/10 09:28

    με τον μικρό μισθό που παίρνω το μήνα δε με ενδιαφέρει να πλουτίσω τον έμπορο της Ρόδου, να τον κάνω μάγκα να μου κυκλοφορεί μετα με την αυτοκινητάρα του, να μου το παίζει και μούρη και να είναι άξιος σεβασμού της μικρής κοινωνίας, οχι λυπάμαι..όσο για την αντίδραση της Νομαρχίας.. σε τι καθεστώς ζούμε;
    μήπως έχει αλλάξει κάτι; δημοκρατία θυμάμαι οτι έχουμε ή μήπως όχι; τι είδους απαγορεύσεις είναι αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/12/10 14:44

    σιγά ρε που με το μικρό σου το μισθό θα πλουτίσεις τον έμπορο της Ρόδου σιγά !
    Ο άνθρωπος σου λέει ότι οι Χονδρέμπορες του πουλάνε ακριβά και πως αυτό φταίει αν καμιά φορά βλέπεις τις τιμές λίγο πιο πάνω !

    Και ας μην μπερδεύουμε τη δημοκρατία με την φιλελεύθερη θεωρία της ελεύθερης αγοράς είναι δύο διαφορετικά πράγματα καπιταλισμός μπορεί να υπάρξει και πέραν των φιλελεύθερων τακτικών εκτός και αν θές να βγάλουμε πρωθυπουργό της κόρη του Δρακουμέλ τη Ντορίτα ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !

    Πήγαινε να ψωνίζεις τα πάντα όλα στο Καρεφούρ λοιπόν εσύ και περίμενε να ξυπνήσεις μετά μια μέρα που θα χει γίνει η Ρόδος - Γουατεμάλα τότε να δούμε τι θα λές..

    Γιατί αν υποθέσουμε πως κλείνει ένα μαγαζί με ρούχα -> αυτόματα χάνει τη δουλειά/το μεροκάματο του και : ένας μπογιατζής -> ένας ηλεκτρολόγος -> ένας υδραυλικός και άλλοι τόσοι στη τοπική αλυσίδα ! Και με το Καρεφούρ να πωλάει 1.000 είδη αν κλείσουν 100 μαγαζιά συλλογίσου απλά για να δεις πόσες εργασίας πλάκα πλάκα και πόσα μεροκάματα χάνονται !

    Για μένα η στάση της Νομαρχίας ήταν πατριωτική και γενναία ήθελε να προστατέψει τους Ροδίτες επιχειρηματίες και της αξίζουν 1.000.000+ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απόστολος9/12/10 18:41

    Γιατί να στηρίξω εγώ την τοπική οικονομία από την στιγμή που ποτέ δεν με στήριξε εκείνη? Μόνο να μας πιάνουν τον κώλο ξέρουν λόγω μειωμένου ανταγωνισμού.

    Εγώ ξέρω πως είμαι κερδισμένος. Γιατί να είμαι υποχρεωμένος να αγοράζω ακριβότερα δηλαδή, με τον μικρό μισθό μου?

    Και μην ξεχνάτε πως μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης, και όχι για πολυτελή προϊόντα κύριοι.

    Δεν θα πληρώνω εγώ τα διπλά επειδή έχετε κάνει κλίκα όλοι οι τοπικοί επιχειρηματίες εκεί στο επιμελητήριο.

    Ελεύθερη αγορά είναι. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/12/10 20:47

    Αν έχεις 3 παιδιά θα σκέπτεσαι το ντόπιο επιχειρηματία που τα πουλά ποιο ακριβά μα είσθε σοβαροί δεν τους λείπαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9/12/10 21:03

    συμφωνω, δε στηριζω μαγαζακια που ψωνιζουν απο μεγαλα (Γερμανικα) προσφορες και τις πουλανε ως ενα ενα προιον και θησαυριζουν μπορω να παω και εγω στο Γερμανικο να παρω 5 στην τιμη του ενος που μου δινει αυτος.
    Ανωνυμε 02:44:00 μμ ουτε εγω ειμαι πλουσια οποτε θα πηγαινω και εγω εκει!!! εσυ που εισαι πλουσιος να κανεις αυτο που πρεπει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9/12/10 21:04

    μακροπρόθεσμα και μόνος και με 1 και με 3 και με τα παιδιά του Πειραιά το Carefur εδώ στη Ρόδο δεν συμφέρει όυτε εσάς τους αγοράστες !

    και αυτό γιατί αργά ή γρήγορα η κάθε επιχείρηση που θα κλείνει θα φέρει και στη δική σας πόρτα την Ανεργία και την Ανέχεια !

    τότε όμως θα ναι αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος10/12/10 00:12

    Και ναι!! Πηγα στα καρφουρ!!

    Ειδατε καλα τις τιμες?????????????

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΤΗΝΑ??????????

    οι τιμες ειναι ΙΔΙΕΣ με τιυ μαρινοπουλου στην αναληψη. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος10/12/10 13:35

    Re file 12.12.00 eisai stokos? to idio magazi einai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος10/12/10 22:46

    Εσύ που θες να το παίξεις έξυπνος κ δεν έχεις μάθει να μιλάς (Παρ Δεκ 10, 01:35:00 μμ)

    Το καινούργιο είναι ανοιγμένο κατευθείαν από την εταιρία κ το μαγαζάκι στην ανάληψη είναι franchise από ροδίτη επιχειρηματία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος10/12/10 22:50

    γιατι το συγκεκριμενο καταστημα δεν προσφερει θεσεις εργασιας στον ντιοπιο πληθυσμο??εγω θα ψωνιζω απο οπου συμφερει την τσεπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος11/12/10 04:35

    Δεν πήγα στο Carfour κι ούτε πρόκειται να πατήσω εκεί πέρα και δωρεάν να μου δίνουνε ! Δεν πρόκειται να υποστηρίξω ΠΟΤΕ γαλλογερμανική πολυεθνική όταν οι κυβερνήσεις τους δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την χώρα μας ! Δεν θα ζώ εγώ την κάθε πολυεθνική που με ψαρεύει με προσφορές εν μέσω κρίσης, καλό το δόλωμα αλλά δε πρόκειται να συμμετάσχω και εγώ στην κατατροφή της οικονομίας της Ρόδου, του τόπου μας.

    Καταλάβατε ότι το carefour πήρε την άδεια λειτουργίας του την ημέρα των εγκαινίων του πως τα κατάφεραν έτσι ?

    Τι έκανε τόσο καιρό που ήταν στα δικαστήρια η υπόθεση η Νομαρχία ?

    Τελικά θα μάθουμε ποιός έδωσε την άδεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος11/12/10 08:55

    ΠΟΣΟ ΓΥΦΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ...
    ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ LIDL ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΑΝ ΚΑΡΑΓΥΦΤΟΙ...
    ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ CARREFOUR ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ....
    ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ CARREFOUR...
    TOΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ????

    ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ...!!!!!

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ!!!ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΙΟ SUPER MARKET ΑΝΟΙΞΕ!!!ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ????

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!!

    ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ!!!

    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ!!!!

    ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ...ΣΑΝ ΝΗΣΙ...ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΣΑΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ....ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ....ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΡΙΝ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ...

    ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ...

    ΡΟΔΟΣ
    ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος12/12/10 03:28

    αυτα που εχουμε ολοι στο μυαλο μας:
    -θελω να στηριζω τα ντοπια μαγαζια ασφαλως για να ενισχυσω την τοπικη οικονομια και οχι τις μεγαλες αλυσιδες που θησαυριζουν καθημερινα
    -ομως οι τιμες ειναι φθηνοτερες στις πολυεθνικες
    -τελικα παω στις αλυσιδες, μλκς ειμαι να ψωνιζω ακριβοτερα;στηριζω τους ντοπιους ειναι μια ωραια καραμελα που λεμε ολοι.
    ακομα κ οσοι διαμαρτυρονται και φωναζουν κατα του καρφουρ/λιντλ κλπ απο εκει θα ψωνισουν εκτος αν ειναι λατσηδες και εχουν απειρα χρηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος12/12/10 11:00

    Ο καθένας δίνει τα χρήματα του που με τόσο κόπο βγάζει εκεί που θέλει.Η κρίση που μας ανάγκασαν κάποιοι να περνάμε περιορίζουν τις επιλογές μας.
    Πάρα μα πάρα πολλά χρόνια στηρίξαμε τους τοπικούς εμπόρους και τι καταλάβαμε;Αποδείχτηκε περίτρανα ότι είχαν τεράστια περιθώρια μείωσης τιμών και δεν τις πραγματοποιούσαν παρά μόνο τώρα που στριμώχτηκαν.Οι επιλογές στο προσωπικό ήταν και είναι κατευθυνόμενες.Υπάλληλοι ανύπαντροι,αλλοδαποί,άνευ ωραρίου κλπ κλπ.
    Γιατί λοιπόν να τους λυπηθούμε;Επιχειρώ σημαίνει ρισκάρω.Ας μην ρίσκαραν λοιπόν.Γεμίσαμε εμπόρους και επιχειρηματίες στη Ρόδο.Μην τυχόν και γίνουν εργάτες,βρώμικοι και καταπονημένοι.Χαλαρώστε λοιπόν όλοι οι προστάτες των αδύναμων εμπόρων που έχουν γεμίσει ακάλυπτες επιταγές την αγορά της Ρόδου και απλήρωτους υπαλλήλους ακόμα και πριν την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος12/12/10 13:40

    Κυρ Δεκ 12, 11:00:00 πμ

    Τι λές ρε φίλε είσαι σοβαρός ;

    Φταίνε οι έμποροι τις Ρόδου για τις τιμές που πουλούσαν τόσα χρόνια και δεν φταίνε οι χονδρέμπορες που καθορίζουν τις τιμές που θα πουλάν όλοι οι άλλοι ; εκείνοι ανεβάζουν τις τιμές μετά τι να σου κάνει ο έμπορας της Ρόδου ;

    Φταίνε οι έμποροι της Ρόδου και δεν φταίνε όλες οι κυβερνήσεις που τους ξέσκησαν με τις αυξήσεις του ΦΠΑ όποτε αλλάζει κυβέρνηση, με τις έκτακτες εισφορές, με τα υπέρογγα ΤΕΒΕ ΙΚΑ και τις ασφαλίσεις, με τις πάγιες και ανώφελες εισφορές στα επιμελητήρια ? και μετά λες οτι φταίει ο έμπορας ;

    Σε αυτή τη χώρα και οι έμπορες εργάτες είναι και με συνέταιρο πάντα το κράτος και τους φόρους υποχρεωτικά και παρά τη θέληση τους!

    Και για να μην κάνεις διαχωρισμούς εύκολα και ανόητα, είτε εργάτης είσαι είτε έμπορας και 2 εργάζονται, απλά ο έμπορας αν έχει περίσσευμα θα προσλάβει και κανέναν άλλο και θα γίνει εργοδότης επίσης.

    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΘΕΡΜΗ ΤΟ ΚΑΘΕ MEΓΑΛΟ-CAREFOUR ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ "ΚΛΕΙΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ, Ο ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΦΡΟ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος12/12/10 15:26

    Σοβαρότατος είμαι φιλαράκο!
    Εσυ σε λίγο θα μου πεις ότι δεν βγάζουν καθόλου κέρδος οι κακομοίρηδες και δουλεύουν μόνο για να μας εξυπηρετούν και να δίνουν θέσεις εργασίας.
    Σε πληροφορώ λοιπόν ότι επί 20 χρόνια ψωνίζω από μαγαζί γειτονιάς (αν θες το πιστεύεις)!Και τι κατάλαβα;Απλά μου χαμογελάει ο ιδιοκτήτης λίγο παραπάνω από ότι σε άλλους.Και;;;;
    Όλα αυτά που ανέφερες ότι τον επιβαρύνουν σαν έξοδα τα βάζει πάνω στις τιμές ναι ή όχι;
    Αν δεν βγαίνει να μην την κάνει τη δουλειά.
    Αλλά έμαθε των περισσότερων ο κώλος σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και αρνούνται να δεχθούν ότι απέτυχαν και τους φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι ο εαυτούλης τους.
    Σταματήστε να προσπαθείτε να ταίσετε σανό τον κόσμο με δήθεν τοπικιστικά αισθήματα και κολοκύθια με την ρίγανη.
    Ο κόσμος άργησε αλλά έχει ξυπνήσει πλέον.
    Οι σωστοί και νοικοκυρεμένοι Ροδίτες και μη έμποροι-επιχειρηματίες θα επιβιώσουν πάρτε το χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος12/12/10 20:00

    ΠΑΩ ΣΕ ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΡΙΑ ΜΑΡΟΥΛΙ 4ΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.ΠΑΩ ΠΡΟΣ ΚΟΡΔΙΓΚΤΩΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΝΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ , ΠΑΩ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ , ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . ΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος12/12/10 20:05

    exei dikio o antropos to eida kai ego sto veropoylo.poion eida simera sta jumbo!!!!poios pige simera lidl????poios agorazei timberland??poios exei ton kafe 3,70 sto mandraki kai to exoyme gyrisei ston xtypito frape poy ton exei parei i germaniki nestle???na pane oi emporoi na kanoyn tora toys tamies sto karfour,poy exoyn kai proypyresia sto xvro....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος12/12/10 22:59

    το καρφουρ δεν εκανε τιποτα παρανομο. Απλα εχει τροπο νομιμο να πουλησει τα προιοντα του.Ολες οι καντινες καιτα σνακ μπαρ μαγειρευν και εχουν μετατραπει σε εστιατορια παρανομα. Αλλα κανενας δεν λεει τιποτα ουτε κανει κατι για να σταματησει επιτελους η παρανομια και ο εθεμητος ανταγωνισμος.Το καρφουρ ειναι νομιμο...Ας σταματησουμε τις παρανομιες και ας πολεμησουμε ολοι μαζι να φτιαξουμε αυτο τον τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος13/12/10 00:03

    Να ρωτήσω κάτι? Εσείς που λέτε ότι ο καρφουρ είναι φτηνός το έχετε ελέγξει? ΈΧΩ μπακάλικο κ πήγα κ εγώ να δω το πανηγύρι, ξέρετε τι είδα? ότι πολλά προϊόντα είναι ποιο ακριβά ακόμα κ από εμένα!!! Δεν λέω η προσφορές του φυλλαδίου είναι πολύ καλές αλλά ρίξτε κ καμία ματιά κ στα υπόλοιπα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος13/12/10 10:41

    o kosmos pinai lamoγια!!και afiste ta krokodilenia dakria!na stiriξoume pious!autous pou dielisan tin topiki kinonia!5 emporoi na kanoun koumanto pou tixeni na einai kai proedroi somation kai d.sibouloi kai se ola ta kolpa mesa!poios ekprosopos tis διθεν topikis kinonias βriskete piso apo to carfour?για νατα λεμε ολα!!!ετσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος13/12/10 14:23

    To πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί η κοινωνία είναι διχασμένη. Όποιος έχει δουλέψει στο εξωτερικό οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται για την επιχείρηση και πονάνε εάν δεν πάει καλά. Εδώ υπάρχει μίσος ταξικό και διαλυτικά φαινόμενα, γιατί αυτός και όχι εγώ. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά να μην θέλω να μου δώσει ο Θεός μια κατσίκα. Με αυτά τα μυαλά δεν πάμε καθόλου καλά. Όπως ξέρετε, η οικονομία είναι μια αλυσίδα, αγοράζοντας ντόπια προϊόντα δουλεύει ο υδραυλικός, ο μπογιατζής, ο λουλουδάς, ο ράπτης κ.λπ. κ.λπ. Αυτοί έχουν εργαζόμενους, τον πατέρα, την μάνα σας, το γιο σας, που εάν μάθει την τέχνη θα μείνει στην Ρόδο. Εάν γίνει δικηγόρος πάλι θα μείνει στη Ρόδο. Τώρα το CARREFOUR των Γάλλων μπορεί να παίρνει άδεια γιατί έχει τη δύναμη να λαδώσει κάποιους. Ενώ την ίδια στιγμή εάν ήταν ο ιδιοκτήτης του μικρομάγαζου θα τον είχαν στείλει ήδη φυλακή και θα τον είχαν κλείσει. Τώρα εγώ ρωτώ, το Carrefour έκανε την περαίωση; Τολμανε να κανουν ελεγχο με τον τροπο που κανου στο μικρο Δεν το νομίζω. Το Carrefour παρουσιάζει συνεχώς ζημίες. Και τα μαύρα κέρδη πάνε στην Γαλλία σε αυτούς που μας δανείζουν. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ.
    Υ.Γ.
    Στο ΝΟΡ που πάνε καμιά 800ριά παιδιά, δικά σας παιδιά, εγγόνια που δουλεύουν Έλληνες γυμναστές. Η χορηγία από ποιόν έγινε; Έγινε από ντόπιο επιχειρηματία.ΔΕΝ ηταν από το carrefourr η απο το lidl ή απο το Βερόπουλο; Οχι. Ήταν από τους αφούς ΣΠΑΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος13/12/10 22:34

    Όταν έλθει ο Σάκης οι Ρουβίτσες λένε Σάαααααααααααααακη και τρέχουνε τρυγίρω του να τον περιτρυγιρίσουν .

    Όταν έλθει το Carefour οι Καρφουρίτσες(male & female) λένε φτήηηηηηηηηηηηνια και τρέχουνε τρυγίρωτου να το περιτριγυρίσουν .

    Συμπέρασμα ;

    Τα Carefour είναι για τις Ρουβίτσες, ας μην είμαστε λοιπόν "φτηνοί" και εμείς στη σκέψη και την πράξη !

    !! ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Η ΡΟΔΟΣ - ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΡΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος13/12/10 23:52

    ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΛΟΓΙΚΑ,ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΘΑ ΔΕΧΟΣΑΧΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ,
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος15/12/10 18:37

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ!!!!

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΡΕ ΚΑΤΙΝΕΣ !!!!

    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ????

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ!!!!!!

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!

    ΑΝΟΙΞΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ LIDL!!!!!

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΡΕ ΡΟΔΙΤΕΣ!!!!

    ΕΛΕΟΣ !!!!

    ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ!!!!

    ΜΕ ΤΑ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΟΜΩΣ!!!!

    ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!!

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!

    ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!!!!

    ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος15/12/10 18:38

    elafara ole!!!!

    oloi konta stin omada!!!

    xipnate re!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος15/12/10 20:35

    Carefour και Μπάλα το όπιο των Ροδίων Vouala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος15/12/10 22:35

    O AB VASILOPOULOS ERIKSE TIS TIMES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος28/12/10 11:23

    ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΘΑΜΝΟ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος28/2/11 13:42

    ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΥΟΜΕΝΟΙΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ S/Μ ΣΤΗΝ ΙΞΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.[ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ,ΕΒΕΔ,Τ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΠΕΧΩ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ,ΠΡΩΗΝΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,κ.α..]ΤΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος28/2/11 14:07

    Δυστυχως δεν μπορουμε να ψωνιζομαι τα παντα απο τα μικρα μαγαζια γιατι κι αυτοι με τον τροπο τους μας διωχνουν.Πως? Οταν π.χ.στα δυο γιαουρτια παιρνεις το τριτο δωρο αυτοι σχιζουν τηνχαρτινη συσκευασια και τα πωλουν μεμονομενα.Το ιδιο συμβαινει και σε πολλα αλλα ειδη,μπισκοτα,σαμπουαν κ.α.Μονοι τους βγαζουν τα ματια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος9/3/11 14:34

    Kι,ομως αντιδημαρχος του πρωην Δημου Ιαλυσου που διαλαλουσε οτι ποτε δεν θα γινει το ΛΙΝΤΛ γιατι υποστηριζει τους συντοπιτες του.../λογω υποψηφιοτητας στις δημοτικες εκλογες/ την παραμονη των Χριστουγενων οικγενειακως αγορασε τροφιμα απο το λιντλ στην οδο καλιθεας περιπου στα 140 ευρω.Ημουν παρων, τριτος στην σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *