ροή ειδήσεων

Tα αγκάθια του Καλλικράτη στα νησιά

H σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του«Καλλικράτη» και ειδικότερα στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, όπου η επικοινωνία µεταξύ της ∆ωδεκανήσου και των Κυκλάδων είναι δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη. Ετσι ξεκίνησε µια διαδικασία ώστε...
οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συµβουλίου να γίνονται και µε το σύστηµα της τηλεδιάσκεψης, οπότε δεν θα είναι απαραίτητη κάθε φορά ηπολυδάπανη µετακίνηση των περιφερειακών συµβούλων και των υπηρεσιακών παραγόντων στη Σύρο και στη Ρόδο για τις συνεδριάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι µεταξύ Ρόδου και Σύρου δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση, ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεσηγίνεται δύο ή τρεις φορές την εβδοµάδα, µε αποτέλεσµα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στις µετακινήσεις των περιφερειακών συµβούλων και των υπηρεσιακών παραγόντων, επισηµαίνεται δε ότι οι δηµαιρεσίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίουδεν έγιναν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου όπως προβλέπει ο νόµος, επειδή δεν υπήρχε δροµολόγιο από τη Ρόδο στη Σύρο που είναι η έδρα της Περιφέρειας. Ετσι το υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε να δώσει έγκριση για να γίνουν οι αρχαιρεσίες την επόµενη µέρα, αφού χρειάστηκενα ταξιδέψουν 10 ώρες µε το πλοίο οι δωδεκανήσιοι εκπρόσωποι για να συναντήσουν τους Κυκλαδίτες προκειµένου να εκλέξουν το προεδρείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!

Τα πράγµατα απόπλευράς «Καλλικράτη» στο Νότιο Αιγαίο και λιγότερο στο Βόρειο Αιγαίο είναι δύσκολα. Προφανώς το ότι η Περιφέρεια αυτή αποτελείται από νησιά δεν λήφθηκε υπόψη, µε αποτέλεσµα σήµερα η επικοινωνία µεταξύ ∆ωδεκανήσου και Κυκλάδων να δείχνει – και σε πολλές περιπτώσεις να είναι – αδύνατη. Υπάρχει ένα «κενό» µε τα µέχρι τώρα λειτουργούντα επαρχεία και στους δύο νοµούς και επειδή ο νόµος προβλέπει ότι οι αντιπεριφερειάρχες πρέπει να κατοικοεδρεύουν στην έδρα της Περιφέρειας, οι δύο που προέρχονται από τον Νοµό ∆ωδεκανήσου θα πρέπει να εγκατασταθούν στη Σύρο, ενώ οι αρµοδιότητές τους βρίσκονται κυρίως στη Ρόδο. Σαφώς το ταξίδι Ρόδος - Σύρος δεν είναι τοίδιο µε το ταξίδι Τρίκαλα - Καρδίτσα ή Χανιά - Ηράκλειο. Το θέµα πρέπει να το ξαναδεί το υπουργείο Εσωτερικών και να προλάβει καταστάσεις που ίσως αποδυναµώσουν τον «Καλλικράτη».

santoriniostypos.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *