ροή ειδήσεων

Mε απειλές και εντάσεις η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης στη Σύρο η τελετής ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη, των χωρικών αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Η ορκωμοσία σημαδεύτηκε από απειλή μεμονομένης ομάδας Δωδεκανησίων Περιφερειακών Συμβούλων να μην ορκιστούν, σε περίπτωση που ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης... «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης δεν έκανε δεκτό το αίτημα τους και δεν έκανε δήλωση με την οποία θα ικανοποιούσε τα αιτήματα που έχουν θέσει για τον Οργανισμό λειτουργίας της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τελικά η ''απειλή'' δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς άμεσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β΄ προχώρησε στην τελετή της ορκωμοσίας, χωρίς να αντιδράσει κανείς.

Στην ομιλία του, εκλεγμένος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «μας ενώνει ο ίδιος στόχος. Να νοιώσει ο κάθε κάτοικος του Νότιου Αιγαίου ότι αξίζει να μένει στις ρίζες του, να δημιουργεί στον τόπο του και να έχει δικαίωμα στο όνειρο.

Δικό μας χρέος, να συγκρουστούμε με αυτό που θεωρείται - ή κάποιοι θεωρούν - ότι είναι μοιραίο και αναπόφευκτο για τον νησιώτη.

Να είμαστε απέναντι με όσους πιστεύουν ότι η μοίρα του Αιγαιοπελαγίτη είναι να ζει σε συνθήκες άγονης γραμμής.

Δική μας πλέον υπόθεση είναι να δοθεί οριστικό τέλος σε πολιτικές και νοοτροπίες που καθιστούν τα νησιά του Αρχιπελάγους “δυσμενή μετάθεση”».

Υπογράμμισε επίσης ότι «έστω και ένας Νοτιοπελαγίτης να αισθάνεται ότι δεν απολαμβάνει τα αγαθά της ίσης μεταχείρισης και τις δίκαιης αντιμετώπισης, τότε στο στέρεο οικοδόμημα που φιλοδοξούμε να χτίσουμε θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της ρωγμής και της κατεδάφισης.

Αυτό δεν είναι αιτούμενο Δωδεκανησιακό ή Κυκλαδίτικο. Δεν είναι απαίτηση του Συριανού ή του Ροδίτη.

Πρόκειται για μια πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα που αφορά και αγγίζει κάθε κάτοικο του Νοτίου Αιγαίου, από τη Σύρο μέχρι τη Ρόδο και από το Καστελόριζο μέχρι την Κέα».

Ο κ. Μαχαιρίδης εξήγησε μάλιστα πως το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες έχει να κάνει με το πώς σχεδιάστηκε και προωθήθηκε ο Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την ώρα – όπως τόνισε –«επιβάλλεται να αποτυπωθεί καθαρά η ιδιαιτερότητα του χώρου με την αντιστοίχηση των υπηρεσιών, βάσει της ισονομίας».
Αμέσως μετά την ορκωμοσία, στο σύντομο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της μείζωνος μειοψηφίας και του συνδυασμού "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ", κος Χαράλαμπος Κόκκινος, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Σ' αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης, με την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινά μια νέα περίοδο στη δοίκηση και στην αναπτυξιακή πορείας του τόπου μας.

Η παράταξή μας, στο σύνολό της, υπακούοντας στην εντολή του 1/3 και πλέον των ψηφοφόρων που την εμπιστεύθηκαν, απευθυνόμενη ταυτόχρονα και στο σύνολο των νησιωτών μας, που επιθυμούμε την πρόοδο και την προκοπή, δηλώνουμε ότι με ενότητα, κοινή στόχευση, συσπείρωση των δυνάμεών μας, με συνέπεια και συνέχεια θα αγωνιστούμε για την ισόρροπη ανάπτυξη και την κοινή πορεία των νησιών μας.

Στις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός, που αγωνιά και αγωνίζεται, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την έννοια της πολιτικής που έχει απαξιωθεί τη συνείδηση μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για θετικές ενέργειες και δράσεις. Θα επικροτήσουμε ό,τι θετικό, θα συγκρουστούμε με τα προβλήματα και θα αντισταθούμε στις αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές επιλογές.

Καλούμε την κυβέρνηση, που έχει σήμερα τον αποφασιστικό ρόλο, να παύσει να διχάζει του Κυκλαδίτες και τους Δωδεκανησίους, να μεριμνήσει για την καλή στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, να την στηρίξει με επαρκείς οικονομικούς πόρους και να οριστικοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο και τους Οργανισμούς Λειτουργίας της Περιφέρειας και της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου.

Είμαστε παρόντες και παρούσες, με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους νησιώτες.

Τον λόγο επίσης πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Λίλα Καφαντάρη, Ν. Συρμαλένιος και Ν. Χρυσόγελος

syrostoday.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/12/10 12:04

    ΚΟΤΕΣ ΚΟΤΕΣ ΚΟΤΕΣ...................................
    ΜΟΝΟ ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/12/10 12:07

    Η καρεκλα ειναι γλυκια το χρημα πιο γλυκο δειλοι δειλοι και μοιραιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/12/10 15:28

    Πότε προλάβανε να πάνε. Εχθές κάνανε διαμαρτυρία, σήμερα ορκίστηκαν. Πότε προλάβανε να ντυθούν και να πάνε; Μήπως κάνανε και παρτάκι για να το γιορτάσουν κιόλας; Έλεος υποκριτές. Μα δεν υπάρχει έστω ένας ρε ένας για τα μάτια; Μα αυτοί δεν αντιπροσωπεύουν τη Ρόδο, αυτοί είναι του θασοκ και υπακούουν στις εντολές του "μεγάλου" και όχι του λαού της Ρόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/12/10 16:08

    ta eleγα χτες !!!ante na tous xeromaste!!!kiama dite aspri mera s ayto to topo stilte kanena e-mail!!γiati to γrama kai to til einai akriβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/12/10 18:13

    Ντροπη σας κοτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/12/10 00:08

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΩΝ
    ΑΛΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *