ροή ειδήσεων

Στην Βουλή τα μπλακ άουτ της Ρόδου !

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Μπλακ άουτ στη Ρόδο και παλαιότητα συστήματος ηλεκτροδότησης...



Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Ρόδου ταλαιπωρούνται από αλλεπάλληλες διακοπές της ηλεκτροδότησης. Έπειτα από κάθε κακοκαιρία προκαλούνται μπλακ άουτ μεγάλης έκτασης, με συνέπεια το νησί να βυθίζεται στο σκοτάδι και ειδικά σε περιοχές όπως τα Κοσκινού, οι Καλυθιές, η Ιξιά, το ρεύμα να επανέρχεται μετά από περισσότερες από οκτώ ώρες.

Από τις συνεχόμενες διακοπές της ηλεκτροδότησης παραλύει η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, δυσλειτουργούν οι υπηρεσίες, τα σχολεία και οι τράπεζες, ενώ προκαλείται πρωτοφανές κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους εξαιτίας της μη λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

Είναι προφανές ότι η παλαιότητα του δικτύου είναι η κύρια αιτία, η οποία καθιστά ευάλωτο το σύστημα ηλεκτροδότησης. Μάλιστα οποτεδήποτε προκύπτει μπλακ-άουτ, η διαδικασία επαναφοράς σε λειτουργία των πεπαλαιωμένων μηχανών παραγωγής ρεύματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή καθίσταται ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Με βάση τα προαναφερόμενα:

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια τα αίτια των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης στο νησί της Ρόδου, οι οποίες φέτος καταγράφονται με το πρώτο ψιλόβροχο, ένα φαινόμενο το οποίο δεν είχε παρατηρηθεί σε τέτοια έκταση κατά το παρελθόν;

Θεωρεί αναγκαία την κατασκευή ενός δευτέρου, νέου σύγχρονου εργοστασίου της ΔΕΗ που θα εξυπηρετεί με επάρκεια το νησί της Ρόδου; Θα αντικατασταθούν οι πεπαλαιωμένες μηχανές του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σορωνή σε συνδυασμό με την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε έμπειρο τεχνικό προσωπικό;

20.1.2011
Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης

aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *